Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟΥ: Δεν πάει άλλο! Η περιοχή καταστρέφεται!


       Μπήκαμε στο εργοτάξιο του δρόμου Στόμιο-Πλατάνα

 Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το έργο.
 Ένα μήνα τώρα έχουν σταματήσει οι εργασίες.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/13 στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας νέα συνάντηση με θέμα την εξέλιξη της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα, Βασίλης Παππάς και Τάσος Βλάχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Περιχώρων, πολλοί  επαγγελματίες, καθώς και πλήθος δημοτών.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση ,(120 και πλέον ατόμων), και το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για την εξέλιξη του έργου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη μεγάλη στασιμότητα της εκτέλεσης του έργου κατά τον τελευταίο μήνα και την πιθανότητα καθυστέρησης της αποπεράτωσής του. Μετά τη διακοπή των εργασιών στο εν λόγω έργο, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια και η βεβαιότητα ότι περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, καθώς και για τη νήσο Σκύρο.
Σύμφωνα με  τηλεφωνική διαβεβαίωση λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης του επιβλέποντα προς τον Δήμαρχο, οι εργασίες θα συνεχιστούν από την επόμενη ημέρα με έντονους ρυθμούς.
Κατόπιν αυτού, ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα, προκειμένου να  σταλεί προς κάθε αρμόδιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 συγκεντρωθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας, η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, με θέμα τη συζήτηση της πορείας της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή και ανεκτικότητα που πλησιάζουν πλέον ή ακόμη και ξεπερνούν τα όρια των αντοχών μας.
Με δεδομένο ότι το σημείο των εργασιών αποτελεί τη μοναδική επαρκή για την κυκλοφορία δίοδο από και προς το Λιμάνι της Κύμης και τη νήσο Σκύρο, γίνεται αντιληπτό από όλους η καταστροφική ζημία, την οποία πλέον υφίστανται όλοι οι επαγγελματίες, αλλά και οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής κατά τις μετακινήσεις τους.
Ζητάμε την άμεση επίσπευση των εργασιών, και την απόδοση πριν τον Ιούλιο του δρόμου ή τμήματός του στην κυκλοφορία. Σε διαφορετική περίπτωση, μια νέα διαπίστωση καθυστέρησης του έργου θα μας υποχρεώσει να προβούμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες, κάνοντας ταυτόχρονα και χρήση κάθε ένδικου μέσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου