Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πευκοδάσος Κάβος - Σουτσίνι

   
 Χρόνια τώρα, κάθε βράδυ έλεγα ευχαριστώ το Θεό που και σήμερα ήταν μια μέρα που το δάσος στο Σουτσίνι είναι στη θέση του και σκέφτομαι αυτούς τους υπεύθυνους του δασαρχείου τι άχγος θα τραβάνε κάθε καλοκαίρι με τις φωτιές και ειδικά για το παραπάνω δάσος που επί τρία χρόνια τους υπέβαλα τόσα έγγραφα για τα προληπτικά μέτρα προστασίας του δάσους.
    Άντε τώρα να γίνει και κάτι, ποιος τους σώνει;
    Το 2011   υπέβαλα έγγραφο προς το Δασαρχείο, με τα στοιχεία Α.Π.: 600/023/…… , για την εγκατάλειψη κλαριών εντός του δάσους και δίπλα στο δρόμο. Καμία αντίδραση 
    Το 2012   υπέβαλα έγγραφο προς το Δασαρχείο, με τα στοιχεία Α.Π.: 600/0........ , το οποίο παραθέτω αυτούσιο:


ΘΕΜΑ: Αντιπυρικές Ζώνες.
1.            Η Δημοτική  Κοινότητα  Κύμης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2012 απεφάσισε ομόφωνα,  να ζητήσει την βοήθεια του Δασαρχείου Αλιβερίου, προκειμένου σε ένα από τα ελάχιστα φυσικά δάση που παρέμειναν στην Εύβοια, από Περιοχή «Κάβου» μέχρι «Σουτσίνι», δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για την προληπτική προστασία του.
2.            Μετά την φωτιά του 1983, το δάσος αναπτύχθηκε άναρχα με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στο σύνολό του αδιάβατο στο μεγαλύτερο μέρος με αδυναμία προσέγγισης στο σύνολό του σε περίπτωση πυρκαγιάς.
3.            Γνωρίζουμε ότι μία εργασία αυτού του μεγέθους αποτελεί μελέτη, σχεδίαση και χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή η εργασία αυτή πρέπει να αρχίσει ώστε κάποτε να υλοποιηθεί. Εάν ποτέ δεν ξεκινήσει, ποτέ δεν θα γίνει.
4.            Η Δημοτική  Κοινότητα  Κύμης προτίθεται μέσα στις δυνατότητες της να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα του Δασαρχείου για την προσφορά βοήθειας προς υλοποίηση του σχετικού αιτήματος.
          5.       Έχοντας, μέχρι τώρα τις καλύτερες εντυπώσεις από την συνεργασία μας, ευχαριστούμε από τώρα για την απάντησή  σας.        

          6.       Παρακαλούμε για   ενέργειες σας .

     Επίσης το 2012   υπέβαλα και άλλο έγγραφο προς το Δασαρχείο, με τα στοιχεία Α.Π.: 612/006/19771/27 .08.2012/Δ.Κ.Κύμης, με το οποίο ζητούσαμε πάλι την βοήθεια του Δασαρχείου. Το  παραθέτω  στο τέλος της ανάρτησης αυτούσιο.

        Μετά τα παραπάνω εάν γίνει  τίποτε κακό θα μας φταίνε οι υψηλές θερμοκρασίες και οι κακοί και απρόσεκτοι δημότες.

         Οι αγροτικοί κάθετοι δρόμοι έκλεισαν από την εγκατάλειψη ή από το ότι μερικοί έξυπνοι τους συμπεριέλαβαν στα κτήματά τους. Υπήρχαν και κάποιες δεξαμενές νερού που πλέον έχουν καταστραφεί. Ως για τα σχέδια του Δασαρχείου για σύνταξη μελετών για την εκτέλεση έργων πυροπροστασίας, ακόμα δεν έχω μάθει κάτι.
           Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ  ΚΥΜΗΣ.

        Στη συνέχεια παραθέτω το έγγραφο που προανέφερα:



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
Κύμη, 27 Αυγούστου  2012
Αριθ. Πρωτ.: 612/006/19771

Ταχ. Δ/νση:
ΙΠ. ΒΑΧΛΑ  14
34003  ΚΥΜΗ
Τηλέφωνα:
22220.24000
FAX
22220.22022     
e-mail     Δήμου:
     
          Ενότητας:
Πρ.  Δημ. Κοιν.:
aggmarg@gmail.com
     ΠΡΟΣ:

-Δασαρχείο Αλιβερίου

ΚΟΙΝ:

-Δήμο Κύμης – Αλιβερίου
(Γρ. Δημάρχου)
-Αντ/ρχο Κύμης – Αλιβερίου
κ. Μπάτσα Θωμά.
κ. Ρήγα Μιχαήλ(Πολιτική Προστασία.)
-Υπηρεσία Δασών Ευβοίας.




ΘΕΜΑ: Αντιπυρικές Ζώνες και άλλα θέματα.

1.            Η Δημοτική  Κοινότητα  Κύμης από την αρχή του έτους 2012 είχε την πρόθεση να συντάξει πίνακα έργων συντήρησης και διευθέτησης αγροτικών δρόμων στον τομέα ευθύνης της και για τον λόγο αυτό ζήτησε την βοήθειά σας στα παρακάτω θέματα:
                   α.       Ποία τα δασικά δρομολόγια τα οποία θα συμπεριλάβετε στην ετήσια συντήρηση που θα εκτελέσετε;
                   β.       Τα ασυντήρητα δρομολόγια στην περιοχή Κάβος & Σουτσίνι, που χαρακτηρίζονται από δασική βλάστηση, αν είναι της αρμοδιότητάς σας ή όχι;
2.             Μας απαντήσατε εν μέρει, δηλαδή ότι τα δρομολόγια στην προαναφερθείσα περιοχή είναι δασικά, που ερμηνεύεται ότι θα τα συντηρούσατε, χωρίς να μας γνωρίσετε και ποια δρομολόγια θα συντηρούσατε.
3.            Επίσης       ζητήσαμε την βοήθεια σας, προκειμένου σε ένα από τα ελάχιστα φυσικά δάση που παρέμειναν στην Εύβοια, από Περιοχή «Κάβου» μέχρι «Σουτσίνι», να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για την προληπτική προστασία του. Για το θέμα αυτό δεν λάβαμε καμία απάντηση.
4.            Μετά τα παραπάνω ήμαστε υποχρεωμένοι να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχετε λάβει σοβαρά την ύπαρξη της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης αφού:
          α. Δεν απαντάται στα αιτήματά της.
                   β. Δεν ενημερώνεται για της ενέργειές σας σχετικά με την πραγματοποίηση των διαγωνισμών για την συντήρηση των δασικών δρομολογίων(ημερομηνία, ώρα, χώρο), προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι.
                   γ.  Δεν ενημερώνεται για το σχέδιο-πρόγραμμα εργασιών που εφήρμοσε ο εργολάβος που ανέλαβε την εργασία.
5.            Τέλος ως προς την κρίσιμο περιοχή από Κάβο μέχρι Σουτσίνι
          α. Δεν έγινε καμία συντήρηση δρομολογίου από τους παλαιούς δρόμους, που έχουν ήδη γίνει αδιάβατοι.
          β. Δεν επιτρέψατε στη Δ. Κ. Κύμης να κάνει κάτι χαρακτηρίζοντας τους δρόμους αυτούς ως δασικούς.
          γ. Δεν μας κοινοποιήσατε κάποια πράξη ή μελέτη που να οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι σχεδιάζεται κάτι για το μέλλον για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, αφού λάβετε και την ανάλογη έγκριση και οικονομική ενίσχυση. Γνωρίζουμε ότι μία τέτοια εργασία αυτού του μεγέθους αποτελεί μελέτη, σχεδίαση και χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή η εργασία αυτή πρέπει να αρχίσει ώστε κάποτε να υλοποιηθεί. Εάν ποτέ δεν ξεκινήσει, ποτέ δεν θα γίνει.

6.            Η Δημοτική  Κοινότητα  Κύμης προτίθεται μέσα στις δυνατότητες της να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα του Δασαρχείου για την προσφορά βοήθειας σε προσωπικό και μέσα, αλλά σας παρακαλούμε να μην αδιαφορείτε για την αγωνία μας για την περιοχή που εκπροσωπούμε.
           
7.    Μετά τα παραπάνω θα παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε:
α. Την μελλοντική σας σχεδίαση για την περιοχή της Δ. Κ. Κύμης και ειδικά για την περιοχή από Κάβο μέχρι Σουτσίνι.
β. Την αποτύπωση επί χάρτου ή σε ηλεκτρονική μορφή, των χαρακτηρισμένων και εγκεκριμένων δρομολογίων στην περιοχή από Κάβο μέχρι Σουτσίνι.

8.  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντηση σας.


           

                                                                                                Ο
                                                                   Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης


.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Μαργέλη
    όταν εκτελούσατε τα καθήκοντα του Προέδρου της Κύμης, δεν είχαμε καταλάβει την υπηρεσία που προσφέρατε σε βάθος χρόνου. Τώρα όμως βλέπουμε και καταλαβαίνουμε γιατί θα μείνουμε χωρίς χέρια. Το ένα το κόψαμε γιατί ψηφίσαμε Τσίπρα θα κόψουμε τώρα και το άλλο γιατί ψηφίσαμε Πόγκα.
    Σας θεώρησα υπερβολικό τότε που μαλώνατε για την παραμονή του Δασαρχείου στην Κύμη, αλλά τώρα βλέπω ότι όσοι τότε σας πήγαιναν κόντρα, τώρα είναι υποστηρικτές της "Συμπολιτείας". Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλη την ιστορία;
    Δεν ξέρω γιατί είναι συχνή η απουσία σας από την Κύμη, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της τοπικής αρχής. Σας θυμάμαι από το γυμνάσιο και ξέρω ότι είσθε δυναμικός, κάντε κάτι. Θα μα διαλύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω δεν εχουμε νερο να πιουμε και θες να καθαρισουν το δασος ειναι αχρηστοι να αλαξουν μια λαμπα ειναι αχρηστοι να καθαρισουν γυρω απο τους καδους τα σκουπηδια ειναι αχρηστοι να μαζεψουν τα σκουπηδια εξω απο την χωματερη και εχουν φτασει στους καλημεριανους ενα εργο ειναι αχρηστοι να ξεκινησουν Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ ΘΕς ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟς ΝΤΡΟΠΗΣΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕς ,,,,,,,,ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΟΟΟΛΑ ΤΗς ΚΥΜΗς ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ Γ,Σ,Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακου να δεις τη ειπε το παλικαρι τα οποια μικροπροβληματα θα λυθουν συντομα και βαρουσαν παλαμακια τ ζωα απο κατω και μιλαω για τον χορο το σαββατο που δε εβγαλες ουτε κουβεντα για τα παιδια που χορεψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή