Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αγία Μαρίνα - Συνάντηση με Μηχανικούς.

 
 Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, η  συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Κύμης με μηχανικούς που εργάζονται στην Κύμη ή κατάγονται από την Κύμη.
   Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης κ. Μπάτσα Αρετή, ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Παππάς Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μαργέλης Α., ο Αντιπρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης κ. Γεωργίου Η., εκπρόσωποι του Δομικού Γραφείου και
 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
  Ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης παρουσίασε τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, που αποτελείται από τέσσερις φάσεις, την κατεδάφιση του εναπομείναντος ναού, έργο που πραγματοποιήθηκε την 11 Απριλίου 2013, την σταθεροποίηση του χώρου, την ανακατασκευή της εκκλησίας και τέλος την γενική διευθέτηση του   περιβάλλοντος χώρου.
   Στην τοποθέτησή του ο μηχανικός κ. Φεργάδης Ιωάννης, προσδιόρισε τους στόχους της εξακρίβωσης των συνθηκών της δημιουργίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το γνωστό αποτέλεσμα και τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση του έργου. Ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και στον τρόπο που θα πρέπει να εξετασθεί η συμμετοχή τους στον εντοπισμό του προβλήματος.
  Ο μηχανικός κ. Σαπουτζής Ιωάννης αφού συμφώνησε με τους προηγούμενους ομιλητές, προσφέρθηκε να συντάξει το τοπογραφικό σχέδιο του χώρου που αφορά το έργο, προκειμένου να υπάρχει η αρχική βάση δεδομένων για την συνολική εργασία.
  Η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή ανέλαβε να συντονίσει την σύνταξη και προώθηση του καταστατικού του υπό ίδρυση σωματείου με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου της ανακατασκευής του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας και την οικονομική υποστήριξη αυτού.
  Τέλος η Δημοτική Κοινότητα θα συντονίσει όλες τις εργασίες ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός και να μην υπάρχουν κενά και  αδικαιολόγητη απώλεια χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου