Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.


       Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  την  Δευτέρα  27 Aπριλίου  2015  και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, με τα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:
        1. Σε αίτηση  Κώνστα  Σταμάτη για ανανέωση άδειας  μουσικής.:Εγκρίθηκε 
        2. Περί  13ης Ανάβασης αυτοκινήτων: Έγινε μια γενική ενημέρωση, όπως συνήθως πρόχειρη και δεν δόθηκαν απαντήσεις, σε ερωτήσεις των παρισταμένων,όπως πχ γιατί δεν οργανώθηκε η διανομή των χώρων προσφοράς πρόχειρου φαγητού και αναψυκτικών, με όφελος για το Δήμο να εισπραχθούν έσοδα για την πληρωμή της αποκατάστασης του χώρου, του ελέγχου των τιμών, τις ώρες λειτουργίας και άλλα θέματα, με την δικαιολογία ότι δεν βρέθηκε νόμιμη λύση. Όλα τα άλλα γίνονται νόμιμα! Να κρατήσουμε εδώ την δήλωση του κ. Αντιδημάρχου Αλ. Θεοδώρου, ότι τα χρήματα που ¨γλύτωσε" ο Δήμος, 40.000 ε., και θα τα καταβάλει η περιφέρεια για την συντήρηση του δρόμου, θα διατεθούν υπέρ της Κύμης. 
        3. Εθελοντισμός για καθαριότητα ακτών: Η οργάνωση των προηγουμένων ετών αποτελεί μία καλή βάση για την πλήρη επιτυχία της προσπάθειας.Η καθαριότητα θα γίνει στις 15 Μαίου 2015, ημέρα Παρασκευή.Να επισημάνουμε την πρόταση της κ. Θεοφίλου, δημότισσα Κύμης, για την συμμετοχή και άλλων εθελοντών και όχι μόνο των μαθητών.
        4. Παιδικές  χαρές: Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα. Τα αντικείμενα, κούνιες κλπ είναι παλαιάς τεχνολογίας και φθαρμένα και ο Δήμος  έλαβε την απόφαση να κλείσει και να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου η χρήση να είναι ασφαλής. Πως όμως να κλείσει; Με ποια πινακίδα; Τελικά το θέμα αναβλήθηκε μέχρι να εξετασθούν κούνιες κλπ και να αποφανθούν τι θα κάνουν οι αρμόδιοι.
        Αποφασίσθηκε η τοποθέτηση προστατευτικής "μπάρας" εξόδου στη σκάλα προς την οδό Στεφανίδη και προ ημερησίας διάταξης  συζητήθηκαν η αίτηση παραχώρησης χώρου πλατείας στην κ. Β. Σιδεράκη και η αίτηση παραχώρησης χώρου ακτής στην περιοχή Σουτσίνι στον κ. Αλ. Γιαννάκη και εγκρίθηκαν με την υποχρέωση να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

         Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Μαργέλης και έθεσε κάποια ερωτήματα, αλλά όταν άρχισαν οι δύσκολες ερωτήσεις και άρχισαν απαντήσεις του τύπου "...δεν είμαι αρμόδιος...κλπ", ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Τριανταφυλλίδης απεφάνθη ότι τέθηκαν πολλά θέματα και έληξε την συνεδρίαση ακολουθούμενος από τον Πρόεδρο κ. Πόγκα, ο οποίος και "έληξε" και επίσημα την συνεδρίαση. Πρωτότυπο βέβαια να αποφασίζει ο αναπληρωτής Πρόεδρος και μας υποχρεώνει να κάνουμε ιδιαίτερη ανάρτηση για τα θέματα που τέθηκα για συζήτηση από την αντιπολίτευση.

       Συμπέρασμα : Απογοήτευση γενικού επιπέδου. Παρευρέθηκαν αν και δεν προσκλήθηκαν, σε αντίθεση με τους συμβούλους της συμπολίτευσης, και αναφέρθηκε το θέμα, οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ. Αρετή Μπάτσα και ο κ. Βασίλης Παππάς, ο ταμίας της ΕΕΒΚ Κύμης και περιχώρων κ. Δ. Μπουρίκας καθώς και Δημότες. Μέχρι και για το θέμα της ημέρας εορτασμού του Ήρωα των Ηρώων  Ταγματάρχου Ι. Βελισσαρίου, ξεκίνησαν για τις 14 Ιουνίου και κατέληξαν στις 7 Ιουνίου 2015, χωρίς βέβαια να έχουν κάνει καμιά συνεννόηση με τον Δήμο. Υποβάθμιση και προχειρότητα. Θα επανέλθουμε.
                                         

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου