Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τι συμβαίνει με τον ΧΑΔΑ Κύμης;

   Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) του Δήμου και είχε αρχίσει η αποκατάσταση των χώρων αρχής γενομένης από τα Κριεζά όπου η κατάσταση ήταν άθλια για πολιτισμένο κράτος.
   Ταυτόχρονα η προηγούμενη

Δημοτική Αρχή είχε εξασφαλίσει και τα χρήματα για την αποκατάσταση και των υπολοίπων ΧΑΔΑ μεταξύ αυτών και της Κύμης. Η νέα Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Μπουραντά, έστω και καθυστερημένα, άρχισε της εργασίες αποκατάστασης του χώρου.Οι εργασίες αποκατάστασης του  ΧΑΔΑ της Κύμης  συνεχίζονται, αλλά τα απορρίμματα δεν μεταφέρονται εκεί όπου είχε προγραμματισθεί, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου , αλλά και ιδιώτες να αποθέτουν τα απορρίμματα  κοντά στον πρώην ΧΑΔΑ ή στο δρόμο που οδηγεί εκεί.
     Η κατάσταση από τους κατοίκους-δημότες θεωρείται απαράδεκτη, γιατί προφανώς το σχέδιο απομάκρυνσης των απορριμμάτων δεν υλοποιείται. Ο Δήμος δεν   ελέγχει τους υπεύθυνους; Μήπως ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να εκτελεσθεί η αναγκαία εργασία;
   Ότι και να συμβαίνει οι αρμόδιοι του Δήμου φέρουν την ευθύνη και θα πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις  τους και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αψευδής μάρτυρας οι φωτογραφίες.
  Ακόμα δεν έχουμε φθάσει στα μισά της θητείας τους και όχι μόνο δεν γίνεται τίποτε, κανένα έργο, κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, αλλά καταστρέφονται και αυτά που είχαν γίνει ή αυτά που είχαν εξασφαλισθεί. Έλεος ποια!
  Να θυμηθούμε την διαφήμιση : " Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!".
   

Χ.... Λ......


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες



Όταν συνιστούσαμε σε όλους υπομονή, εννοούσαμε όλους
 και όχι μόνο αυτούς που περίμεναν τα αποτελέσματα για 
τον Δ. Θωμά. 
     Τώρα τι κάνουμε; Όχι βέβαια ότι θα αλλάξει και 
τίποτε, αφού ούτε γινόταν κάτι ούτε θα γίνει τίποτε.
 Απλά ΥΠΟΜΟΝΗ. 
Σε δύσκολη θέση ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες καταδικάσθηκε σε ποινη φυλάκισης ενός χρόνου για παράβαση καθήκοντος.
Παρά την απεργία των δικηγόρων η δίκη έγινε επειδή ήταν στα όρια της.....
παραγραφής.
Θα περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα οδηγήσει τον κ. Μπουραντά σε αργία ή όχι.
Πάντως η καταδικαστική αυτή απόφαση, δημιουργεί προβλήματα στον κ. Μπουραντά και στους συνεργάτες του στον Δήμο, αφού κατηγορούσαν τον κ. Θωμά για παράβαση καθήκοντος και τώρα έχουν μια καταδικαστική απόφαση στην καμπούρα τους.
(Πηγή : Ελεύθερη Άποψη Γνώμη)

Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση.

     Η Κύμη και η περιοχή γενικά έχουν μελισσοκόμους με εξαιρετικής ποιότητας μέλι και με ικανοποιητική εμπορική κίνηση, Έρχεται λοιπόν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να μας αποδείξει την αξία του Ελληνικού μελιού για την υγεία μας.
    Έρευνα λοιπόν από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση.
    Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!
    

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σχολάζουσα Κληρονομιά Ιωάννη Δ. Γεωργικόπουλου.

        Μετά από έγγραφο προς την ΔΟΥ Κύμης που υπέβαλα την 3η Φεβρουαρίου 2016, έλαβα την παρακάτω απάντηση με έγγραφο με τα στοιχεία ΑΠ:1285/09.02.2016/ΔΟΥ Κύμης.
" ...,σας ενημερώνουμε ότι από τον Αύγουστο 2014 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε εκδώσει κανένα έγγραφο για την ανωτέρω παλαιά σχολάζουσα κληρονομιά του Ιωάννη Δ. Γεωργικόπουλου. ούτε έχουμε ενημερωθεί για ορισμό κηδεμόνα από την αρμόδια υπηρεσία....".

     Μετά τα παραπάνω καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Κύμης καθώς και τον χειριστή του θέματος για την ταχύτατη, σαφή, σύντομη και πλήρη απάντηση.
    Δεν είναι δυνατόν όμως να μην παρατηρήσω ότι από τότε που παραδώσαμε την Δ.Κ.Κύμης, οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες δεν έκαναν καμία ενέργεια προς την ΔΟΥ, ώστε να ενεργήσει ανάλογα. Προφανώς αν και λένε ότι δεν έχουν χρήματα για καμία εργασία, για τίποτε, ούτε ένα έγγραφο δεν κάνουν προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι που θα τους βγάλει από την μιζέρια τους.
    Δεν θα μείνουμε εδώ, θα προχωρήσουμε αρμοδίως και αφού οι τοπικές αρχές δεν μας απαντούν, θα απευθυνθούμε αρμοδίως σε ανώτερα όργανα.
    Σχόλιο: Στη φωτογραφία της Κεντρικής Πλατείας της Κύμης " Γ.Ν.Παπανικολάου", στο βάθος αριστερά, το διώροφο με τα μαγαζιά, είναι ένα από τα ακίνητα της σχολάζουσας κληρονομιάς.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

  Την 29η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια συνεδρίαση θα συνεδριάσει το Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Σε αίτηση του Γυναικείου Συνεταιρισμού για ανανέωση της παραχώρησης το τουριστικού περιπτέρου στη Παραλία κατά τη θερινή περίοδο και τις εορτές.

2. Περί ενοικίασης αποθήκης στο κεντρικό δρόμο από Παραλία –Κύμη για ανάγκες της Δ.Κ. Κύμης.
3.Σε αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ περί ελεύθερου χώρου στάθμευσης οχημάτων της Υπηρεσίας φορτοεκφόρτωσης & χρηματαποστολών στη Κύμη.


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αντί Μνημοσύνου - Αξεπέραστο έργο.

Γεώργιος Παπανικολάου

Ο Γεώργιος Παπανικολάου 13 Μαΐου 1883 - 19 Φεβρουαρίου 1962 υπήρξε διάσημος Έλληνας γιατρός, βιολόγος και ερευνητής.
    Γεννήθηκε στην Κύμη της Εύβοιας, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1907 μετέβη στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας υπό τους καθηγητές Χαίκελ καιΒάισμαν. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου και άρχισε τις βιολογικές έρευνες επί του «καθορισμού του φύλου» στα οστρακόδερμα υπό τον καθηγητή Ρίχαρντ Έρτβιχ. Μετά την ανακήρυξή του σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου επέστρεψε στην Αθήνα το 1910 όπου και νυμφεύθηκε την Ανδρομάχη Μαυρογένη και στη συνέχεια μετέβη στο Μονακό όπου και εργάσθηκε στο ωκεανογραφικό ινστιτούτο του Πριγκιπάτου συμμετέχοντας στην ομάδα ωκεανογραφικής εξερεύνησης του Πρίγκιπα του Μονακό (1911).
    Επανερχόμενος στην Ελλάδα συμμετείχε των Βαλκανικών πολέμων και το 1913 αναχώρησε για τις ΗΠΑ όπου και εργάσθηκε ως βοηθός στο κλάδο της ανατομίας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Ακολούθως εκλέχθηκε υφηγητής, έκτακτος καθηγητής και τέλος τακτικός καθηγητής της ανατομίας και ιστολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου αυτού.
    Μετά από μακρές έρευνες επί της εκφυλιστικής κληρονομικής επίδρασης του οινοπνεύματος σε ινδικά χοιρίδια οΠαπανικολάου στράφηκε σε προβλήματα αναπαραγωγής σχετιζόμενα με τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, τον καθορισμό του φύλου, τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, καθώς και των φυλετικών ορμονών.
    Το 1923 εφάρμοσε τη μέθοδό του σε γυναίκες προς μελέτη των φυσιολογικών γεννητικών λειτουργιών και στη συνέχεια για τη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας. Η πρώτη του ανακοίνωση επί της χρησιμοποίησης της κυτταρολογικής μεθόδου προς διάγνωση του καρκίνου της μήτρας το 1928 έγινε δεκτή με πολύ σκεπτικισμό καθόσον η κρατούσα τότε γνώμη για τέτοιου είδους έρευνα και εφαρμογή επί αποφολιδουμένων κυττάρων ήταν πρακτικά αδύνατη. Τέτοια διάγνωση θεωρούνταν δυνατή, μέχρι την εποχή εκείνη, μόνο με την τομή του πάσχοντος οργάνου.
    Οι έρευνες του Παπανικολάου επεκτάθηκαν στη συνέχεια στις κυτταρολογικές αλλοιώσεις στο καρκίνο του αυχένα της μήτρας και του ενδομητρίου, των οποίων τα πορίσματα δημοσίευσε το 1943 από κοινού μετά του καθηγητή γυναικολογίας Έρμπερτ Τράουστ σε ειδική μονογραφία υπό τον τίτλο «Διάγνωσις του καρκίνου της μήτρας μέσω των κολπικών επιχρισμάτων» (Diagnosis of Uterine Cancer by the Vaginal Smear). Η δημοσίευση της εργασίας αυτής ήταν επόμενο να κεντρίσει το παγκόσμιο ιατρικό ενδιαφέρον και να προκαλέσει την άμεση δοκιμαστική χρησιμοποίηση της μεθόδου σε διάφορα νοσοκομεία. Το 1944 έγινε η πρώτη εφαρμογή επί του ουροποιητικού συστήματος και στη συνέχεια επί του πεπτικού και άλλων συστημάτων του οργανισμού.
    Ο Παπανικολάου με τις εργασίες του αυτές έγινε ο θεμελιωτής νέου επιστημονικού κλάδου της «αποφολιδωτικής κυτταρολογίας» βασιζόμενη ακριβώς στη μελέτη των αποφιλιδουμένων κυττάρων του οργανισμού στις διάφορες κοιλότητες αυτού. Η μέθοδος αυτή που έλαβε προς τιμή του την ονομασία «Μέθοδος Παπανικολάου» ή «Τεστ Παπανικολάου» και κατά συγκοπή «Τεστ Παπ» άνοιξε ευρείς νέους ορίζοντες στην ιατρική έρευνα στη γενετήσιαφυσιολογία και ενδοκρινολογία ειδικότερα για τον καρκίνο. Οι δημοσιευμένες εργασίες του Παπανικολάου υπερβαίνουν τις εκατό ενώ τρεις αποτελούν ειδικές μονογραφίες.
    Το 1954, ο Παπανικολάου δημοσίευσε το μνημειώδες έργο «Άτλαντας της Αποφολιδωτικής Κυτταρολογίας» (Atlas of Exfoliative Cytology), εδραιώνοντας και επίσημα πλέον τη νέα ιατρική πρακτική και ειδικότητα που ουσιαστικά ανέπτυξε από το μηδέν.
    Ο Παπανικολάου τιμήθηκε με πλείστες διακρίσεις μεταξύ των οποίων είναι το μετάλλιο Τιμής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952.
    Σήμερα το τεστ Παπανικολάου (τεστ-παπ) χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος.

    Το 1995 τυπώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος χαρτονόμισμα αξίας 10.000 δραχμών, στο οποίο απεικονίζεται οΓεώργιος Παπανικολάου.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Οι Άρχοντες του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου με τι ασχολούνται;


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τι λέει ο ονειροκρίτης;

ΧΑΔΑ  Κύμης




Ονειροκρίτης :
 Αν δούμε τόνους σκουπιδιών προμηνύει κάποιο σκάνδαλο κι ότι πρέπει να αλλάξουμε τους παλιομοδίτικους τρόπους και τις κακές μας συνήθειες
755x100 nikolaou
.
Το ερώτημα είναι άμα τα δούμε τα σκουπίδια στον ξύπνιο μας τι γίνεται;

Χωρίς Περιττά Λόγια!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο γάιδαρος με σέλα έγινε άλογο κούρσας!

    
       Το κείμενο της ανάρτησης και τα ακολουθούντα 13 σχόλια διεγράφησαν κατόπιν εξωδίκου του κ. Φώτιου Αναστασίου, επειδή θεωρεί ότι προσβάλλετε κατάφορα η τιμή και η υπόληψή του. 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς Τσίχλα!


Τι συμβαίνει με τον παιδικό σταθμό Κύμης;

IF
          Είναι γεγονός ότι έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν αρκετές φορές για τον παιδικό σταθμό της Κύμης.Είναι γνωστό ότι το Ν.Π. του Δήμου χρωστά χρήματα σε προμηθευτές και σε άλλους εμπλεκόμενους. Μόνο στους ιδιοκτήτες του χώρου χρωστά ενοίκια σχεδόν δύο(2) ετών. Τώρα μαθαίνουμε ότι επρόκειτο να συνεδριάσει την 10η Φεβρουαρίου 2016 το απόγευμα το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, καθώς οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν.
ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Οι ημερομηνίες για αποτελέσματα και ενστάσεις


        Αποτέλεσμα ήταν η συνεδρίαση να αναβληθεί και είναι άγνωστο πότε θα επαναληφθεί ξανά. Ωστόσο, στον τομέα των παιδικών σταθμών τα προβλήματα παραμένουν.Σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι, η χρηματοδότηση του αρμόδιου Υπουργείου προς το Νομικό Πρόσωπο, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι, καθώς δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για να πληρωθούν.       Είναι προφανές ότι, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, βλέποντας την ανικανότητα του Δήμου, το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον είναι να απέχουν, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

2016 - Προτάσεις και Ερωτήσεις που δεν έλαβαν Απάντηση

    Είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι αφού πέρασαν οι εορτές και οι χαρούμενες χιονισμένες άσπρες μέρες, θα αρχίσουμε πάλι το έργο της Αντιπολίτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης.
   Θα ξεκινήσουμε με μια πρόταση και με μια ερώτηση προς Δημόσια Υπηρεσία.
   Πρόταση: Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προηγούμενοι διαχειριστές της καντίνας στο Σουτσίνι, άρχιζαν την προετοιμασία του χώρου από τον Απρίλιο και γνωρίζοντας ότι η πραγματοποίηση ενός διαγωνισμού για τη διάθεση του χώρου απαιτεί χρόνο τουλάχιστον δύο(2) μηνών, θα πρέπει άμεσα η αρμόδια τοπική Αρχή να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.  
  Ερώτηση: Αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει μια συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα της σχολάζουσας διαθήκης του Γεωργικόπουλου θα απευθυνθούμε απ' ευθείας στη ΔΟΥ Κύμης - Καρύστου. Στη συνέχεια παραθέτουμε  αυτούσιο το έγγραφο προς την ΔΟΥ.:


  Υποστράτηγος ε.α.                                                Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2016
            Άγγελος Μαργέλης
            Σύμβουλος Δ. Κ. Κύμης              
            τ. Πρόεδρος Συμβουλίου
            Δ. Κ. Κύμης
            Μπιζανίου 2 Αθήνα 14121
            e-mail: aggmarg@gmail.com

            Προς: ΔΟΥ Κύμης – Καρύστου / Δντης
            Κοιν.: Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης κ. Θεοδώρου Αλ.
                          Πρόεδρο Δ.Κ.Κύμης κ. Πόγκα Δ.


                        Κύριε/α Δντα/ντρια Της ΔΟΥ Κύμης – Καρύστου


Αναφέρομαι στο θέμα της «σχολάζουσας» διαθήκης της οικ. Γεωργικόπουλου, για την οποία μετά από έγγραφο της  Δ.Κ.Κύμης, κατόπιν συστάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, είχατε πραγματοποιήσει αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά με την Δνση Κληροδοτημάτων για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων της διαθήκης.
Μας είχατε ενημερώσει ότι προ διετίας η Δνση Κληροδοτημάτων περίμενε την απόφαση του Πρωτοδικείου, ότι δεν υπάρχει διεκδικητής της περιουσίας και μετά την διέλευση του προβλεπόμενου χρόνου, που είδη έχει περάσει, θα διατεθεί σε μόνιμο διαχειριστή.
Σας θέτουμε λοιπόν το ερώτημα και αναμένομε να μας ενημερώσετε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, περί της εξέλιξης του θέματος.
Εάν από τον Αύγουστο  2014 μέχρι τώρα έχετε εκδώσει οποιοδήποτε έγγραφο προς την Δ.Κ.Κύμης, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την ταυτότητά του προκειμένου να το αναζητήσουμε.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.
  Με εκτίμηση

     . Υποστράτηγος ε.α
       Άγγελος Μαργέλης

     Σύμβουλος Δ.Κ.Κύμης

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Επιστημονικό Μνημόσυνο Γεωργίου Ν. Παπανικολάου.

   


  Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό μνημόσυνο του Γ.Ν. Παπανικολάου. Παραθέτουμε την σχετική πρόσκληση.
ΥΠΟ ΤΗΝ  ΑΙΓΙΔΑ
ΤΗΣ Α.Ε.ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρύτανης
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος
έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο:
" Επιστημονικό μνημόσυνο Γεωργίου Ν. Παπανικολάου"
που θα πραγματοποιηθεί
στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών,
την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00
Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος
θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

Πέρας προσέλευσης: ώρα 18.45'                                                                  Π.Α. 
Παρακαλούμε να επιδεικνύετε                                  210 3689725, 210 3689734
                 την πρόσκληση κατά την είσοδο                                210 3689733, 210 3689689