Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενωμένοι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την σωτηρία του Νοσοκομείου Κύμης.


 



Είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει κανένας συνδημότης μας που να μην αγωνιά τον τελευταίο καιρό, για την πορεία και την τύχη του Νοσοκομείου μας. 
        Το Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» περνά την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Το χθεσινό δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Υγείας είναι ενδεχομένως καθησυχαστικό, δεν είναι όμως ξεκάθαρο και δεν μειώνει τις εύλογες ανησυχίες μας.
Η υποβάθμισή του Νοσοκομείου, παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος.
 
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε  χθες έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κύμης στις 7.00 μ.μ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Δημητρίου Θωμά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων  και πλήθος κόσμου, όπου αποφασίσθηκαν τα εξής :  
·  Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου ως κοινωνικό εφόδιο για τη περιοχή μας .
·        Στηρίζουμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία του.
·        Δεν θα ανεχτούμε τη συρρίκνωση του.
Διεκδικούμε την αναβάθμιση και αρνούμαστε την υποβάθμιση του.

Προγραμματίστηκαν επίσης και οι εξής κινητοποιήσεις :
1.    Συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Γηροκομείου Κύμης, όλων των κατοίκων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, των Βουλευτών και Περιφερειακών Συμβούλων του Νομού και όλων των εμπλεκομένων φορέων για την υπεράσπιση της διοικητικής αυτοτέλειας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας.
2.    Συμβολική κινητοποίηση   την Τετάρτη 1 Ιουνίου εμπρός από το άγαλμα του Γ.  Παπανικολάου, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας  και αποκλεισμός της γέφυρας
Το Νοσοκομείο Κύμης εξυπηρετεί μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου), με κακό οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές  εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση.
Εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο το  Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο  Σκύρο!! Που εκτός των άλλων είναι και τουριστικές περιοχές, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τα 110.000 άτομα.
        Εξασφαλίζει τη νοσηλεία ασθενών χωρίς την ανάγκη μετάβασής τους σε Νοσοκομεία μεγαλύτερων αστικών κέντρων, με τον όποιο κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους, αλλά και  με την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά  και των οικογενειών  τους.
Προσφέρει θέσεις εργασίας και δίνει ζωή στον τόπο.

Η Κύμη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου Παπανικολάου και αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας Ιατρικής κοινότητας.
Από το 2006 λειτουργεί στην Κύμη το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου». Δημιουργήθηκε από το Δήμο   σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του  Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και στόχο έχει την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο.  Η λειτουργία του και η διεύρυνση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νοσοκομείο Κύμης, του οποίου ο εκάστοτε διοικητής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου. 

Το Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» δε πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί και στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται αγώνας από όλους, με ξεκάθαρες απόψεις και με κατάθεση όλων μας των δυνάμεων. 

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι το Νοσοκομείο Κύμης θα παραμείνει ως έχει και   ότι θα γίνει προσπάθεια αναβάθμισης του.

                           Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου


                             Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου