Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

2016 - Προτάσεις και Ερωτήσεις που δεν έλαβαν Απάντηση

    Είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι αφού πέρασαν οι εορτές και οι χαρούμενες χιονισμένες άσπρες μέρες, θα αρχίσουμε πάλι το έργο της Αντιπολίτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης.
   Θα ξεκινήσουμε με μια πρόταση και με μια ερώτηση προς Δημόσια Υπηρεσία.
   Πρόταση: Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προηγούμενοι διαχειριστές της καντίνας στο Σουτσίνι, άρχιζαν την προετοιμασία του χώρου από τον Απρίλιο και γνωρίζοντας ότι η πραγματοποίηση ενός διαγωνισμού για τη διάθεση του χώρου απαιτεί χρόνο τουλάχιστον δύο(2) μηνών, θα πρέπει άμεσα η αρμόδια τοπική Αρχή να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.  
  Ερώτηση: Αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει μια συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα της σχολάζουσας διαθήκης του Γεωργικόπουλου θα απευθυνθούμε απ' ευθείας στη ΔΟΥ Κύμης - Καρύστου. Στη συνέχεια παραθέτουμε  αυτούσιο το έγγραφο προς την ΔΟΥ.:


  Υποστράτηγος ε.α.                                                Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2016
            Άγγελος Μαργέλης
            Σύμβουλος Δ. Κ. Κύμης              
            τ. Πρόεδρος Συμβουλίου
            Δ. Κ. Κύμης
            Μπιζανίου 2 Αθήνα 14121
            e-mail: aggmarg@gmail.com

            Προς: ΔΟΥ Κύμης – Καρύστου / Δντης
            Κοιν.: Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης κ. Θεοδώρου Αλ.
                          Πρόεδρο Δ.Κ.Κύμης κ. Πόγκα Δ.


                        Κύριε/α Δντα/ντρια Της ΔΟΥ Κύμης – Καρύστου


Αναφέρομαι στο θέμα της «σχολάζουσας» διαθήκης της οικ. Γεωργικόπουλου, για την οποία μετά από έγγραφο της  Δ.Κ.Κύμης, κατόπιν συστάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, είχατε πραγματοποιήσει αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά με την Δνση Κληροδοτημάτων για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων της διαθήκης.
Μας είχατε ενημερώσει ότι προ διετίας η Δνση Κληροδοτημάτων περίμενε την απόφαση του Πρωτοδικείου, ότι δεν υπάρχει διεκδικητής της περιουσίας και μετά την διέλευση του προβλεπόμενου χρόνου, που είδη έχει περάσει, θα διατεθεί σε μόνιμο διαχειριστή.
Σας θέτουμε λοιπόν το ερώτημα και αναμένομε να μας ενημερώσετε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, περί της εξέλιξης του θέματος.
Εάν από τον Αύγουστο  2014 μέχρι τώρα έχετε εκδώσει οποιοδήποτε έγγραφο προς την Δ.Κ.Κύμης, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την ταυτότητά του προκειμένου να το αναζητήσουμε.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.
  Με εκτίμηση

     . Υποστράτηγος ε.α
       Άγγελος Μαργέλης

     Σύμβουλος Δ.Κ.Κύμης

24 σχόλια:

  1. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΔΥΟ ΚΥΜΗΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΕ ΔΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤΗ/ΔΝΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο κοσμος καίγεται και εσύ Άγγελε ασχολείσαι με τις διαθήκες; Ο κ Πόγκας σας αποκάλεσε δημοσια στο δημοτικό συμβούλιο ΚΛΕΦΤΕΣ! Σε αφορά άμεσα διότι οι λαϊκές ηταν δικής σου αρμοδιοτητας. Εγώ δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση οτι έχεις κλέψει.Για τους άλλους δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ομως εσύ πρέπει να πάρεις θέση.Το θεμα ειναι πολύ σοβαρό νομιζω.Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Νέοι Ορίζοντες
    13 ώρες
    ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
    Η λάσπη πέφτει σύννεφο από την παράταξη Μπουραντά και στο θέμα αυτό.
    Και τι δεν λένε προκειμένου να ενοχοποιήσουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Δημήτρης Πόγκας που η θρασύτητά του έχει ξεπεράσει κάθε όριο, (ο άνθρωπος που εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα και απομακρύνθηκε από αυτήν με μεγάλη ρετσινιά στην πλάτη), έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κλέφτες! Επιδοκιμαζόμενος και χειροκροτούμενος μάλιστα από τον αντιδήμαρχο Θεοδώρου.
    Ερωτήσεις.
    Αφού οι σημερινοί τίμιοι (φευ) άνδρες της νέας διοίκησης του Δήμου εισπράττουν νομότυπα, όπως λένε, τα έσοδα από τις λαϊκές,
    α) Γιατί έχουν να πληρώσουν ενάμιση χρόνο τα ενοίκια της λαϊκής της Κύμης και ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει έρθει σε απόγνωση? Την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο ο άνθρωπος πληρωνόταν εγκαίρως και στο ακέραιο.
    Πως πληρώνουν με < μαύρα> τους εργάτες που καθαρίζουν τον χώρο της λαϊκής όπως επίσης και τους δρόμους της Κύμης??
    β) Γιατί εισπράττουν παρατύπως, (ενώ το γνωρίζουν καλά), χρήματα από τις λαϊκές, από την στιγμή που δεν υπάρχει εγκεκριμμένος από την περιφέρεια κανονισμός λειτουργίας τους?
    γ) Γιατί δεν αποδίδουν το 60% των εισπράξεων από τις λαϊκές στην Περιφέρεια όπως οφείλουν?
    Κύριοι σταματήστε να πετάτε λάσπη!!
    Ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα του τόπου μας, μπας και δώσετε κάποιες λύσεις σε αυτά....
    Υ.Γ. Αλήθεια 1,5 χρόνο τώρα εσείς οι έχοντες προμετωπίδα τη νομιμότητα, γιατί δεν φέρατε ακόμη τούς απολογισμούς εσόδων - εξόδων του Παζαριού Αυλωναρίου για τα 2 τελευταία έτη στο Δημοτικόν Συμβούλιο, όπως εκ του νόμου υποχρεούστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι αδιόρθωτος και τουλάχιστον δεν ρωτάς να μάθεις.
    Σε περίπτωση που η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, ορισθεί ως μόνιμος διαχειριστής της περιουσίας του συχωρεμένου Γεωργικόπουλου, τότε θα έχει περιουσιακά στοιχεία από το μαγαζί και το σπίτι στην Κεντρική πλατεία της Κύμης, από δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, από δύο αποθήκες στην Παεαλία της Κύμης και ένα οικόπεδο στην Παραλία δίπλα στου Μπέη. Τα εισοδήματα από αυτά θα είναι πολλαπλάσια της ετησίας ΣΑΤΑ που λαμβάνει η Δ.Κ.Κύμης.
    Και αντί να ασχολούνται με αυτά οι τοπικοί άρχοντες αλλά και άλλοι σύμβουλοι που έχουν γνωριμίες και επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών, ασχολούνται με θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους με βάση το Πρόγραμμα Καλλικράτης.
    Τώρα πολλοί αποκαλούν άλλους κλέφτες, αλλά θα έπρεπε να κοιτάνε τους υποστηρικτές τους και γνωρίζουν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.Οι κατασχέσεις είδη τρέχουν. Αυτό τώρα που γράφεις περί των εσόδων της Λαϊκής. Η Δ.Κ.Κύμης έχει αρμοδιότητα για το χώρο που διεξάγετε η λαϊκή και καμία σχέση με τις άδειες των παραγωγών και εμπόρων. Γενικά δε η Δ.Κ.Κύμης δεν έχει σχέση με τέλη και εισπράξεις και δεν διαχειρίζεται χρήματα, πλην της Πάγιας Προκαταβολής που ποτέ δεν δόθηκε και νομίζω ότι και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί, λόγο ελλείψεως χρημάτων.
    Προσωπικά δε να σου πω ότι ο Δήμος μας οφείλει, στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων χρήματα από τα πάγια οδοιπορικά σχεδόν δύο ετών και κατόπιν συστάσεως μέλους της Συμπολιτείας και συμφωνίας του Δήμου έχουμε προσφύγει δικαστικά προκειμένου να κατοχυρώσουμε τα οφειλόμενα. Πληροφοριακά να σου πω ότι ο Θωμάς είχε εξοφλήσει όλους τους Συμβούλους όλων των Δήμων μέχρι το 2010 και μεταξύ άλλους και κοινό μας φίλο στην Κύμη.
    Για τη διαχείριση των χρημάτων της Λαϊκής ξέρω ότι ενοίκια δεν χρωστούσαμε στον ιδιοκτήτη του χώρου, τώρα όλο το 2015 από ότι με ενημέρωσε τον Δεκ.2015 δεν είχε πληρωθεί. Θα τα χάσει; όχι βέβαια, θα τά πάρει κάποια στιγμή.Αλλά ο κόσμος έχει ανάγκες, η Κύμη έχει ανάγκες και ας ασχοληθούν με αυτά και ας σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση.
    Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με δυο λογια να καταλάβουμε, λεει αλήθεια ο κ. Πόγκας ότι τα βάζατε στη τσέπη τα χρήματα απο τις λαϊκές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσπαθείς με ανόητα επιχειρήματα να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα και προτιμάς να εκθέτεις τον εαυτό σου κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις και θα προσπαθήσω να είμαι "κομψός" στις εκφράσεις μου.
    Το τετράδιο που έχει ο κ. Πόγκας και που μου το έχει δείξει είναι προφανές ότι είναι ένα τετράδιο εργασίας θα έλεγα της υπαλλήλου του Δήμου, όπου κατέγραφε τα έσοδα από την λαϊκή και που τα διέθετε.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΌΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΟΝΌΤΑΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ
    ΧΩΡΟΥ;
    Γιατί ο Δήμος δεν χρωστούσε στον ιδιοκτήτη του χώρου;
    Από που πληρώνονταν τα άτομα που καθάριζαν τον χώρο της λαϊκής; Από πληρώνονταν τα έξοδα καθαριότητας των αφοδευτηρίων ; Σήμερα ποιος υπάλληλος του Δήμου εισπράττει τα τέλη από τους εμπόρους /πωλητές/παραγωγούς της λαϊκής; Από ποία έσοδα πληρόνονται τα προαναφερθέντα έξοδα καθαριότητας; Με μαύρα Κώστα όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Απλά εσείς δεν πληρώνεται όλους όσους πρέπει και βάζετε τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου, ώστε να πληρώνονται τα έξοδα που γίνονται και σε άλλους πρώην Δήμους αλλά και οι μισθοί των υπαλλήλων.Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί κάποιοι άνθρωποι παίρνουν κάποια χρήματα και ζουν τις οικογένειές τους, μαύρα μεν όπως πρώτα και όπως και στο μέλλον θα γίνεται, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.Δεν μπορείς να τους προσλάβεις αλλά οι δουλειές πρέπει να γίνουν. Τι θα κάνεις; Μέχρι πότε θα πληρώνει ο άλλος από την τσέπη του;
    Αυτά για σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή στην τσέπη σας δεν βάζατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξαναδιάβασε τα παραπάνω και θα σου βάλω διαγώνισμα όταν συναντηθούμε. Άντε καλό βράδυ και καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι πληρώνετε υπαλληλο του Δήμου έξτρα χρήματα επειδή δούλευε Σάββατο, δείχνει σπατάλη αλλά και κατι αλλο...Θα μπορούσατε αντί για χρήματα να της δίνατε ενα ρεπό μια εργάσιμη ημέρα και τα χρήματα αυτά να μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά δεν μπορεί...κατι θα βάζατε στην τσέπη.... Για να το λέει ο κ Πόγκας, κάτι θα ξέρει. Αλλιώς θα του ειχε ηδη κάνει μήνυση ο Θωμάς οπως έκανε του Ευάγγελου και του Βασίλειου.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα
    ...κατ' αρχήν τα λόγια του αέρα λέγονται από τζάμπα μάγκες γιατί δεν αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία για δίκη.Άμα πιστεύεις ότι έχει δίκαιο παίρνεις χαρτί και μολύβι και κάνεις μια καταγγελία και έτσι δίνεις βάρος σε αυτά που λές. Μη τα μπερδεύεις, η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ του Θωμά και τον δικαιώνει. Αυτό μένει.Αλλιώς έρχεται μετά ο ορκωτός και σου λέει "αθώος ο κατηγορούμενος"
    Το δε τετράδιο έχει μεγαλύτερη αξία γιατί δικαιολογεί τη διάθεση των εσόδων της λαϊκής. Εάν τώρα η διαχείριση ήταν παράνομη είναι άλλο θέμα, γιατί όπως και σήμερα η είσπραξη είναι παράνομη, άρα ποιος χαρακτηρίζει το νόμιμο ή όχι του θέματος; Αφού παράνομα εισπράττει πως καταθέτει στα ταμεία του Δήμου τα εισπραχθέντα; Αυτό αν δεν το ξέρετε είναι ξέπλυμα χρήματος και είναι παράνομο.Τι έκανε η διαχειρίστρια στην προηγούμενη περίοδο; Υποθέτω ότι εισέπραττε μαύρα και πλήρωνε μαύρα, υπόλοιπο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ποιος έλεγχε το υπόλοιπο εαν ηταν 0;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα μαύρα χρήματα ήταν πολλά! Ποιος έλεγχε εαν περίσσευαν;Υπήρχε κάποια επιτροπή ή ήταν στην καλή θέληση της υπαλλήλου να πει την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι ήταν πολλά τα μαύρα;Τους μήνες του χειμώνα τα εβδομαδιαία έσοδα, βλέποντας τους εμπόρους και παραγωγούς δεν ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ την εβδομάδα και περίπου τα μισά ήταν έξοδα καθαριότητας, βάλε και το ενοίκιο, δεν κάλυπταν τα έξοδα του μηνός και το έλλειμμα περνούσε στους επόμενους μήνες. Και αυτή είναι η προσωπική αίσθηση μια και πήγαινα κάθε Σάββατο. Θυμάμαι Σάββατο με τρεις παραγωγούς μέσα και ένα έμπορο ρούχων έξω που διαμαρτυρήθηκε μάλιστα όταν η υπάλληλος του ζήτησε να πληρώσει. Άσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και άμα θες να προσφέρεις στο Δήμο, γιατί ξέρω ότι η Κύμη δεν σε ενδιαφέρει, να αναδείξεις θέματα που θα τους βοηθήσουν θέματα στη διαχείριση του Δήμου σήμερα.Αυτά.

      Διαγραφή
    2. Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι ήταν πολλά τα μαύρα;Τους μήνες του χειμώνα τα εβδομαδιαία έσοδα, βλέποντας τους εμπόρους και παραγωγούς δεν ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ την εβδομάδα και περίπου τα μισά ήταν έξοδα καθαριότητας, βάλε και το ενοίκιο, δεν κάλυπταν τα έξοδα του μηνός και το έλλειμμα περνούσε στους επόμενους μήνες. Και αυτή είναι η προσωπική αίσθηση μια και πήγαινα κάθε Σάββατο. Θυμάμαι Σάββατο με τρεις παραγωγούς μέσα και ένα έμπορο ρούχων έξω που διαμαρτυρήθηκε μάλιστα όταν η υπάλληλος του ζήτησε να πληρώσει. Άσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και άμα θες να προσφέρεις στο Δήμο, γιατί ξέρω ότι η Κύμη δεν σε ενδιαφέρει, να αναδείξεις θέματα που θα τους βοηθήσουν θέματα στη διαχείριση του Δήμου σήμερα.Αυτά.

      Διαγραφή
    3. Αληθεύει ότι, οταν οι παραγωγοί δεν έκαναν τζίρο, πλήρωναν το Δήμο με είδος;(πχ ντομάτα αγγουράκι κλπ)

