Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

120 Δόσεις - Προϋποθέσεις - Υποχρεώσεις - Ωφελήματα.

  Εχθές 17 Ιουλίου 2017 ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαυραγάνης επισκέφθηκε την Κύμη, μαζί με το επιτελείο του και παρουσίασε  στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου τον νόμο που αναφέρεται στις 120 Δόσεις με τις οποίες μπορούν να εξοφλούν τα δάνειά τους και γενικά τα χρέη τους, τις  Προϋποθέσεις ένταξις σε αυτή τη δυνατότητα, τις Υποχρεώσεις όσων έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν  καθώς και τα Ωφελήματα. 

   Η ενημέρωση ικανοποίησε το ακροατήριο, εξ ου και οι πολλές ερωτήσεις που
ακολούθησαν μετά την ενημέρωση και βασικά ήταν κάτι που έλειπε στην παρούσα φάση από οικονομικής πλευράς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους ειδικούς λογιστές και δικηγόρους για λεπτομέρειες.
  Μετά το πέρας της ενημέρωσης επί του συγκεκριμένου θέματος,  τέθηκαν προς συζήτηση, βασικά για την ενημέρωση του κ. Υφυπουργού   θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως  της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, το Θέμα της υποβάθμισης του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ της Κύμης και η ολοκλήρωση του Μυλωνοπούλειου. 
   Ο κ. Υφυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για την μετακίνηση των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και για το θέμα του ΙΚΑ, για το οποίο είχε ενημερωθεί από τον τέως Δήμαρχο κ. Θωμά, ανέφερε ότι στοιχεία είχε συγκεντρώσει από την έρευνα που έκανε και τα οποία αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας που υπάρχει, γιατί το αναφερόμενο ως "κατάπτυστο"  δημοσίευμα περί της υποβάθμισης είναι έγγραφο με την υπογραφή του Διοικητού του ΕΦΚΑ, το οποίο έχει αποσταλεί στις διάφορες υπηρεσίες, για την ενημέρωση των εργαζομένων.Υποσχέθηκε δε ότι θα είναι συνεπίκουρος κάθε προσπάθειας διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης και θα παρευρίσκεται σε κάθε παράσταση σε αρμόδια όργανα και κέντρα αποφάσεων.
    Ο τ. Δήμαρχος κ. Θωμάς με πλήρη στοιχεία παρουσίασε την αναγκαία κατάσταση της μη υποβάθμισης του ΕΦΚΑ Κύμης.
    Παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος και παρουσίασε την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης- Μυλωνοπούλειο, σχεδόν το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και αρκετοί δημότες.
    Κακή εντύπωση δημιούργησε η απουσία των Δημοτικών Αρχών, που δεν παρέστη κανείς, πλην του Προέδρου της τοπικής κοινότητας των Καλημεριάνων, καθώς και η απουσία της Ένωσης Ε. Κ. Β Κύμης και Περιχώρων. Ένας Υφυπουργός έρχεται στην Κύμη και όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος "δεν είμαστε συνηθισμένοι σε επισκέψεις Υπουργών" και δεν παρευρέθηκε κανείς από τους άμεσα ενδιαφερομένους, που στο κάτω κάτω είχαν και την υποχρέωση να τιμούν με την παρουσία τους τους επισκέπτες.

ΣΧΌΛΙΟ: Διαπίστωση είναι ότι για τη διατήρηση του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ στη Κύμη και την μη υποβάθμισή του, χρειάζεται αγώνας,

3 σχόλια:

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ Κύμη 18-07-2017


    Προς: κ. Αθανάσιο Μπουραντά
    Δήμαρχο Δήμου Κύμης - Αλιβερίου


    Θέμα : Όχι στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κύμης.

    Ναι στην διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κύμη και στο Αλιβέρι

    Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στη συνεδρίαση του στις 11/07/2017 με αφορμή το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με την οργανωτική δομή και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ που αφορούν ειδικά στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ομόφωνα αποφάσισε :

    • Το υποκατάστημα του ΙΚΑ Κύμης να παραμείνει ως Τοπική Διεύθυνση όπως λειτουργεί επί δεκαετίες μέχρι σήμερα και όχι να υποβαθμιστεί σε Αποκεντρωμένο Τμήμα όπως προβλέπεται από το προαναφερθέν τελικό σχέδιο του Υπουργείου.
    • Την διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κύμη και στο Αλιβέρι με την μορφή των Τοπικών Διευθύνσεων, τα οποία θα εξυπηρετούν το Δήμο μας αλλά και άλλους τρείς (3) όμορους Δήμους, της Σκύρου, της Καρύστου και μέρος του Δήμου της Ερέτριας.

    Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, έγινε εκ μέρους μας ενημέρωση για το θέμα του κ. Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη που επισκέφθηκε την Κύμη στις 17-7-2017, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή και ζήτησε την εκφρασμένη άποψη όσο τον δυνατόν περισσότερων φορέων της περιοχής μας.
    Κατόπιν τούτου κρίνουμε αναγκαίο και προτείνουμε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου να οργανώσει άμεσα στην Κύμη ανοιχτή σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και των εκπροσώπων του Νομού στο Κοινοβούλιο, για τον σχεδιασμό δράσεων με στόχο την διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ υπό την μορφή των Τοπικών Διευθύνσεων.

    Δημήτρης Γ. Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘ.: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 13-15
    ΤΑΧ.ΚΩΔ.: 34500 ΑΛΙΒΕΡΙ
    ΤΗΛ.: 2223 3 50201
    ΦΑΞ : 2223 3 50210



    ΑΛΙΒΕΡΙ 18/07/2017
    Αριθ.Πρωτ. 13003

    ΠΡΟΣ:
    Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)
    κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη




    ΘΕΜΑ: Σχέδιο Οργανωτικής Δομής ΕΦΚΑ
    ΣΧΕΤΙΚΑ : Α.Π. 2228/4-7-2017 έγγραφό σας.


    Κύριε Διοικητή
    Πληροφορηθήκαμε για το σχέδιο οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ και για τις αλλαγές που προτείνονται για τα υποκαταστήματα (πρώην ΙΚΑ) της Κύμης και του Αλιβερίου.
    Το πρόβλημα έγκειται στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στην Κύμη, γεγονός που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αντιτίθεται σε αυτή την πρόταση και ζητά από εσάς και το αρμόδιο Υπουργείο, να διατηρηθεί το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Κύμης όπως είναι μέχρι σήμερα.

    Θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα βασικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι τα εξής :
    Το υποκατάστημα της Κύμης εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος και τον Δήμο της Νήσου Σκύρου.
    Να λάβετε υπόψη σας ότι το Λιμάνι της Κύμης είναι ολοκληρωμένο ως έργο και σύμφωνα με την πρόταση που έχει περιληφθεί στο Περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , προορίζεται ως λιμάνι Κρουαζιέρας, μαζί με αυτό της Ιτέας, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έχει χαρακτηρίσει ως λιμάνι εισόδου στην χώρας μας πολιτών Τρίτων χωρών, μαζί με τα λιμάνια της Αιδηψού και της Καρύστου.
    Προορίζεται επίσης ως πύλη σύνδεσης της Νότιας Ελλάδας, με το Αιγαίο, τα Τουρκικά παράλια και τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου .
    Ο γενικότερος αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, προβλέπει σημαντική άνοδο του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών μεταφορών και συνολικά του τριτογενή τομέα της οικονομίας.
    Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση στην περιοχή των Μανικίων της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών όπως και της Κύμης στο Βορειοδυτικό τμήμα της.
    Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, όπως και ποδηλατικών στην ευρύτερη περιοχή.
    Όλος αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί νέες υποδομές αφού θα έχουμε άφιξη αθλητών από διαφορές Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες κυρίως στην αναρρίχηση, η οποία θα είναι ολυμπιακό άθλημα από την προσεχή ολυμπιάδα.
    Να σημειωθεί ότι κοντά στην Αττική δεν υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες και η περιοχή της Κύμης είναι η πλησιέστερη.
    Σχεδιάζεται ώστε η κατοικία του Γεωργίου Νικολάου Παπανικολάου, του ανθρώπου που έσωσε και σώζει εκατομμύρια ανθρώπων, να καταστεί επισκέψιμη, ώστε να ανταποκρίνεται στο πιεστικό αίτημα πολλών επισκεπτών που επιθυμούν να την επισκεφθούν.
    Όλα αυτά είναι μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη της Κύμης και της Περιοχής, αλλά με τις προτάσεις υποβάθμισης σημαντικών υπηρεσιών, που πρέπει να υποστηρίξουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
    Ζητάμε να επανεξετάσετε την πρόταση με σκοπό να διατηρηθούν οι αρμοδιότητες του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Κύμης, όπως είναι μέχρι σήμερα.


    Συνημμένα :
    - Aπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου


    Ο Δήμαρχος

    Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή