Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ιωάννης Βελισσαρίου - 100 Χρόνια από τον Θάνατό του.

    Η Κύμη, την Κυριακή 2 Ιουνίου τιμά τον Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου, 100 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.



Την       Τετάρτη  5  Ιουνίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος,  συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης, για τα παρακάτω θέματα :

     1.    Εισήγηση Προέδρου για διευθέτηση κατά κατάστημα των τραπεζοκαθισμάτων της Κεντρικής Πλατείας της Κύμης.
     2.    Εισήγηση Προέδρου για παραχώρηση χώρου της ακτής «Αγίας Μαρίνας – Σουτσίνι», προς εκμετάλλευση από επιχείρηση με θαλάσσια ποδήλατα κλπ.
     3.    Εισήγηση Προέδρου για λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Γ. Αναγνώστου από το τμήμα που κατέλαβε από ιδιοκτησία του Δήμου στον πρώην Κινηματογράφο «ΚΑΡΜΕΝ».
     4.    Ενημέρωση επί ενεργειών Προέδρου για :
    α.  Εργασιών σχετικά με Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
    β.  Αγροτική οδοποιία.
    γ.  Δημοτικά Νεκροταφεία και σχετικό κανονισμό.
5.  Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους   κατά την κρίση τους.      
6.            Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου και προεγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια χρήσεως μουσικής.
7.            Λοιπά  έκτακτα θέματα από κοινοποιήσεως της παρούσης.
.


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στόμιο - Πλατάνα.



       Άρχισαν από την επομένη της συγκέντρωσης οι εργασίες και συνεχίζονται, στο δρόμο Πλατάνας - Στομίου. Θα παρακολουθούμαι πλέον καθημερινά γιατί πλέον δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα μεγάλα λόγια των αρμοδίων τεχνικών οργάνων.
       Ειδικά, μετά τον προσδιορισμό των Δημοτικών Εκλογών, θα βρεθούν πολλοί που θα επισκεφθούν την περιοχή και οι οποίοι όταν κατείχαν υψηλά αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έφεραν στην περιοχή "ούτε μια μπετονιέρα τσιμέντο", που λέει ο λαός. Τώρα έρχονται ακόμα και στα μνημόσυνα.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στυλίδα - Κύμη : 0-0


   Ο Μπλατσιώτης δυο γκολ και Κύμη-Ενωση ΑΣΑ 2-0

    Μετά από το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Στυλίδα και τον ένα(1) βαθμό που πήρε η Κύμη ο αγώνας στο Καρπενήσι θα είναι εκδρομή.
   Συγχαρητήρια στους παίκτες, στην προπονητική ομάδα, στη Διοίκηση και σε όλους όσοι βοήθεισαν και συμπαραστάθηκαν στην Ομάδα.
   Καλή επιτυχία στην Γ΄ Εθνική.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μνημόσυνο Ναυάρχου Νικολάου Παππά.


     

      Τελέσθηκε στην Κύμη και στον  Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καρυστίας  &  Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ το 40ήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του Ναυάρχου και επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Νικολάου Παππά.
      Οι κάτοικοι της Κύμης τίμησαν για άλλη μια φορά τον άξιο συμπατριώτη τους και   επίσης   και ο Βουλευτής κ. Αναγνωστάκης  , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα και κ. Παππάς, Σύμβουλοι του Δήμου, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  και πλήθος κόσμου.
    Ο Σεβασμιώτατος κοινοποίησε και ανακοίνωση της Δ.Κ. Κύμης, με την οποία γνωστοποίησε απόφαση του Συμβουλίου για ονοματοθεσία οδού με το όνομα του Ναυάρχου.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟΥ: Δεν πάει άλλο! Η περιοχή καταστρέφεται!


       Μπήκαμε στο εργοτάξιο του δρόμου Στόμιο-Πλατάνα

 Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το έργο.
 Ένα μήνα τώρα έχουν σταματήσει οι εργασίες.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/13 στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας νέα συνάντηση με θέμα την εξέλιξη της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αρετή Μπάτσα, Βασίλης Παππάς και Τάσος Βλάχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Περιχώρων, πολλοί  επαγγελματίες, καθώς και πλήθος δημοτών.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση ,(120 και πλέον ατόμων), και το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για την εξέλιξη του έργου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη μεγάλη στασιμότητα της εκτέλεσης του έργου κατά τον τελευταίο μήνα και την πιθανότητα καθυστέρησης της αποπεράτωσής του. Μετά τη διακοπή των εργασιών στο εν λόγω έργο, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια και η βεβαιότητα ότι περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, καθώς και για τη νήσο Σκύρο.
Σύμφωνα με  τηλεφωνική διαβεβαίωση λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης του επιβλέποντα προς τον Δήμαρχο, οι εργασίες θα συνεχιστούν από την επόμενη ημέρα με έντονους ρυθμούς.
Κατόπιν αυτού, ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα, προκειμένου να  σταλεί προς κάθε αρμόδιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 συγκεντρωθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνας, η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, με θέμα τη συζήτηση της πορείας της κατασκευής του έργου αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου  του Στομίου.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή και ανεκτικότητα που πλησιάζουν πλέον ή ακόμη και ξεπερνούν τα όρια των αντοχών μας.
Με δεδομένο ότι το σημείο των εργασιών αποτελεί τη μοναδική επαρκή για την κυκλοφορία δίοδο από και προς το Λιμάνι της Κύμης και τη νήσο Σκύρο, γίνεται αντιληπτό από όλους η καταστροφική ζημία, την οποία πλέον υφίστανται όλοι οι επαγγελματίες, αλλά και οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής κατά τις μετακινήσεις τους.
Ζητάμε την άμεση επίσπευση των εργασιών, και την απόδοση πριν τον Ιούλιο του δρόμου ή τμήματός του στην κυκλοφορία. Σε διαφορετική περίπτωση, μια νέα διαπίστωση καθυστέρησης του έργου θα μας υποχρεώσει να προβούμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες, κάνοντας ταυτόχρονα και χρήση κάθε ένδικου μέσου.


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Α.Ο.Κύμης- Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα: 2-0


.Ο Μπλατσιώτης δυο γκολ και Κύμη-Ενωση ΑΣΑ 2-0

Η Κύμη κέρδισε σήμερα για δεύτερη φορά την Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα κι έβγαλε οριστικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου την πρωταθλήτρια Βοιωτίας, ενώ η ίδια συνεχίζει να ...κερδίζει στους αγώνες μεταξύ πρωταθλητριών Ενώσεων και να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας των μπαράζ.

Στο Α' ημίχρονο η Κύμη ήταν επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Ενωσης ΑΣΑ που πρόσεχε τα νώτα της και προσπαθούσε να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις. Μάλιστα, δυο φορές με τον Πλακίδα πλησίασε το γκολ. 

Στο 6' βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Κύμης αλλά στο πλασέ που έκανε η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 31' πάλι ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έκανε ένα θαυμάσιο σουτ από πλάγια, αλλά ο Μπασινάς εκτινάχθηκε θαυμάσια και γλιτωσε την ομάδα του από παραβίαση. 

Στο διάστημα του α' ημιχρόνου από τους γηπεδούχους έγιναν δυο επικίνδυνες φάσεις από τον Τσαλιαγκό στο 14' και στο 24', αλλά και τις δυο φορές τα σουτ που επιχείρησε από καλή θέση δεν βρήκαν στόχο.

Στο Β' ημίχρονο οι πρωταθλητές της Κύμης μπήκαν πιο αποφασιστικοί και άρχισαν να δημιουργουν συνεχώς κινδύνους για την εστία του Δεβέναγα . Το γκολ όμως δεν έμπαινε και άρχισε η αγωνία τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην εξέδρα όπου υπήρχαν και πάλι αρκετοί φίλαθλοι που συμπαρασταθηκαν στην προσπάθεια της Κύμης για την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Ο Θανάσης  Μπλατσιώτης ήταν αυτός που ανέλαβε τελικά ... να βάλει τα πράγματα στη θέση τους . Ηταν αυτός που στο 65' με θαυμάσιο πλάσε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ο ίδιος στο 82' με ένα υπέροχο μονοκόματο σουτ έγραψε το τελικό 2-0 

Με την Κύμη έπαιξαν οι: Μπασινάς, Kόκος, Αποστολίδης, , Κύρου, Φωτιάς, Μανδράκας, Καλογερόπουλος, Οστιν (55' Χ. Ανέστης), Μπλατσιώτης, Τσάγκος(70' Κοκάλας), Τσαλιαγκός (40' Β. Ανέστης).

- Στο Καρπενήσι η Στυλίδα άνοιξε το σκορ στο β' ημίχρονο με εύστοχο πέναλτι του Κουφιώτη και με άλλο ένα γκολ του Χ. Μέλιου κέρδισε 2-0
Από την Ευβοϊκή Γνώμη.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Καθαριότητα Ακτών 2013



   Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, πραγματοποίησε, όπως και πέρυσι την καθαριότητα των ακτών με την ίδια μεγάλη επιτυχία.
Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Άρη Κουτέλο, σύμβουλο της  Τοπικής Κοινότητας Πλατάνας που χάθηκε στην θάλασσα και πριν την έναρξη των εργασιών τελέσθηκε τρισάγιο στο οποίο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ.  Θωμάς Δ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρ. και Παππάς Β., η Σύμβουλος κ. Κουεμιτζή Κ.  ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης κ. Μαργέλης Αγγ.και συγγενείς του Άρη Κουτέλου. Μετά το τρισάγιο μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου, έριξαν στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνη.

 Συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν δύο(2) διαδρομές αναλόγου οχήματος απορριμμάτων για την μεταφορά τους.    

  Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα με συνολικά περί τα 200 άτομα,  είναι :
                   - Ακτή «Καλόγηρος» με μέριμνα της Γ΄Πυροβολαρχίας της 180ΜΚΒ.
                   - Της ακτής της Πλατάνας με μέριμνα 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
                   - Της Παραλίας   Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.

                   Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί , οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ και το Υπολιμεναρχείο Κύμης


 Την όλη ενέργεια υποστήριξαν:
          - Το ΚΤΕΛ Ευβοίας που με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα και άριστους και ευσυνείδητους οδηγούς πραγματοποίησε τις μετακινήσεις. Χωρίς την προσφορά αυτή δεν θα γινόταν τίποτε.
          -  Η Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών Κύμης και Περιχώρων
          - Το Σούπερ Μάρκετ Proton.
          - Το κατάστημα αγροτικών γεωργικών προϊόντων «Μπουρίκας»
          - Το Κλαμπ «Ριρής» της Παραλίας
          - Οι  Σύλλογοι των Εν Αττική Κυμαίων, της Παραλίας  «Λιανή Άμμος» και της Πλατάνας «Αναγέννηση».
          -  Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης που εξασφάλισε τις μετακινήσεις, την   Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κύμης, που με οχήματά τους κινούντο  σε όλο το χώρο δράσης. Στελέχη του Υπολιμεναρχείου Κύμης πραγματοποίησαν και σύντομες ενημερώσεις προς τους μικρούς μαθητές.

          -  Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
          - Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την υποστήριξη του θεσμού.
          - Οι  Αντιδήμαρχοι για την συμμετοχή τους:
                  . Λαθουράς Μιχάλης υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας ακτών.
                  . Μπάτσα Αρετή Ενότητας Κύμης.
                  . Παπά Βασίλειο υπεύθυνο Καθαριότητας
                  . Ρήγα Μιχάλη υπεύθυνο πολιτικής προστασίας.
Όλους τους παραπάνω η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί  θερμά για την συμμετοχή τους, την στήριξη και την ενίσχυση κατά οποιονδήποτε τρόπο, στην καθαριότητα των ακτών του 2013.


Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Περί ζώων!


   Μια Κυριακή αφιερωμένη στα αδέσποτα.

      Λοιπόν Παρασκευή απόγευμα κτυπά το τηλέφωνο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης :
    -Παρακαλώ.
    -Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά ξέρετε έχουμε ένα κτήμα στο Μισόκαμπο, περιφραγμένο και μας ειδοποίησαν ότι υπάρχει ένα σκυλί, ιδιαίτερα επιθετικό που γαβγίζει στους περαστικούς και δημιουργεί ανησυχία γενικά. Πήραμε στην Αστυνομία και μας είπαν ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος. Θα κάνετε κάτι; Το κτήμα μας είναι δίπλα στου.....και απέναντι από του.........
    -Κυρία μου θα πάω σε λίγο προς τα εκεί, για άλλο λόγο, οπότε θα δω τι συμβαίνει.
    - Ευχαριστώ, χαίρετε.
  Πήγα, αλλά προφανώς ο σκύλος κυνηγούσε μόνο τους πεζούς και ίσως και εγώ μέσα από το αυτοκίνητο δεν τον εντόπισα.  Άσε που είχα και μια αμφιβολία αν πήγα στο σωστό  κτήμα.
    Παίρνω τηλέφωνο και διαπιστώνω ότι είχα πάει σε λάθος κτήμα. Σάββατο πρωί  06.30, οπλισμένος με μια "μαγκούρα" για παν ενδεχόμενο και  πεζός πλέον αρχίζω να ψάχνω.
    Πρώτα βρήκα τον Γιάννη τον Μπουζαίο να απολαμβάνει τον καφέ και μετά βρίσκω τον σκύλο.
Πεινασμένο, διψασμένο ο οποίος με κοιτούσε στα μάτια όση ώρα προσπαθούσα να ανοίξω το πλέγμα που ήταν σε ρόλο πόρτας, αφού πρώτα μου γάβγισε σαν να  ζητούσε βοήθεια.
    Αυτό λοιπόν "το επικίνδυνο αγρίμι", μόλις άνοιξα και πήγα προς το μέρος του έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και έφυγε μέσα στα χόρτα.
    Μετά από σύντομη έρευνα κατέληξα ότι ο σκύλος μάλλον ήταν ένα από τα   τετράποδα ζώα που κάποια δίποδα ζώα τα φέρνουν το Σαββατοκύριακο από τα αστικά κέντρα και τα αφήνουν στην επαρχία, γιατί πλέον δεν τα θέλουν άλλο. Δεν εξαιρούνται και οι ντόπιοι  βέβαια, γιατί ξένος και να ξέρει ποιο κτήμα είναι περιφραγμένο, ώστε το σκυλί να μη μπορεί να βγει και να ψοφήσει από ασιτία ή δίψα, δύσκολο το βλέπω.
   Τελικά άφησα την πόρτα ανοικτή και μετά από δύο ώρες που ξαναπήγα το σκυλί δεν ήταν εκεί. Το ζώον είχε φύγει, αλλά τα ζώα που θα φέρουν και πετάξουν τα κατοικίδια τους θα ξανάρθουν. Να δούμε από αυτά τα ζώα ποιος θα μας σώσει.

Στο Σουτσίνι δεν πνίγεται κανείς! Κινδύνευσε νέος.

 
     Σάββατο 18 Μαΐου 2013, νοτιάς  και τουλάχιστον 8 μποφόρ άνεμος, η γνωστή σοροκάδα. Οι ντόπιοι ξέρουμε ότι ο καιρός σε τραβά προς τα μέσα, η παρέα όμως των 8 ατόμων αυτό δεν το ήξερε, γιατί όχι μόνο δεν ήταν ντόπιοι, αλλά λόγω προϋπηρεσίας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, ο νεαρός είχε υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
   Μπήκαν λοιπόν στην θάλασσα, ο πλέον τολμηρός ανοίχτηκε και μετά από λίγο άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.
   Ο Ποντίκης έβγαλε τα σωσίβια και μαζί με τον αδελφό του τολμηρού έπεσαν στην θάλασσα και τον έφθασαν και του έδωσαν και το σωσίβιο. Η σοροκάδα όμως δεν αστειεύεται.
    Η θάλασσα τραβούσε τον νεαρό προς τα μέσα, αλλά την κατάσταση έσωσε το Λιμενικό, για άλλη μια φορά, με άμεση αντίδραση και ταχύτητα έφθασε και περισυνέλεξε τον τολμηρό κολυμβητή.
    Για άλλη μια φορά στο Σουτσίνι δεν πνίγηκε κανείς. Η Αγία Μαρίνα μας προσέχει:
    Μάρτυς Μαρίνα, τω Υψίστω, στεφηφόρος αεί παρισταμένη, υπέρ πάντων ημών των σε υμνολογούντων, διηνεκώς ικέτευε, του ρυσθήναι εκ κινδύνων.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εκεί, εκεί στη Γ' Εθνική. Α Ο Κύμης-


  «Πρωταθλητής» fair play ο Α.Ο.Κ.

 Με ένα καλό παιχνίδι, που ανέδειξε τα προσόντα των τερματοφυλάκων  ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης, με ένα γκολ του Τσάγκου στο 23΄, κέρδισε την πολύ καλή ομάδα της Στυλίδας και οδηγεί την κούρσα προς την Γ΄ Εθνική.
    Η ομάδα της Κύμης είχε και ένα δοκάρι, ενώ της ακυρώθηκε και κανονικό γκολ του Κραβαρίτη, ως οφ-σάϊτ.
   Αίσθηση έκανε και ο ύμνος της ομάδας που ακούστικε από τα μεγάφωνα του γηπέδου.
   Στον άλλο αγώνα η  Ένωση  Άσπρα Σπίτια Αντίκυρα, έκλεισα το σπίτι της Μυρίκης κερδίζοντας μέσα στο Καρπενήσι με 0-2.
   Καλή συνέχεια

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Άσπρα(;) Σπίτια-ΑΟΚύμης = 0-2 ( Έλα απόψε στου Θωμά! )


Νίκη για την Κύμη στα Ασπρα Σπίτια

    
     Κυριακή του Θωμά σήμερα και δεν θα μπορούσε ο Α.Ο.Κύμης να μην κερδίσει!
    Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη   στο παιχνίδι με τα Άσπρα Σπίτια στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική.
    Μετά από  ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο,  οι παίκτες του Α.Ο.Κύμης, στο δεύτερο μέρος με  δύο γκολ  έφυγαν νικητές από την έδρα της αντιπάλου.
    Τα γκολ πέτυχαν ο Κύρου στο '52 με φάουλ και ο Μπλατσιώτης στο '82.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Καθαριότητα Ακτών.-Πρόσκληση



1.            Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης με βάση την  επιτυχία των προηγουμένων ετών ,  προτίθεται και εφέτος για τρίτη φορά, να οργανώσει μία ημέρα όπου με την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή θα καταβληθεί προσπάθεια για την καθαριότητα των ακτών και των παραθαλασσίων δασών που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης της, καθώς και της Πλατάνας.
2.            Εφέτος την εκδήλωση θα την ονομάσουμε «Ημέρα στη μνήμη του Άρη Κουτέλου», ο ποίος  χάθηκε στη θάλασσα και ο οποίος κάθε χρόνο συμμετείχε δυναμικά στην καθαριότητα των ακτών της Πλατάνας, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.
          3.  Οι ακτές στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η καθαριότητα θα είναι :

                   α.  Των ακτών   Σουτσίνι και Αγίου Γεωργίου με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
                   β. Των ακτών της Πλατάνας με μέριμνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Κύμης.
                   γ. Των ακτών παλαιό και νέο Λιμανάκι με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τα ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ στεγάζονται σε δικό τους ιδιόκτητο και  σύγχρονο χώρο στην διεύθυνση Στύρων 1, Χαλκίδα.           4.  Η όλη επιχείρηση θα εκτελεσθεί, αφού το ΚΤΕΛ Ευβοίας διαθέσει 3 λεωφορεία, όπως παρακάτω:                   α. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο θα οδηγήσει τους μαθητές του στο χώρο του ΚΤΕΛ Ευβοίας, θα επιβιβασθούν σε δύο λεωφορεία (στο πρώτο υποχρεωτικά 50 μαθητές) και υπό την συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ θα κινηθούν προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

                   β. Στο 1ο Δημ. Σχολείο  θα αναμένει ένα λεωφορείο, όπου θα επιβιβασθούν μαθητές του   1ο Δημ, Σχολείο και οι υπόλοιποι θα επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα έρθουν με το 2ο Δημ. Σχολείο. Από εκεί θα αποτελέσουν ενιαία φάλαγγα   με κατεύθυνση προς Παραλία Κύμης.  
                   γ. Τα οχήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα κινηθούν  προς Πλατάνα αφού αποβιβάσουν στην Παραλία όσους  μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου έχουν παραλάβει, οι οποίοι με μέριμνα του σχολείου θα οδηγηθούν στις ακτές «Σουτσίνι» και    «Αγίου Γεωργίου».
                   δ. Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θα κινηθεί κατά την κρίση της.
                   ε.  Το Νοσοκομείο Κύμης   παρακαλείται να καλύψει την προσπάθεια κατά την   κρίση του . 
                   ζ.  Η ΕΛΑΣ  παρακαλείται να συνοδεύσει τα λεωφορεία που θα κινηθούν προς Πλατάνα  κατά την μετάβαση και κατά την επιστροφή και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης  παρακαλείται να εξασφαλίσει την όλη ενέργεια κατά την κρίση του.
                   η. Το Λιμεναρχείο Κύμης,    παρακαλείται να εξασφαλίσει την ενέργεια στη Ζώνη  ευθύνης του κατά την κρίση του.         
                   θ.  Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Παραλίας και Πλατάνας παρακαλούνται για την συμμετοχή  κατά την κρίση τους και ειδικά σε θέματα υποστήριξης, όπως σακούλες, γάντια, νερό, σάντουιτς κλπ.          
          5.       Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρακαλείται για την έγκαιρη τοποθέτηση σε κατάλληλα σημεία υλικών που θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της εργασίας. καθώς και για την έγκαιρη απομάκρυνση των υλικών που θα συγκεντρωθούν.
6.         Οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι και το Λιμενικό Ταμείο, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα , λόγω των αρμοδιοτήτων τους, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους συμμετοχή. Λύκειο και Γυμνάσιο Κύμης δεν συμπεριελήφθησαν στις αποστολές/ανάθεση έργου, λόγω εξετάσεων.
7.         Η όλη επιχείρηση θα ξεκινήσει την 09.00πμ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την 12.00πμ. Τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές  στο χώρο αποβίβασης, στον οποίο θα συγκεντρωθούν οι μαθητές για την επιστροφή έγκαιρα και όταν θα έρθουν τα οχήματα θα επιβιβασθούν όπως επιβιβάσθηκαν και για την μετάβαση.
8.        ΠΡΟΣΟΧΗ : Κανένας μας δεν πρέπει να ξεχάσει ότι οι επιβάτες των οχημάτων που θα εκτελέσουν και το έργο είναι μικροί μαθητές και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
9.            Τηλέφωνα επικοινωνίας:
                   Πρόεδρος Δ.Κ.Κύμης       :  6937446652
                   Αντιπρόεδρος Δ.Κ.Κύμης  :  6972053864

10.           Σας καλούμε να συμμετέχετε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ευχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύμης.


 

 Η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Αρετή Μπάτσα, η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουϊμητζή και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης, επισκέφθηκαν την ημέρα του Πάσχα την Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης, το Νοσοκομείο Κύμης, το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος, το ΑΤ Κύμης, το Στρατόπεδο της Πυροβολαρχίας της 180 ΜΧΟΚ και τις εγκαταστάσεις της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, τσούγκρισαν το Πασχαλιάτικο Αυγό με το προσωπικό  και αντάλλαξαν ευχές.

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πάσχα στην Κύμη.


   


  Φωτογραφία: ΚΥΜΗ!!! - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ!!!
FOTOS by: MARIOS www.facebook.com/milonas.marios

Εορτάσθηκε και εφέτος στην Κύμη η Ημέρα Αναστάσεως του Κυρίου, μαζί με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών που προηγήθηκε.
 Κάτι ο καλός καιρός, κάτι η μικρή απόσταση από την Αθήνα, κάτι τα πολλά άδεια σπίτια έδωσαν την ευκαιρία για να πάρει ο κόσμος μια ανάσα.

  Εβδομάδα  Αναστάσεως και για την Κύμη που τόσο κόσμο να την επισκέπτεται , έστω και για λίγες ημέρες είχε πολλά χρόνια να δει.
    Άντε καλό καλοκαίρι και του χρόνου Καλύτερα!