      Διαγραφή
  13. Λάθος ερώτηση. Η σωστή ερώτηση είναι γιατί η είσπραξη και πληρωμή δεν γίνεται νόμιμη, αφού ο Δήμος δια του ΔΣ έχει προ έτους περίπου λάβει την σχετική απόφαση νομιμοποίησης της ενοικίασης του χώρου, αν και υπήρχε συμβόλαιο και απλά θα έπρεπε να ανανεωθεί με νόμιμο τρόπο; Δεν εγκρίνει η Περιφέρεια; Και γιατί δεν εγκρίνει; Και τι κάνει ο Δήμος;Υπάρχει κάποια αλληλογραφία που θα μας ενημέρωνε; Περιμένει να πληρώσει όταν θα πλησιάζουν οι επόμενες εκλογές; Ίσως ε; Αλλά μέχρι τότε θα έχει πέσει το φτύσιμο της αρκούδας.Η παρούσα Δημοτική πρέπει να παρουσιάσει έργο και να ασκεί διοίκηση και όχι να κάνει αντιπολίτευση. Πρέπει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να βγάλει στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο σήμερα. Αλλά πως να το κάνει αυτό όταν οι πρώην δημοτικοί άρχοντες των πρώην Δήμων είναι στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής; Απλά θέλουν να βγάλουν από τα "κάδρο" των Θωμά από τις επόμενες εκλογές, αλλά με τα έργα και τις δραστηριότητές τους θα καταφέρουν το αντίθετο. Συσπείρωση αύξηση των υποστηρικτών και ενίσχυση του Θωμά σε όλα τα επίπεδα, από ότι δείχνουν τα τηλέφωνα και οι διαμαρτυρίες των Δημοτών από όλο τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Θωμάς το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα απαλλαγεί από τα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος του. Όλα τα άλλα περί συσπείρωσης, ειναι για να κρατάνε εσένα ζεστό και να γράφεις σενάρια φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον Θωμά το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα απαλλαγεί από τα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος του. Όλα τα άλλα περί συσπείρωσης, ειναι για να κρατάνε εσένα ζεστό και να γράφεις σενάρια φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο σεναριογράφος της οικογένειας συμπληρώνει με μήνυμα και το δημοσιεύει ο Κώστας για να μη διαγραφεί ως ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχαχα. Άγγελε με αυτά που γράφεις προσβάλλεις τις οικογένειες.Με μένα μιλάς. Η φαντασία σου πολύ τρέχει.Αυτά που σου λέω δεν είναι όλα αλήθεια;Δεν εκκρεμούν δικαστήρια για το Θωμά; Ο Θωμάς θέλει να πολιτευτεί και αυτό τον φρενάρει.Δεν τον θέλει κανένα κόμμα.Πρέπει να απαλλαγεί πρώτα.Πιστεύει ότι από θέση πολιτικού θα εκδικηθε τους αντιπάλους του. Αυτο το είχε αφήσει να εννοηθεί σε συγκέντρωση στο Αυλωναρι.Ψάξε το αρχείο να δεις τι είχε πει τοτε στο Αυλωνάρι.Ο Αντιδήμαρχος κ. Κούκης του έδωσε άδεια να πουλάει συκα στο παζάρι.Για αυτη τη δουλειά κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή