Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ»


 
       Μετά από πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 συνάντηση στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα την αγορά και εγκατάσταση στην Παραλία της Κύμης του μνημείου του αφανούς ναύτη. Μετείχαν από:  Την Δημοτική Ενότητα Κύμης ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου,  Την Δημοτική Ενότητα Κύμης ο Πρόεδρος Δημήτρης Πόγκας,  Τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο ο Νίκος Πιτερός,  Τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων ο Άγγελος Μαργέλης,  Το Τοπικό Τμήμα της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών ο Ευάγγελος Στάμου και ο Δημήτρης Πέππας,  Την Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων ο Κώστας Τράκος, ο Κων/νος Θαλασσινός και η Μαρία Ντοβίνου και  Τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Κύμης "Η Λιανάμμος" ο Βαγγέλης Γκάσδαγλης  Επίσης, παρέστη και ο επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Δαρειώτης. 
       Στην αρχή όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη βαθειά θλίψη τους για την απώλεια του πρώην δημάρχου Κύμης Γιώργου Σιδεράκη, καθώς και την επιθυμία των φορέων να συμβάλλουν στην υλοποίηση του ονείρου του για την εγκατάσταση στην Παραλία του μνημείου του «Αφανούς Ναύτη», που ο ίδιος είχε παραγγείλει στη διάρκεια της θητείας του και μετά την αποχώρησή του από το Δήμο, δεν υλοποιήθηκε. 
       Στη συνέχεια ο Νίκος Πιτερός αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος, καθώς και στη λειτουργία του λογαριασμού, που έχει ανοιχθεί στο όνομα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου, για το σκοπό αυτό. Μετά από διαλογική συζήτηση και διάφορες προτάσεις, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής: 
           1. Να συσταθεί τριμελής Επιτροπή από εκπροσώπους του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης για ταχύτερη την προώθηση του θέματος. 
           2. Να γίνει άμεσα επαφή της Επιτροπής με τον καθηγητή Γ. Καλακαλλά, ο οποίος έχει ήδη από πολλά χρόνια έτοιμο το πρόπλασμα του αγάλματος, προκειμένου να διερευνηθούν ουσιαστικές λεπτομέρειες, όπως κόστος κ.λπ.
           3. Να αποφασίσει η Επιτροπή τα μέσα, όπως έκδοση κουπονιών κ.λπ., με τα οποία θα επιδιωχθεί η συλλογή του απαιτούμενου ποσού, πέραν όσων κατατεθούν στον λογαριασμό αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος. 
           4. Να συνταχθεί μελέτη από ειδικούς για το θέμα της επιλογής και διευθέτησης του χώρου εγκατάστασης του μνημείου στην Παραλία της Κύμης. 

       Τέλος, εκφράστηκε ομόφωνα η ευχή και η απόφαση όλων η συνάντηση αυτή να αποτελέσει αφετηρία για τη συνεχή και ειλικρινή συνεργασία των φορέων της Κύμης στην αντιμετώπιση των πολλών και κάθε μορφής προβλημάτων της πατρίδας μας, όπως άλλωστε επεδίωκε πάντα ο εκλιπών πρώην δήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΟ: Παρατηρήθηκε από συμμετέχοντα στη σύσκεψη, ότι δεν είχαν προσκληθεί Σύμβουλοι του Δήμου και επισημάνθηκε ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να είναι μακράν της πολιτικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου