Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες



Όταν συνιστούσαμε σε όλους υπομονή, εννοούσαμε όλους
 και όχι μόνο αυτούς που περίμεναν τα αποτελέσματα για 
τον Δ. Θωμά. 
     Τώρα τι κάνουμε; Όχι βέβαια ότι θα αλλάξει και 
τίποτε, αφού ούτε γινόταν κάτι ούτε θα γίνει τίποτε.
 Απλά ΥΠΟΜΟΝΗ. 
Σε δύσκολη θέση ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες καταδικάσθηκε σε ποινη φυλάκισης ενός χρόνου για παράβαση καθήκοντος.
Παρά την απεργία των δικηγόρων η δίκη έγινε επειδή ήταν στα όρια της.....
παραγραφής.
Θα περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα οδηγήσει τον κ. Μπουραντά σε αργία ή όχι.
Πάντως η καταδικαστική αυτή απόφαση, δημιουργεί προβλήματα στον κ. Μπουραντά και στους συνεργάτες του στον Δήμο, αφού κατηγορούσαν τον κ. Θωμά για παράβαση καθήκοντος και τώρα έχουν μια καταδικαστική απόφαση στην καμπούρα τους.
(Πηγή : Ελεύθερη Άποψη Γνώμη)

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ΛΑ ΛΑΤΟ: Με την ποινή του ενός έτους φυλάκιση με τριετή αναστολή και ένα έτος στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, σήμερα, μετά το πέρας δίκης που κράτησε αρκετές ημέρες. Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ήταν συγκατηγορούμενος με στελέχη της ΔΕΗ διότι ως Νομάρχης είχε υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό δρόμου στο εργοστάσιο του ΑΗΣ στο Αλιβέρι μετά από εισήγηση των Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Ο κ. Μπουραντάς άσκησε έφεση και η τελεσίδικη απόφαση θα ληφθεί από το Εφετείο.
    Επειδή πολλοί αναρωτιούνται εάν η ποινή έχει επιπτώσεις στην δημαρχιακή του θητεία, δηλαδή εάν τεθεί σε αργία, την απάντηση δίνει ο ν.3852/2010 ο οποίος μάλιστα τροποποιήθηκε μόλις προχθές. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 236 «2. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος.»
    Συνεπώς ο κ. Μπουραντάς δεν διατρέχει κίνδυνο να τεθεί σε αργία και ελπίζει ότι στο Εφετείο θα κριθεί αθώος από μία παράβαση καθήκοντος η οποία είχε ως κίνητρο να βοηθήσει την ΔΕΗ να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
    Συνεπώς όσοι περίμεναν εξελίξεις στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου καλό είναι να μην τους απασχολεί αυτή η υπόθεση αλλά να στρωθούν στη δουλειά και να γίνουν παραγωγικότεροι. Σε κάθε περίπτωση οι δημότες δεν κρίνουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων αλλά με τα αποτελέσματα στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή