Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

 


Την       Παρασκευή   29   Αυγούστου  2014  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων   της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1οςόροφος, συνεδρίασε για τελευταία φορά το Συμβούλιο  της Δ.Κ. Κύμης με την απερχόμενη σύνθεση,  με μοναδικό θέμα την παράδοση της Προεδρίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. 
Προ ημερησίας διάταξης   τιμήθηκε ο Τ.Σ. κ. Τρίμης για την προσφορά του στα κοινά.
         Στη συνέχεια παρατίθεται αυτούσια η ομιλία του απερχόμενου Προέδρου κ. Μαργέλη Αγγελή για τον κ. Αντώνη Τρίμη, καθώς και για το μοναδικό θέμα την παράδοση της Προεδρίας της Δ.Κ.Κύμης.
Παρευρέθηκαν άπαντες οι νέοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παππάς και οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι κ. Θεοδώρου Αλέξανδρος και Μπελιάς Ευάγγελος.


Σχετικά με τον τιμούμενο κ. Αντώνη Τρίμη, όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά του.

 ΤΙΜΗΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΡΙΣΗ
      ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΤΡΙΜΗ

            Κυρίες και Κύριοι
        Πολύ πριν της εκλογές και σε ανύποπτο χρόνο ρώτησα τον κ. Αντώνη Τρίμη, αν θα είναι και πάλι υποψήφιος και μου απήντησε ότι δεν θα είναι.
        Τότε απεφάσισα και εισηγήθηκα στην ιεραρχία του Δήμου την απονομή της σημερινής τιμητικής διάκρισης, η οποία πρόταση και έγινε δεκτή . Και έτσι σήμερα τιμάμε τον Αντώνη Τρίμη για την προσφορά του στους Δημότες της Κύμης.
         
Ο κ. Τρίμης είχε την τιμή να λάβει την εμπιστοσύνη των Κυμαίων και να εκλεγεί :
-               Από 01.01.1955 έως 31.12. 1958 Δημοτικός Σύμβουλος με Δήμαρχο τον Νικόλαο Μουρκουτά.
-               Από 01.01.1987 έως 31.12. 1990 Δημοτικός Σύμβουλος  και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης με Δήμαρχο τον κ.Χρήστο Θεοδώρου.  
-               Από 01.01.1991 έως 31.12. 1994 1990 Δημοτικός Σύμβουλος  και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης με Δήμαρχο τον κ.Χρήστο Θεοδώρου και τον κ.Ευάγγελο Στάμου.
-               Από 01.01.1995 έως 31.12. 1998 Δημοτικός Σύμβουλος με Δήμαρχο τον κ. Γεώργιο Σιδεράκη.
-               Από 01.01.2011 έως 31.08. 2014 Μέλος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης με πρόεδρο τον κ.Μαργέλη Αγγελή και  με Δήμαρχο τον κ.Δημήτρη Θωμά.
         
Κυρίες και Κύριοι
Κατά την διάρκεια της τελευταίας αυτής περιόδου, σας βεβαιώνω ότι ανεξάρτητα συνδυασμού προέλευσης, ο κ. Τρίμης ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης, σύμβουλος με όλη τη σημασία της λέξεως, κύριος και πιστός υπηρέτης των Κυμαίων που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
         
Ευρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να του επιδώσω αυτή την αναμνηστική φωτογραφία, τιμής ένεκεν, εκ μέρους των Κυμαίων αναγνωρίζοντας τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλε γι αυτούς.

Αντώνη σε ευχαριστώ για τους πριν και τους μετά.  

Υποστράτηγος ε.α.
Μαργέλης Αγγελής
Πρόεδρος Συμβουλίου
Δ.Κ.Κύμης

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ.

            Κυρίες και Κύριοι
        Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων Δημοτικών εκλογών και αν και μας τίμησε το 60% των Κυμαίων με την ψήφο του, λόγω του εκλογικού νόμου που ορίζει ότι η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, θα είναι από τον πλειοψηφούντα στο σύνολο του Δήμου συνδυασμό παραδίδουμε την προεδρία στους εκπροσώπους της Συμπολιτείας, του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές.
         
Κατά το διάστημα από 01.01.2011 έως και σήμερα 31.08 2014, καταβάλαμε κάθε φιλότιμο προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ελπίδες των Κυμαίων και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν με την ψήφο τους. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτή την εμπιστοσύνη τους.
Επίσης από την θέση αυτή θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την ηθική στήριξή του, τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, τους Αντιδημάρχους κ. Μπάτσα Αρετή και κ. Βασίλη Παππά για την βοήθειά και την υπομονή τους στη προσπάθεια που καταβάλαμε, καθώς και τους Συμβούλους του Δήμου, ανεξάρτητα παρατάξεως για την ωφέλιμη ανταλλαγή απόψεων.
Επίσης θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, από όποια θέση και καθήκοντα είχαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Δ.Κ. Κύμης, καθώς και εκείνους τους δημότες που προσέφεραν τη βοήθειά τους όποτε τους ζητήθηκε και όχι μόνο.
Τέλος να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και τα μέλη για την βοήθειά τους.

Κυρίες και Κύριοι
Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ήρθε να αντικαταστήσει τον Δήμο Κύμης, χωρίς προσωπικό αλλά και βασικά χωρίς πόρους. Μας διατίθεται ένας υπάλληλος για να γράφει τα πρακτικά του Συμβουλίου κατά τις συνεδριάσεις και ο νομοθέτης δεν σκέφθηκε ότι απαιτείται και κάποιος για την καθημερινή αλληλογραφία, ακόμα και για να υποβάλει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Συμβούλιο, στο Δήμο ή όπου αλλού απαιτείται.
Έτσι ο Πρόεδρος που έτυχε να γνωρίζει «ανάγνωση και γραφή» και είχε και χρόνο και εμπειρία, ανέλαβε να φτιάξει το αρχείο, αφού δεν υπήρχε και να υλοποιεί την καθημερινή αλληλογραφία, τις αυτοψίες, την λαϊκή, τα νεκροταφεία, την καθαριότητα και άλλες δύο σελίδες υποχρεώσεις που ανέθεσε ο νομοθέτης.
Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά όχι ότι θέλαμε να κάνουμε και ότι ονειρευτήκαμε.
Θα συνεχίσουμε όμως, από όποια θέση και αν έχουμε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε την ψήφο εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν, δλδ. το 60% των Κυμαίων. 
Στους αντικαταστάτες μας ευχόμαστε καλή τύχη και καλή επιτυχία στο έργο τους, θα είμαστε δίπλα τους αλλά και απέναντί τους, για το καλό της Κύμης.
Κύριοι καλή δύναμη.
         

Υποστράτηγος ε.α.
Μαργέλης Αγγελής
Πρόεδρος Συμβουλίου
Δ.Κ.Κύμης 01.01.2011-31.08.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου