Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Σχόλια για το Δ.Σ Κύμης - Αλιβερίου της 24.04.2018.

 
Μετά την επί τόπου παρακολούθηση της συνεδρίασης του ΔΣ Κύμης - Αλιβερίου συγκράτησα τα παρακάτω:
   1ον. Με την έναρξη της συνεδρίασης η Αντιπολίτευση του Δήμου έθεσε σαν θέμα  εκτός ημερησία διάταξης, προκειμένου να συζητηθεί στη συνέχεια, την απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Παπανικολάου, για τον τόπο διεξαγωγής ενημερωτικής εκδήλωσης στη Χαλκίδα και στις 12. 05.2018, για την πρόληψη του καρκίνου. Το θέμα απορρίφθηκε από την συνέχεια της συνεδρίασης, γιατί σύσσωμη η Συμπολίτευση και οι συμμετέχοντες Σύμβουλοι Δ.Ε. Κύμης κ. Θεοδώρου και κ. Μπελιάς, ψήφισαν κατά της πρότασης της Αντιπολίτευσης και έτσι η εκδήλωση θα γίνει στη Χαλκίδα. Άσχετα με ποιος έχει δίκαιο, ούτε να ακουστεί η θέση και τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης   ώστε η εκδήλωση να γίνει στην Κύμη, δεν επετράπη!
   2ον. Παιδικές Χαρές. Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος δήλωσε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει δίκαιη διάθεση, σε όλες τις Δ.Ε. όπως συμπλήρωσε και ο κ. Δήμαρχος. Ακολούθησε μακρά συζήτηση και αποκαλύφθηκε ότι τοπικοί εκπρόσωποι του Δήμου έχουν υποσχεθεί δημιουργία περισσοτέρων παιδικών χαρών από όσες σκοπεύει ο Δήμος να υλοποιήσει. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι αν κάποιος δηλώσει ότι θα κάνει δωρεά κάποια όργανα σε παιδική χαρά, για να το αναφέρουμε ως προσφορά θα πρέπει πρώτα να γίνει και μετά να το αναρτήσουμε. Υποσχέσεις με πρόθεμα το "θα" δεν μετράνε.
  3ον.  Αποκατάσταση Ζημιών από Χιονοπτώσεις. Η μελέτη αφορά την κατασκευή πέντε τοιχίων αντιστήριξης, δύο αποκαταστάσεις κατολισθαίντων πρανών και τρείς αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων και παραπλεύρων πρανών στις θέσεις των Δ.Ε. Κονιστρών και Δ.Ε. Κύμης ως εξής: α) τοιχίο εντός οικισμού Κάτω Κουρούνι της Τ.Κ. Κάτω Κουρουνίου, β) τοιχίο εντός οικισμού Άνω Κουρούνι της Τ.Κ. Άνω Κουρουνίου, γ) αποκατάσταση τοιχίου εντός οικισμού Διρρεύματα της Τ.Κ Κονιστρών, δ) τοιχίο εντός του οικισμού ενορίας της Τ.Κ. Ενορίας, ε) αποκατάσταση τσιμεντόδρομου και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης εντός του οικισμού Φαλάριο της Τ.Κ. Κύμης, στ) αποκατάσταση πρανούς και τμήματος δρόμου Κονίστρες – Αγ. Πολύκαρπος εκτός οικισμού της Τ.Κ Άνω Κουρουνίου, ζ) Αποκατάσταση πτερυγότοιχων και καταπτώσεων πρανών στη γέφυρα Κορομήλου εντός οικισμού της Τ.Κ. Καδίου, η) αποκατάσταση καθίζησης δρόμου και πρανούς εντός ζώνης 800μ οικισμού Μαλετιάνων της Τ.Κ. Μαλετιάνων, θ) αποκατάσταση δρόμου Άνω Πύργος – Κάτω Πύργος εντός οικισμού Πύργος και ι) αποκατάσταση δρόμου Πύργος- έξοδος νεκροταφείου εντός οικισμού Πύργος της Τ.Κ. Πύργου.
         Από την Σύμβουλο κ. Μπάτσα Αρετή  τέθηκε το ερώτημα γιατί δεν περιλαμβάνει στα έργα και η   αποκατάσταση του χώρου κατολίσθησης με τα γνωστά βράχια της Χιλής της Κύμης και ενημερωθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο, ότι πρέπει να γίνει "περιβαντολογική" μελέτη. Και γιατί δεν την αναθέτουν άραγε;
   4ον. Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης. Ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες για διάφορα θέματα, αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι  ότι η σχετική μελέτη υποβλήθηκε στις αρμόδιες αρχές για έγκριση,  χωρίς την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Δήμαρχος.

   Συμπεράσματα: 
   1ον. Κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν με τις προσωπικές τους ασχολίες και να πάψουν να ασχολούνται με τα κοινά για το καλό του Δήμου. Η εκδικητική διάθεση και η κακία δεν έχουν θέση στα Δημοτικά Συμβούλια.
   2ον. Ομολογουμένως η συνεδρίαση ήταν μία εποικοδομητική συνεδρίαση, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και με χρήσιμα συμπεράσματα και η Προεδρία του κ. Μπενάκη είχε μεγάλη συμμετοχή στην ομαλή εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου