Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τι έγινε; Που πάμε;

 
  Μετά την παραμονή για 3,5 χρόνια στην Προεδρία του Συμβουλίου της νέας με το πρόγραμμα "Καλλικράτης" από 1ης Ιανουαρίου  2011, Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ξεχωρίσαμε τις υποχρεώσεις σε δύο(2) κατηγορίες, τις παρακάτω:
    1. Υποχρεώσεις μετά από αίτημα Δημοτών. Αυτοψίες, βεβαιώσεις κλπ ανάλογες των αιτημάτων.
    2. Υποχρεώσεις με βάση τα προβλεπόμενα υπό του Νόμου. Αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας προς τα πάνω, όπως ο Δήμος, σε υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως το Δασαρχείο και τους Δημότες σχετικά με καθαριότητα, πυρασφάλεια και άλλα θέματα.
     Ειδικά για την δεύτερη κατηγορία συντάξαμε ένα πίνακα με τις εργασίες κατά μήνα και τον παραδώσαμε για να διευκολύνουμε το έργο στην νέα τοπική δημοτική αρχή, μαζί με το αρχείο με έγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή και με πλήρη αρχειοθέτηση. Τον πρώτο χρόνο ασχοληθήκαμε με επισημάνσεις υποχρεώσεων, αλλά δυστυχώς για τους Δημότες και για την Κύμη δεν μας έλαβαν υπόψη τους, δεν μας έδωσαν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αμέτρητα παράπονα και αιτήματα Δημοτών για διάφορα θέματα, που οδηγούν στη φράση που κυκλοφορεί " κανείς δεν ασχολείται με τίποτε" . Ιδιαίτερα για τα θέματα της αγροτικής οδοποιίας, η πίεση που μας ασκείτε για να επέμβουμε είναι αφόρητη.
     Ας θέσουμε λοιπόν τα ερωτήματα που απορρέουν από τον πίνακα με τις υποχρεώσεις κατά μήνα που τους παραδώσαμε για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους:
     Ιανουάριος: Συντάχθηκε απολογισμός του έργου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης για το 2015;
   Φεβρουάριος: Απεστάλησαν ειδοποιήσεις προς τους οφειλόμενα τέλη για τους οικογενειακούς τάφους; 
    Μάρτιος: Υποβλήθηκε αίτημα προς τον Δήμο για τη συντήρηση του Δημοτικού νεκροταφείου;
          Υποβλήθηκε πρόταση προς Δασαρχείο Αλιβερίου για δασοδρόμους που πρέπει να συντηρηθούν με το ετήσιο πρόγραμμα;
                     Άρχισαν οι προεργασίες για την " Ανάβαση Κύμης";

    Βέβαια είναι δικαίωμά τους να λειτουργούν με όποιο τρόπο θέλουν, αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να μην λειτουργούν. Οι φθορές ενός χρόνου δεν είναι διπλάσιες την επόμενη χρονιά αλλά είναι τετραπλάσιες.
    Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι δεν υπάρχει μία πρόταση, ένα έργο σε εξέλιξη, ένα όραμα βρε παιδί μου, έστω ένα φως στο βάθος του τούνελ. 
    Υπάρχει όμως η ελπίδα, ότι θα αντέξουμε ως δημότες και θα επαναφέρουμε την Κύμη εκεί που της αξίζει!
     Καλή σας μέρα.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου