Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πάρτε το απόφαση :ΑΘΩΟΣ ΟΜΟΦΩΝΑ!


Μετά από μια διαδικασία η οποία διήρκεσε από το πρωί έως αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρώην Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς,  κρίθηκε ομόφωνα Αθώος από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε αιτήσεις χορήγησης εγγράφων που είχε καταθέσει τα έτη 2011 και 2012, ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου Γιάννης Μπενάκης, και τα οποία έγγραφα δεν του χορηγήθηκαν ποτέ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κος Μπενάκης κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Θωμά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο μετά την πολύωρη διαδικασία η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα έγγραφα που τέθηκαν υπόψιν του Δικαστηρίου, οι δικαστές δέχτηκαν ότι:
Ο κος Μπενάκης είτε ζητούσε έγγραφα τα οποία δεν υπήρχαν εκ των πραγμάτων στο Δήμο (π.χ. τριμηνιαίες καταστάσεις ή οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν είχαν συνταχθεί λόγων των προβλημάτων που προέκυψαν τότε από την συνένωση των 5 Καποδιστριακών Δήμων), είτε ζητούσε έγγραφα τα οποία, για να του χορηγηθούν θα έπρεπε να απασχολείται το προσωπικό του Δήμου δεκάδες εργατοώρες (π.χ. θα έπρεπε να φωτοτυπηθούν 20.000 σελίδες), είτε ζητούσε έγγραφα τα οποία απαγορεύεται από το Νόμο να του χορηγηθούν (π.χ. μισθολογικές καταστάσεις που θα αναγράφουν το ακριβές ποσό που εισπράττει έκαστος υπάλληλος).
Στην απολογία του, ο Δημήτρης Θωμάς έδωσε σαφείς απαντήσεις για όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου και υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον να χορηγήσει έγγραφα, απαντώντας στα καταιγιστικά αιτήματα, τότε, του κ Μπενάκη τα οποία δεν στόχευαν στην ενημέρωσή του, καθώς είχε ενημέρωση πληρέστατη από την συμμετοχή των μελών της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (ΔΕΥΑΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κ.λ.π.) παρά μόνο αποσκοπούσαν στην δημιουργία εντυπώσεων και ήταν αδύνατον, εκ των πραγμάτων, να του χορηγηθούν.  Παράλληλα υποστήριξε ότι, όλα όσα γίνονται σε βάρος του, αποτελούν προϊόν της στοχοποίησής του από την σημερινή Δημοτική Αρχή και τότε αντιπολίτευση και τίποτα περισσότερο.
Οι δικαστές, μετά από διάσκεψη, αποφάσισαν ότι ο Δημήτρης Θωμάς είναι ΑΘΩΟΣ και μάλιστα η απόφαση ελήφθη ομόφωνα!
ΠΗΓΗ: http://evialead.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου