Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Χάνεται το έργο ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Κύμης – Απίστευτη η αδιαφορία του Δήμου


αρχείο λήψης     Τραγική αποδεικνύεται η αδιαφορία της Δήμοτικής Αρχής και η ανικανότητά της αναφορικά με την διαχείριση και εκτέλεση έργων τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχαν εξασφαλιστεί και τα κονδύλια. Τρανό παράδειγμα το έργο του ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης, το οποίο χάθηκε στην ουσία (και μιλάμε για ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ), κάτι που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.



         Όταν ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά για ποιο λόγο χάθηκε το έργο, η απάντηση που πήρε ήταν ότι είχαν γίνει τροποποιήσει στην αρχική μελέτη χωρίς την έγκριση της διαχειριστικής αρχής. Εξειδικεύοντας ο Δήμαρχος ανέφερε αστεία παραδείγματα όπως, φυτεύτηκαν 2 δέντρα λιγότερα από εκείνα που προέβλεπε η μελέτη ή ότι τα φωτιστικά, ενώ είχε προβλεφθεί να έχουν μια λάμπα …είχαν τελικά δύο.
       Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Θωμά ο οποίος τόνισε πως αυτές οι τροποποιήσει είναι επουσιώδεις και θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα πολύ εύκολα. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Θανάση Μπουραντά του είπε χαρακτηριστικά: “Καλά, εσείς τι κάνατε τόσους μήνες; Γιατί δεν λύσατε αυτά τα μικροπροβλήματα; Γιατί δεν απευθυνθήκατε στον Υπουργό να ξεπεραστεί το θέμα; Αφήσατε να χαθούν τόσα χρήματα, τα οποία τα έχει ανάγκη η Κύμη, χωρίς να κάνετε το παραμικρό;”

      Ουδείς πλέον αμφιβάλει στην Κύμη, ότι κανένας μα κανένας από την Δημοτική Αρχή ασχολείται με ρεαλισμό για την πραγματικότητα.

15 σχόλια:

  1. Εάν εννοείται ρεαλισμό της πραγματικότητας, οι παρανομίες, οι παρατυπίες και η αδιαφάνεια στα οικονομικά, ναι, δεν ασχολείται και δεν πρέπει να ασχοληθεί κανένας με τέτοιου είδους δραστηριότητες από τη νέα Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαγράφονται όλα τα σχόλια που δεν είναι στην Ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Άγγελε. Πρώτα η Ελλάς! Θέλουμε ελληνική γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ θα χαιρομουν αν μια φορα εγραφες αληθη και οχι αληθοφανη η ψευδη γεγονοτα!!!Ησουν εσυ δτο δημοτικο συμβουλιο η γραφεις κατα υπαγορευσεως?Δυστυχως το μονο κακο που εχουν οι σημερινοι αρχοντες του δημου ειναι η ρλλειψη ενημερωσης και σε αφηνουν να παπαγαλιζεις ολα αυτα τα ψευδη ενα χρονο τωρα!!!Φυσικα ουτε ο Αντωνιου ξερει και κανει χειροτερη ζημια και καλα θα ηταν να σταματησει να γραφει!!!Το εργο πηρε παρατασει για να γινουν καποιες τροποποιησεις στις βλακειες που εκανε ο εργολαβος κατοπιν εντολων Θωμα!!!Αν το υπουργειο δεν εγκρινει τις τροποποιησεις που ηδη εψουν γινει γιατι πρωτα τις καταθετεις και μετα τις κανεις τοτε ο Μπουραντας θα ζητησει απο τον εργολαβο να αναλλαβει το κοστος και να επαναφερει το εργο στο σχεδιο που ειχατε καταθεσει εσεις κυριε Μαργελη στο υπουργειο με ολο το κοστος σε βαρος του εργολαβου αφου δεν ειχε ζητησει γραπτη καλειψη απο τον Θωμα!!!Αυτο ειπε ο Μπουραντας αυτο ψηφισαν εχτες ολοι στα Κριεζα!!!Και δεν εχει να κανει μονο με λαμπες αλλα και με τις μπαρες για αναπυρους που δεν υπαρχουν στα σχεδια και με τα ταξι και με τα παζοδρομια και με τα τραπεζοκαθισματα και με τις τεντες και με το υψος απο την εκκλησια και με το κουτι του ΟΤΕ και με πολλα αλλα!!!Τροποποιησεις Κυριε Μαργελη κανουμε πριν γινει κατι οχι αφου γινει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις δικαιολογίες και τις ανακρίβειες καταργούμαι έργα και δραστηριότητες μετά από ένα χρόνο παραμονής στην τοπική εξουσία.Συμπτωματικά τα προβλήματα υπάρχουν σε έργα του Θωμά που ανέδειξαν την Κύμη. Δεν ακούμε τίποτε για άλλες πρώην πρωτεύουσες πρώην Δήμων. Η έλλειψη όμως επιχειρημάτων διακρίνεται από το ύφος και την γλώσσα του σχολιαστή. Κακός και μνησίκακος και βασικά αντικυμαίος, από όπου και αν είναι. Αντιάνθρωπος, θα προσπαθήσω να μάθω ποιος είναι και θα τον διασύρω με όλη τη σημασία της λέξεως.
    Τουλάχιστον θα μπορούσε να διακρίνει ότι το βασικό μέρος της ανάρτησης είναι με διαφορετικό χρώμα στα γράμματα, ώστε να καταλάβει ότι είναι αντιγραφή από αλλού. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ........βέβαια!! Ο Αντωνίου που γράφει χωρίς να τα παίρνει, κάνει ζημιά. Οι άλλοι που γράφουν και τα παίρνουν δεν κάνουν ζημιά. Γράφουν και ανώνυμα. Για σοβαρευτείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΕ ΜΑΡΕΛΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:
    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΥΜΗΣ
    1)ΑΝΑΛΗΜΜΑΤΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΙ,ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ. ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
    2)ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΩΝ
    3)ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΕΣ (ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ)
    ΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Νο 1 ΤIΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ EXEΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ;ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΦΘΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ;
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.
    ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Το αρχικό σχέδιο έχει τροποποιηθεί και δεν υπάρχουν συντριβάνια και ηλιακά ρολόγια.
      2. Η Δ. Κ. Κύμης αδυνατεί να διαθέσει χώρους, πράγμα το οποίο θα επέβαλε και τους όρους που προβλέπει ο νόμος, γιατί τότε ο Δήμος αφού θα είχε έσοδα από την διάθεση κοινοχρήστων χώρων θα έπρεπε να πληρώσει ΦΠΑ επί της αξίας του έργου, και θα ισχύει αυτό μέχρι παραλαβής του έργου από τον Δήμο.
      3. Το έργο του ΟΤΕ ήταν να γίνει στο τέλος Αυγούστου, αλλά καθυστερεί, πιθανόν λόγο των προβλημάτων που θα δημιουργούσε στη λειτουργία των καταστημάτων.
      4. Για τις φθορές, θα μεταφέρω την ερώτησή σας στην 1η συνεδρίαση του Συμβουλίου.
      5. Για τα παγκάκια είχα θέση το θέμα όταν άρχισε το έργο, αλλά επί δεν τα προέβλεπε το σχέδιο μου υποσχέθηκαν ότι θα τοποθετηθούν μόλις το έργο παραδοθεί.

      Διαγραφή
  8. Παρτα τωρα σοιμπλε σε βριζουν και η σιμπολιτεια με της π@π@ριες που γραφεις τα βλεπεις εγβω στα λεγα θα σε χρησιμοποιησου και μετα στο καλαθακι μετα ααλλα κολοχαρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ταξι να πανε κοντα στα ΚΤΕΛ εκει ειναι η θεση τους και οχι στην πλατεια να κανουν οφθαλμολουτρο και να παρουν κ την παραγκα τους μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τα κολονακια να αντικατασταθουν με μπασκετμπολιστες που ειναι ψηλη και φαινονται απο ολα τα οχηματα και αν δεν φτασουν να παρουν και λιγους δημοτικους υπαλληλους τσαμπα τους πληρωνουμε ας κανουν και καμια δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακου θελει και παγκακια τη να τα κανεις οταν βγαινειςς πλατεια θα περνεις και την καρεκλιτσα σου μαζι οπως κανει ο παφρας με τον καλαφατη βγαζουν την καρεκλιτσα τους οπου θελουν την πανε ασε γιατι αμα ειχε παγκακι δεν θα χωραγες να περασεις με το μονοπατι που εχουν αφηση εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Μαργελη την προηγουμενη υπεροχη πλατεια των προγονων μας θελαμε με μια μικρη επισκευη σαν και αυτη που γινεται στον Αγ.θαναση σεβομενοι τους κατοικους την παραδοση τις αναμνησεις μας και τους φορους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγα μην ξυπνησουμε και τον κολοκοτρωνη κομπλεξικοι κουμιωτες ολοι η ελλαδα κοιταει μπροστα εσεις κοιταται προς τα πισω μηπως θες ννα κοψουμε και το ΡΕΥΜΑ. Και να αναβουμε λαμπες θυελλης γιανα μην σου χαλασουμε της αναμνησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή