Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Στόμιο

           Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο εξοχικό κέντρο Φάρος, που οργανώθηκε από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Πλατάνα - Στόμιο Οξυλίθου.
           Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Θωμάς, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι και λοιποί εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Δεν έπεφτε καρφίτσα μέσα και έξω και δεν υπήρχε κενή καρέκλα. Άθρωποι που ενδιαφέρονται  για τον τόπο τους.   ΄
          Τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκπρόσωπος  του Βουλευτού της Ν.Δ. κ.Κων. Μαρκόπουλου, οι Σύμβουλοι της Περιφέρειας κ.κ. Γκάβελης και Στουπής΄και ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης.



          Εξετέθησαν με την απουσία τους οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου, αλλά ακόμη και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Αυτούς δεν τους ενδιαφέρουν τα δρώμενα στην περιοχή τους, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η αποκατάσταση του δρόμου. Φυσικά από τα όργανα της Αντιπεριφέρειας δεν βρέθηκε ένας να έρθει να ακούσει σε μια ανοικτή συγκέντρωση τις απόψεις των ομιλητών και να τοποθετηθεί επί του θέματος. Τι φοβήθηκαν;
   
         Την αρχική ενημέρωση, σύντομη, πλήρη και σαφή έκανε ο Δήμαρχος κ.Θωμάς ο οποίος και έδωσε μια πλήρη εικόνα του ιστορικού από το ατύχημα της 13.8.2008 μέχρι σήμερα, παρουσίασε τις προσπάθειες του πρώην Δήμου Κύμης, αλλά και του σημερινού Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, την υποστήριξη του υπεύθυνου Υπουργείου με ειδικούς επιστήμονες και μελέτες, καθώς και την στάση του Αντιπεριφεριάρχη κ. Μπουραντά.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής κ. Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος του κ.Μαρκόπουλου κ. Μπιλάλης, οι Σύμβουλοι της Περιφέρειας κ.κ.Γκάβαλης και Στουπής, και ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης. Όλοι τους συμφώνησαν με τα προαναφερθέντα από το Δήμαρχο, και ανέφεραν ότι με πρωτοβουλία τους διερεύνησαν τις προτάσεις του Δήμου και βεβαιώθηκαν για την ορθότητα όλων των στοιχείων, πιστεύουν ότι πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση και διαβεβαίωσαν για την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια του Δήμου.

   Ένα είναι το σίγουρο ότι:
" ο δρόμος δεν πρέπει να κλείσει, παρά μόνο για να γίνουν έργα αποκατάστασης της κυκλοφορίας".
  
   Ο κόσμος που παρευρέθηκε έφυγε με την πίστη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.

" Η περιοχή δεν αντέχει άλλες αντιοικονομικές καταστάσεις, η απομόνωση της Σκύρου οδηγεί το νησί σε μαρασμό".

Και να θυμόμαστε όλοι ότι:

" Ή θα αγωνιστούμε τώρα ως ομάδα 
      ή θα καταρρεύσουμε".
   

1 σχόλιο:

  1. Κάτοικος της περιοχής.
    Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς και προτείνει.Σωστή και πλήρης η ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο.Θα ήθελα να αναφερθώ όμως σε εκείνο που εμένα προσωπικά με ενοχλεί,αλλά για πολλούς λόγους δεν θέλησα στη συγκέντρωση να το πω,είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνονται και ενεργούν οι τοπικοί αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου.(δεν γνωρίζω τις υποχρεώσεις του καθενός αλλά εφόσον είχαν ενημερωθεί θα έπρεπε να δώσουν το παρόν).Τα πολλά και μεγάλα λόγια εκ μέρους τους σε παρόμοιες συγκεντρώσεις αδυνατώ να τα καταλάβω.Μια απλή και πρόχειρη σκέψη-πρόταση,αντί τα πολλά και μεγάλα λόγια ας συμφωνήσουν μία φορά και όλοι μαζί ας αναδείξουν το μείζον για τη περιοχή θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή