Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Και η Πυροσβεστική;

    Να δούμε τι άλλο θα πάρουν από την Κύμη! Ίσως τους Κυμαίους, ίσως!
    Να φύγει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από Κύμη και Αλιβέρι και να πάει στο Αυλωνάρι. Γιατί;         Λόγο μείωσης προσωπικού; Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι!
    Ντροπή τους να παίρνουν τις μονάδες αντίδρασης από τους πιθανούς χώρους δράσης αντί να προσλάβουν προσωπικό. Ντροπή τους.
   Και ο Δήμος να έχει από τις 15 του προηγούμενου μήνα την πρόταση και να το μαθαίνουμε τελευταία στιγμή, ώστε να μην υπάρχει και δυνατότητα αντίδρασης!
   Ντροπή τους!.
   Αίσχος για όλους!

   Μέρος από το αίτημα - πρόταση του Δ. Θωμά προς τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου:

Όπως ο κάθε κάτοικος της περιοχής αυτής μπορεί να καταλάβει, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί ολέθριο για τον τόπο μας και για τους κατοίκους του, ο οποίος δοκιμάζεται πολύ συχνά από θεομηνίες, (πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, κτλ). Χάριν της ύπαρξης των δύο αυτών Πυροσβεστικών Κλιμακίων αλλά και των Εθελοντικών Ομάδων της περιοχής μας πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Προφανώς δεν διαφωνούμε με την αναγκαία ενίσχυσή τους με προσωπικό και εξοπλισμό, την αναβάθμισή τους, τον εκσυγχρονισμό τους, καθώς και την δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά επουδενί δεν πρέπει να αποδεχθούμε την κατάργηση κανενός από τα υπάρχοντα δύο Πυροσβεστικά Κλιμάκια.

   Συνέχεια μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 02.04.2018:
Πηγή: eviakosmos

Ένα βήμα πιο μπροστά φάνηκε πως ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, φέρνοντας εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της συγχώνευσης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αλιβερίου και Κύμης, με αφορμή το έγγραφο που έχει φτάσει πριν από περίπου 10 μέρες στο Δήμο από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ευάγγελου Παλιού, για σύσταση νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Νότια Εύβοια, ζητώντας από το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου να παραχωρήσει χώρο.
Αυτό ήταν, που προκάλεσε αντιδράσεις και ανησυχία στην τοπική κοινωνία, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρη Θωμά με έγγραφό του το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας να ζητάει από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπενάκη, να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Κάτι που έγινε δεκτό στην αποψινή συνεδρίαση, με το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά να επικροτεί την κίνηση της αντιπολίτευσης και να αναφέρει ό,τι συμπίπτει η άποψη της δημοτικής αρχής με του κ. Θωμά.
Παρών, στην αποψινή συνεδρίαση και ο Διοικητής της Π.Υ Χαλκίδας Ευάγγελος Παλιός ο οποίος τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας τη θέση του για επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νότιας Εύβοιας με έδρα στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου. Όπως επίσης εξήγησε τους λόγους της συγχώνευσης των δύο κλιμακίων προκειμένου να χρειαστεί λιγότερο προσωπικό για να επανδρωθεί η Π.Υ.
Ο κ. Θωμάς, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο έργο των δύο κλιμακίων τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν πρέπει να συγχωνευτούν αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω γιατί η συμβολή τους είναι μεγάλη και παντός καιρού. Αναφέρθηκε στα δάση που υπάρχουν τόσο στην περιοχή της Κύμης αλλά και στις άλλες περιοχές …..το έργο των πυροσβεστών του κλιμακίου της Κύμης που στην περσινή κακοκαιρία η συνδρομη του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μη θρηνήσουμε θύματα. Όπως επίσης και στην άμεση παρέμβαση τους στην φωτιά του σχολείου το 2014. Στις κατολισθήσεις και τα τροχαία.
Επισημαίνοντας ωστόσο, ό,τι όλοι μαζί θα πρέπει από αύριο με τη στήριξη και την καθοδήγησή και του Διοικητού της Π.Υ να διεκδικήσουν Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου που θα καλύπτει τις ανάγκες του εν λόγω δήμου, του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Σκύρου.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι και αποφάσισαν όλοι μαζί ό,τι τα κλιμάκια του Αλιβερίου και της Κύμης θα πρέπει να μείνουν ως έχουν και να ενισχυθούν και παράλληλα να παλέψουν όλοι μαζί για την σύσταση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Νότια Εύβοια.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεσσερα χρονια την ρημαξανε την κυμη η ανικανοι και δεν μιλαει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή