Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Την άλλη φορά θα πάμε γήπεδο!

Πραγματική κοσμοσυρροή το πρωί της Κυριακής, στην ομιλία του Δημήτρη Θωμά που πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια “Άξονας” στην Κύμη. 
Η εκδήλωση επρόκειτο να είναι μια πρώτη συζήτηση για τις Δημοτικές Εκλογές, στην ουσία όμως μετατράπηκε σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να μην μπορούν να μπουν στο χώρο και να παρακολουθούν όρθιοι την ομιλία του πρώην Δημάρχου από το δρόμο. 
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, “αναγκάστηκαν” να τοποθετήσουν ηχεία έξω από την καφετέρια, ενώ επιστρατεύτηκαν ενισχυτικά καρέκλες, προκειμένου να μην κάθονται όρθιοι όλοι όσοι βρίσκονταν έξω από το χώρο!!!
Ο Δημήτρης Θωμάς ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, δεν υπάρχει το παραμικρό κώλυμα με την υποψηφιότητά του και τόνισε ότι όλα αυτά τα λένε εκείνοι που θέλουν να θολώσουν τα νερά, προκειμένου να κρύψουν την δική τους ανικανότητα. 
Τόνισε ότι το μόνο “έργο” που έχει παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή είναι το δικαστικό κυνήγι του Δημήτρη Θωμά, ενώ σε όλους τους άλλους τομείς έχει αποτύχει παταγωδώς και αυτός είναι ο λόγος που οι σύμβουλοι του Θανάση Μπουραντά φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον. 

Ο Δημήτρης Θωμάς έκανε αναφορά στην καθημερινότητα που έχει επιδεινωθεί τραγικά, στα προβλήματα με το  νερό, στην αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και την μη διαχείριση που κοστίζει στο Δήμο 600.000 ευρώ το χρόνο, αφού τα σκουπίδια μεταφέρονται στη Χαλκίδα και τη Θήβα, ενώ μίλησε για όλα τα μεγάλα έργα τα οποία έχουν σταματήσει, ενώ όσα είχαν γίνει απαξιώνονται. 
Αναφορικά με την δική του δικαστική εμπλοκή την οποία μεθόδευσε η Δημοτική Αρχή, ξεκαθάρισε ότι κατηγορείται μόνο για επιπλέον επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές, καθώς υπήρχαν αιτήματα, κατηγορείται επίσης για τους εργάτες οι οποίοι δούλευαν στο Δήμο με αποδείξεις δαπανών γιατί κάλυπταν σοβαρές ανάγκες και για κάποια έργα που ορισμένοι πρόεδροι κοινοτήτων έλεγαν ότι δεν έγιναν, τώρα όμως έχουν ανασκευάσει. Ωστόσο, κανείς δεν έχει ισχυριστεί ποτέ ότι έλειπε έστω και ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. 

“Η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο, ωστόσο, η δική μου υποψηφιότητα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, όταν αναλάβω κανονικά τα καθήκοντα του Δημάρχου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Θωμάς. Τόνισε ότι το μόνο “έργο” που έχει παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή είναι το δικαστικό κυνήγι του Δημήτρη Θωμά, ενώ σε όλους τους άλλους τομείς έχει αποτύχει παταγωδώς και αυτός είναι ο λόγος που οι σύμβουλοι του Θανάση Μπουραντά φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον. 
Ο Δημήτρης Θωμάς έκανε αναφορά στην καθημερινότητα που έχει επιδεινωθεί τραγικά, στα προβλήματα με το  νερό, στην αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και την μη διαχείριση που κοστίζει στο Δήμο 600.000 ευρώ το χρόνο, αφού τα σκουπίδια μεταφέρονται στη Χαλκίδα και τη Θήβα, ενώ μίλησε για όλα τα μεγάλα έργα τα οποία έχουν σταματήσει, ενώ όσα είχαν γίνει απαξιώνονται. 
Αναφέρθηκε ακόμη στην αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, στο σπίτι του Παπανικολάου που είναι κλειστό, στο Ινστιτούτο Παπανικολάου που απαξιώνεται, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κύμης που δεν λειτουργεί, στα προβλήματα από την κακοκαιρία, στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν συντηρούνται και σε μια σειρά ακόμη ζητημάτων, τα οποία έχουν καταδικάσει την περιοχή σε αδράνεια και οπισθοδρόμηση. 
“Είμαι βέβαιος ότι το Μάϊο, αυτή η θητεία θ’ αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν και θα μπορέσουμε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Δημοτικής Αρχής, αυτός ο τόπος να παραμείνει όρθιος και να προοδεύσει” κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους
ΠΗΓΗ: evialend.gr

1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 236 και 2368 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει σήμερα μετά τις τροποποιήσεις του Ν. 4555/2018, σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, προέδρου κοινότητας και μέλος συμβουλίων κοινότητας, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον παραπεφθέντα κατηγορούμενο σε αργία.
    Για την θέση σε αργία εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση του σχετικού παραπεμπτικού βουλεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή