Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Κουτοπονηριές και άλλα τινά


♣
επιχειρήματα.

Την Παρασκευή και 13 του Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου, με διάφορα θέματα. Ο Δήμος και οι λοιποί έμμισθοι σύμβουλοι γνώριζαν τις προθέσεις του Υπουργείου περί μειώσεως των Αστυνομικών Τμημάτων στην Στερεά και βασικά αυτό που ενδιέφερε την Κύμη, η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος.Ποια θα ήταν η λογική ενέργεια στης Συμπολίτευσης; Η παρουσίαση του θέματος, η τοποθέτηση των δημοτικών παρατάξεων και έκδοση ψηφίσματος, που σίγουρα θα ήταν ομόφωνο, για την μή υλοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου. Ομόφωνα και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητούσε το προφανές.
Αντί αυτού το θέμα δεν παρουσιάστηκε, αλλά εκ των υστέρων ο Δήμαρχος , ο οποίος βέβαια εκπροσωπεί τον Δήμο, αλλά άλλο το βάρος του Δημάρχου και άλλο του Δημοτικού Συμβουλίου που δείχνει την σύσσωμη θέληση και θέση των Δημοτών, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό, με κάποια στοιχεία και επιχειρήματα.
Την Δευτέρα  και 16 του Νοεμβρίου συνήλθε εκτάκτως και καλά έκανε, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης,  στο οποίο ενημερώθηκαν όλοι προκειμένου να παραστούν, πριν των Συμβούλων του Δήμου των Δ.Ε.Κύμης και Κονιστρών, που έχουν και άμεσο ενδιαφέρον
Γιατί;
Η απάντηση είναι προφανείς και για τους δύο χειρισμούς. Προκειμένου να μην τοποθετηθεί ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος και είχε ασχοληθεί σκληρά και ανελέητα, σε αντίστοιχο θέμα για τα Ειρηνοδικεία και είχε επιτύχει την παραμονή και των δύο, και Κύμης και Αλιβερίου.
Είναι προφανές ότι η επόμενη προεκλογική περίοδος για τη Δημοτική Αρχή, θα είναι μακρά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου