Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Βρεφονηπιακός σταθμός Κύμης.

ΠΗΓΗ:  eviakosmos.gr

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον βρεφονηπιακό σταθμό στην Κύμη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κύμης στο eviakosmos.gr , η ιδιοκτήτρια του κτιρίου που φιλοξενούνταν μέχρι τώρα ο σταθμός, προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία στο δήμο, διότι δεν έχει πληρωθεί τα ενοίκια εδώ και 3,5 χρόνια. Μετά την κίνηση της ιδιοκτήτριας ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου προχώρησε στην αναζήτηση άλλου χώρου προκειμένου να φιλοξενηθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός.
«Τα ενοίκια έμειναν απλήρωτα γιατί το Νομικό Πρόσωπο που είναι αρμόδιο για την τακτοποίηση αυτών των οφειλών δεν έχει προϋπολογισμό. Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Παγώνη προχωρήσαμε στην ενοικίαση νέου χώρου στο Χωνευτικό. Άμεσα και μέχρι τις 18 του μήνα θα έχει μεταφερθεί εκεί ο σταθμός. Το ενοίκιο μέχρι να συντάξει προϋπολογισμό το Νομικό Πρόσωπο ανέλαβε να πληρώνει ο δήμος. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε εκτεθειμένα ούτε τα παιδιά, ούτε τους εργαζόμενους » είπε ο κ. Θεοδώρου.
«Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που έφτασε μέχρι εδώ» δήλωσε στο eviakosmos.gr η ιδιοκτήτρια του ακινήτου που μίσθωνε επι 30 χρόνια ο δήμος για τον βρεφονηπιακό σταθμό, κα Τσιμιακάκη και συνέχισε:
«Το κτίριο το νοικιάζω στο δήμο εδώ και 30χρόνια. Επι Στεφανίδη μου ζητήθηκε το ισόγειο αρχικά και στη συνέχεια ο επάνω όροφος για τα νήπια, συν η αυλή 180τ.μ. Τόσα χρόνια δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Κανένας δεν βρέθηκε να μας ενημερώσει τι θα γίνει και πότε θα πάρω τα χρήματα μου. Ο Αντιδήμαρχος της Κύμης σήκωσε τα χέρια ψηλά. Δεν μπορεί να κάνει κάτι διότι τα χρήματα τα πληρωνόμαστε από το Νομικό Πρόσωπο που είναι άλλος αρμόδιος. Το δήμαρχο δεν τον έχουμε δει ούτε μία φορά να μας πει τι προτίθεται να κάνει. Χρωστάει ο δήμος σε όλη την Κύμη, μαθαίνω καθημερινά από τις επαφές που έχω με τους συντοπίτες μου. Αυτό τα χάλι δεν το έχουμε ξαναζήσει. Αδιαφορία πλήρη. Εγώ δεν διώχνω τον σταθμό, αλλά ας μας ενημερώσει ο δήμαρχος που είναι αρμόδιος πότε θα πάρουμε τα χρήματα μας. Το ενοίκιο για συνολικά 380τ.μ ακίνητο είναι 1000€ το μήνα, επι 3,5 χρόνια που είμαι απλήρωτη βάλτε τα κάτω να δείτε πόσα βγαίνουν. Ξεπερνούν τις 40.000€. Θα πάμε δικαστικώς δεσμεύοντας τους λογαριασμούς του δήμου για να τα πάρουμε. Οι ίδιοι μας οδηγούν σε αυτή την κίνηση, αλλιώς δεν θα πληρωθούμε ποτέ!Που τα δίνουν τα χρήματα που έρχονται για τους παιδικούς σταθμούς;»
Το θέμα θα έρθει στα εκτός ημερήσιας θέματα στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  11 Ιουλίου, με εισηγητή τον κ. Παγώνη, προς έγκριση. Για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή «κρεμάει» τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου Γιώργο Παγώνη, αφήνοντας τους εκτεθειμένους για θέματα που δεν εξαρτώνται από τους ίδιους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν υποσχεθεί από το δήμο εδώ και καιρό στον κ. Παγώνη, ότι θα δώσουν τα χρήματα που αναλογούν στο Νομικό Πρόσωπο. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει τίποτα αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παραιτήθηκε ο κ. Αγγελόπουλος ο οποίος αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα και ανέλαβε ο κ. Παγώνης. 
ΣΧΟΛΙΟ: Είναι προφανές ότι η επιλογή της μεταφοράς του βρεφονηπιακού σταθμού κατά την γνώμη μας, είναι μια λάθος επιλογή. Ο χώρος που επιλέγει είναι έξω από την Κύμη και είναι ένα ερώτημα πως θα μετακινούνται όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, είναι ένα πρώην γυμναστήριο, με άριστες εγκαταστάσεις για γυμναστήριο, ένας ενιαίος χώρος, χωρίς χωρίσματα και βασικά χωρίς κουζίνα. Λόγο του μεγάλου χώρου οι ανάγκες θέρμανσης τον χειμώνα θα είναι τεράστιες.
            Θα έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα να ικανοποιηθούν οι ιδιοκτήτες ή και αν ακόμα   ο Δήμος αναλάβει το κόστος δεν θα μπορούσε να ενοικιάσει το ίδιο κτίριο;
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου