Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Περί Χωνευτικού.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΧΩΝΕΥΤΙΚΟΥ

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο για την ποιότητα του νερού, βρέθηκε ακατάλληλο.

Ο Δήμος έλαβε μέτρα για να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού.
Μετά την αποκατάσταση θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

                                                                      Από το Δήμο

ΣΧΟΛΙΑ:
1. Στις 06.06.2017 ο υποφαινόμενος και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Α. Γ. Μαργέλης, ζήτησα από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ και Δήμαρχο κ. Μπουραντά, να ενημερώσει το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης σχετικά με την ποιότητα του νερού της Κύμης. Μου απάντησε άμεσα, την 13.06.2017 και   εγγράφως ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ.Φ. Αναστασίου, την απάντηση του οποίου ανάρτησα την Τετάρτη 14.06.2017, μαζί με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του νερού,στο παρόν ιστολόγιο, στις οποίες όμως δεν υπήρχαν απαντήσεις από εξέταση του νερού της πηγής του Χωνευτικού. Ο κ. Φ. Αναστασίου με ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει και εξέταση του νερού της πηγής του Χωνευτικού.  Στις 02.07.2017 με νεώτερη επιστολή επανήλθα στο αίτημα για εξέταση του νερού της εν λόγο πηγής, με αποτέλεσμα να μας ενημερώσει εχθές, 27.07.2017 περί της ακαταλληλότητας του νερού, ο κ. Φ. Αναστασίου.
2. Ο Δήμος άμεσα μετά από ενέργειες της ΔΕΥΑΚΑ, του Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου και του Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης κ. Πόγκα, απέστειλε συνεργείο αρμοδίων με το αντικείμενο υπαλλήλων προς αντιμετώπιση της κατάστασης και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, που θα οδηγούν στην καταλληλότητα του νερού της πηγής.
3. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:
    α. Εάν δεν είχαμε επιμείνει να γίνει ο έλεγχος του νερού της πηγής τι θα γινόταν;
    β. Παρά του ότι η πηγή δεν είναι ενσωματωμένη στο δίκτυο ύδρευσης της Κύμης και δεν είναι εύκολη η λήψη μέτρων προς εξασφάλιση της ποιότητας, έγιναν τα προβλεπόμενα, όπως έγιναν πέρυσι από την ίδια Δημοτική Αρχή, όπως καθαρισμός της πηγής και ότι άλλο προβλέπεται;
    γ. Το συνεργείο του Δήμου που αντιμετώπισε το θέμα, προσδιόρισε το αίτιο που δημιούργησε την ακαταλληλότητα; 

    Αναμένομε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου