Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καταγγελίες και θεάματα!

 
 Έχω προβληματισθεί με τα συμβαίνοντα στην Κύμη ή για να ακριβολογούμε για τα μη συμβαίνοντα. Οι καταγγελίες που λαμβάνω καθημερινά είναι τόσες πολλές που μου δημιουργούν μία δύσκολη κατάσταση και οι διαμαρτυρόμενοι στην αρχή ήταν σαφώς ψηφοφόροι του Θωμά, αλλά πλέον τώρα και οι ψηφοφόροι της Συμπολιτείας διαμαρτύρονται για διάφορα θέματα.
   Στέλνουν και φωτογραφίες με αυτά που καταγγέλλουν και μερικές τις έχω δημοσιεύσει, αλλά οι φωτογραφίες φωτογραφίζουν και τους καταγγέλλοντες,  οπότε σκόπιμο είναι να μην τους εκθέσουμε.
   Διαμαρτύρονται λοιπόν γιατί τα βυτιοφόρα με τα απόβλητα δεν τα αδειάζουν στα προβλεπόμενα σημεία υποδοχής, αλλά μολύνουν την γύρο περιοχή, διαμαρτύρονται γιατί η συλλογή των απορριμμάτων δεν γίνεται όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δίπλα σε κάθε κάδο μικρές χωματερές που εγκυμονούν κινδύνους ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού που έρχεται. Διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος λένε τους χρωστάει πολλά χρήματα. Διαμαρτύρονται για το δημοτικό φωτισμό, για τις φθορές στους δρόμους, για τα σταθμευμένα οχήματα στην πλατεία, για την λειτουργία του Δήμου και για άλλα θέματα.
   Βασικά πιστεύω ότι για πολλά από τα θέματα αυτά έχουν δίκαιο, ίσως μερικά  να δικαιολογούνται λόγο της δύσκολης  οικονομικής κατάστασης που επικρατεί γενικά, αλλά όταν το αναφέρεις στους διαμαρτυρόμενους σου λένε ότι " και επί Θωμά υπήρχε κρίση αλλά τους αγροτικούς δρόμους τους καθάριζαν". Δύσκολα τα πράγματα.
   Ακόμα και οι συχνές εμφανίσεις των αρμοδίων σε διάφορες ανέξοδες εκδηλώσεις-πανηγύρια ενοχλεί. Βέβαια κάποιες παρουσίες είναι υποχρεωτικές αλλά αναφέρονται αρνητικά έναντι των προβλημάτων που υπάρχουν.
   Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα αυξάνονται τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες και δεν βλέπω να λαμβάνονται και τα ανάλογα μέτρα. Μεταξύ των άλλων θα πρέπει να ενισχυθεί και ο Δήμος με προσωπικό, μήπως και καταφέρει να ανέβει κατηγορία.
     

12 σχόλια:

  1. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-6-2015 ΕΛΗΞΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2015. ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΙΑΣ Ή ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 70 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Κ. ΜΑΡΓΕΛΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;; ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αντιπολίτευση έχει σαν σκοπό τον έλεγχο της Συμπολίτευσης και η ανάδειξη θεμάτων που τοποθετούνται από τους Δημότες. Δεν είναι σκοπός η φθορά της Συμπολίτευσης αλλά η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Αν κάποιος επιθυμούσε τη φθορά της εξουσίας δεν θα τους ενημέρωνε προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αλλά θα τους άφηνε να πνιγούν από αυτά. Εδώ είναι τοπική αυτοδιοίκηση, οι εκλογές γίνονται σε σταθερά χρονικά διαστήματα και δεν είναι δυνατόν να μη λέμε τα στραβά που βλέπουμε ή καταγγέλλονται γιατί έτσι ενοχλούνται κάποιοι. Εμείς έτσι θα κάνουμε και θα πρέπει όλοι να βλέπουν τα προβλήματα και να τα αναδεικνύουν.
    Τώρα για τις φωτογραφίες, έχω ανεβάσει αρκετές και θα ανεβάσω και άλλες, αλλά είναι ανόητο κάποιος που μένει στην Κύμη να χρειάζεται φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΖΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΤΟ ΙΝΤΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα προσπαθώ να διατηρώ ένα επίπεδο στην επικοινωνία με τους διάφορους σχολιαστές, ακόμα και τους "Ανώνυμους", αλλά σήμερα θα ξεφύγω και ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες.
    Ανόητος είναι αυτός που δεν γνωρίζει ότι όλα τα θέματα έχουν τεθεί σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, μέχρι του σημείου στην τελευταία συνεδρίαση από τα 4 θέματα τα 3 ήταν δικά μου, ανόητος είναι αυτός που χωρίς να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις για να έχει άποψη εκφράζεται με τον τρόπο που εκφράζεται στο προηγούμενο σχόλιο. Εάν παρακολουθούσε πλέον προσεκτικά θα ήξερε όλα τα προηγούμενα θέματα έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο και μερικά έχουν συζητηθεί.
    Έχει δίκαιο σε ένα πράγμα, ότι γράφοντας στο intzou περνάω την ώρα μου ειδικά όταν απαντώ σε σχόλια ανόητων Ανώνυμων.
    Και πάλι συγνώμη από τους λοιπούς αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΙΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ενημέρωση των Δημοτών είναι ο σκοπός που έστησα αυτό το ιστολόγιο και δεν αντικαθιστά το Συμβούλιο. Το ιστολόγιο αυτό που δεν επιδοτείται από κανέναν, που δεν έχει καμία διαφήμιση, έχει σταθερά τρέχοντες πάνω από 4.000 αναγνώστες, κατά βάση Κυμαίους αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους για την περιοχή, σε αυτούς απευθύνεται και αυτούς ενημερώνει. Η κατ΄επανάληψη προσπάθεια φίμωσης δεν αποδίδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ενημέρωση των Δημοτών είναι ο σκοπός που έστησα αυτό το ιστολόγιο και δεν αντικαθιστά το Συμβούλιο. Το ιστολόγιο αυτό που δεν επιδοτείται από κανέναν, που δεν έχει καμία διαφήμιση, έχει σταθερά τρέχοντες πάνω από 4.000 αναγνώστες, κατά βάση Κυμαίους αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους για την περιοχή, σε αυτούς απευθύνεται και αυτούς ενημερώνει. Η κατ΄επανάληψη προσπάθεια φίμωσης δεν αποδίδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ενημέρωση των Δημοτών είναι ο σκοπός που έστησα αυτό το ιστολόγιο και δεν αντικαθιστά το Συμβούλιο. Το ιστολόγιο αυτό που δεν επιδοτείται από κανέναν, που δεν έχει καμία διαφήμιση, έχει σταθερά τρέχοντες πάνω από 4.000 αναγνώστες, κατά βάση Κυμαίους αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους για την περιοχή, σε αυτούς απευθύνεται και αυτούς ενημερώνει. Η κατ΄επανάληψη προσπάθεια φίμωσης δεν αποδίδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή