Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οικία " Γ. Ν. Παπανικολάου": Εγκαίνια-Αγιασμός.


       Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η προγραμματισμένη τελετή των εγκαινίων του κτιρίου, όπου έζησε ο ευεργέτης της ανθρωπότητας "Γ. Ν. Παπανικολάου". Μέσα σε ένα κατάμεστο χώρο τριών ορόφων τελέσθηκε ο αγιασμός στο μουσειακό χώρο και στη συνέχεια στην αίθουσα συσκέψεων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες του απερχόμενου Προέδρου του Ιδρύματος Παπανικολάου και Δημάρχου κ. Δημητρίου Θωμά, της καθηγήτριας κυτταρολογίας κ. Δεληγιώργη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.


       Ο κ. Θωμάς σε μία σύντομη αναδρομή ανέφερε τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος για την επίτευξη αυτού του έργου που σήμερα εγκαινιάσθηκε. Ο Δήμος όλα αυτά τα 12 χρόνια βρήκε άκρη με τους δεκάδες κληρονόμους- ιδιοκτήτες που ζούσαν οι περισσότεροι στο εξωτερικό- εξασφάλισε τα χρήματα και το αγόρασε από αυτούς- το πρόλαβε από την κατάρρευση- εξασφάλισε χρήματα και το ανακαίνισε μετατρέποντάς το σε μουσειακό χώρο, χώρο γραφείων και αίθουσα εκδηλώσεων. Απλά έκανε το επιβαλλόμενο χρέος του, απέναντι στον μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας γνήσιο τέκνο της Κύμης. Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια είχε και η εκ των κληρονόμων κ. Αμφιτρίτη Τσακουμάνη -Σαραφιανού που με τις ενέργειές της κατάφερε να φέρει την επιτυχία στην προσπάθεια του Δήμου.
       Η κ. Δεληγιώργη αναφέρθηκε στο επιστημονικό μέρος του "Τεστ-ΠΑΠ" και τέλος Ο Σεβάσμιος Μητροπολίτης ανέφερε ότι πάντα η Κύμη είχε ανθρώπους που την ανέδειξαν και ανέδειξαν και τα επιτεύγματά τους και πραγματοποίησε και την πολύ σημαντική ανακοίνωση,  για άλλη μια  παραχώρηση  από την Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, ότι το  πέτρινο κτήριο στην παλαιά Μητρόπολη, στο Μυλωνοπούλειο, που παραχωρείται  με σκοπό την μετατροπή του σε επιστημονικό κυτταρολογικό κέντρο, μετά από τις προσπάθειες της Μητροπόλεως, του Δήμου και της κ. Δεληγιώργη, έχει λάβει την σχετική έγκριση και   του έχει διατεθεί και το αρχικό ποσό των 200.000 ευρώ για να αρχίσουν οι εργασίες.
       Είναι βέβαιο ότι η δημιουργία αυτού του επιστημονικού κέντρου σε συνδυασμό με το ίδρυμα Παπανικολάου θα ενισχύσουν την θέση του Νοσοκομείου της Κύμης και της Κύμης.
       Τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση, που είχε οργανώσει, ως συνήθως, με άψογο τρόπο η Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα,οι προαναφερθέντες καθώς και η σύμβουλος του Δήμου κ. Κατερίνα Κουιμιτζή, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ Αγγελής Μαργέλης, οι σύμβουλοι του νέου Συμβουλίου  κ. Λουκάς Παππάς και Κώστας Δρακίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ιατροί και πλήθος κόσμου.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου