Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Έχεις Δίκαιο, αλλά είσαι Μαύρος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Απορριμματοφόρα φωτογραφίες
     Να δηλώσω εξ αρχής ότι οι σχέσεις μου με τους διάφορους συνδικαλιστές δεν είναι και οι καλύτερες και δεν ήταν ποτέ. Ίσως κάποιοι από αυτούς να ενδιαφέρονται πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά οι περισσότεροι   ενδιαφέρονται για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

     Αυτό όμως είναι άσχετο με αυτά που καταγγέλλουν για την συμπεριφορά των Δημοτικών Αρχών στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.
     Δεν είναι δυνατόν οι ΠΟΕ- ΟΤΑ, η Πανελλήνια Οργάνωση να αποφάσισε μόνη της να τα ψάλει στον Δήμαρχο, ούτε είναι δυνατόν ο Δ. Θωμάς να έχει την δύναμη να κινητοποιήσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
     Άρα η ενέργεια έγινε μετά από καταγγελίες των εργαζομένων που υποχρέωσαν την Πανελλαδική Οργάνωση να ενεργήσει, αφού τις έκρινε σοβαρές, όπως και έπραξε.
      Είναι αληθινές οι καταγγελίες; Και αν δεν είναι,τότε γιατί ενήργησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ; Και αν είναι αληθινές τι μέτρα θα ληφθούν; Ας ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ανάλογα σχόλια, σχετικά με την συμπεριφορά προς τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.
       Τώρα η προσπάθεια να εκτεθεί για παλαιά δραστηριότητα μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι άσχετη με την καταγγελία, αποδεικνύει την αλήθεια και είναι χαρακτηριστικός τρόπος αντίδρασης, προκειμένου να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση η εικόνα    της καταγγελίας.
      "Τα επιχειρήματά σου είναι ατράνταχτα, έχεις δίκαιο, αλλά είσαι μαύρος!"


Η απάντηση του Δήμου

Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω Δελτίου Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα, από κλιμάκιο συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, επισκέφθηκαν τον Δήμο και διαπίστωσαν ορισμένα θέματα που αναφέρονται στο κείμενο όπως: 


-Ζητήματα ασφαλείας, χωρίς να εξειδικεύσουν ούτε ενδεικτικά κάποιο πρόβλημα, 

-Ότι δεν έχουν πάρει τα γάλατα που δικαιούνται από το 2016, 

-Ότι δεν έχουν πάρει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2018, 

-Ότι απασχολούνται υπάλληλοι για την λειτουργία του Νομικού Προσώπου, ή με παράλληλα καθήκοντα και σε άλλες εργασίες κλπ 

-Ότι στέλνονται εξώδικα στους εργαζόμενους χωρίς να διευκρινίζεται για  ποιο λόγο γίνεται αυτό κ.α.. 

Τα συνδικαλιστικά στελέχη, αν ήθελαν να έχουν πλήρη ενημέρωση θα έπρεπε να συναντηθούν και με την Δημοτική Αρχή, πράγμα που δεν έκαναν. 

Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά τις ελλείψεις που έχουν όλοι οι Δήμοι της Χώρας, κυρίως οι Επαρχιακοί, ότι υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες και ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτες. 

Επομένως, για να μην ακούσουν και από την Δημοτική Αρχή αυτά που ήδη γνωρίζουν, προτίμησαν να εκδώσουν Δελτίο Τύπου, αναφέροντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εργαζόμενοι, που έχουν, ή θεωρούν ότι έχουν, κάποια προβλήματα. 

Δεν ειπώθηκε βέβαια ότι για τις καθυστερήσεις στην προμήθεια γάλακτος, η Δημοτική Αρχή έστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες απειλώντας για πειθαρχικό έλεγχο, για τις καθυστερήσεις αυτές, γιατί πιθανότατα δεν το ανέφερε κανένας από αυτούς που ρώτησαν. 

Τώρα μπορεί με αυτό που αναφέρουμε να μας εγκαλέσουν και πάλι ότι απειλούμε τους εργαζόμενους, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, πρέπει κάποιοι να φταίνε. 

Όσοι διαφωνούν με την προσπάθειά μας να λειτουργήσουμε με το προσωπικό που έχουμε στην διάθεσή μας, αφού δεν έχουμε την δυνατότητα προσλήψεων, πρέπει να μας πουν αν προτείνουν κάτι διαφορετικό. 

Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, επιδιώκουμε την ενημέρωση και τη συνεννόηση με τα σωματεία στα οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι του Δήμου και θέλουμε καλή συνεργασία. 

Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό γιατί η επίλυση πολλών προβλημάτων δεν εξαρτάται πάντοτε από εμάς και τους εργαζόμενους ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις."
  
Θαυμάστε το πνεύμα και το ήθος του Συμβούλου του Δήμου

Στρατηγέ της παραπληροφόρησης διάβασες καλά την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τα γάλατα;;; 
ή μήπως δεν γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση;;;; 
Μάλλον μας επιβεβαιώνετε για την πνευματική σας κατάσταση… Η Καταλάβατε και ως κουτοπόνηρος αποκρύπτετε πάλι στοιχεία της υπόθεσης;;; 
Τί λέει η ανακοίνωση;;; 
Δεν είχαν πάρει γάλατα από το 2012 οι εργαζόμενοι του δήμου… Ποιος ήταν δήμαρχος το 2012, το 2013 και το 2014;;;; 
Μήπως ήταν το φιλαράκι σου ο Θωμάς;;;; 
¨έγινε αγώνας από τη σημερινή δημοτική αρχή και τα πήραν τα γάλατα ενώ αν δεν προχωρήσει φέτος ο διαγωνισμός (κηρυχθεί άγονος) έχει αποφασιστεί να τα πάρουν σε χρήμα… ¨ότι δικαιούνται…. μέχρι δεκάρας…
 αν καταφέρει η δημοτική αρχή και γλιτώσει τα χρήματα από τις αγωγές και κατασχέσεις που έρχονται σωρηδόν για να πληρώσουν τα δικά σας τα σπασμένα …. 
Και τώρα στο προσφιλές μας θέμα… 
¨έπαιρνες στρατηγέ λεφτά από τη λαϊκή της Κύμης και από την Καντίνα στο Σουτσίνι;;; 
Τα έπαιρνες εσύ ο ίδιος όπως έχει καταγραφεί στο τετράδιο της ντροπής;;; 
Αν τα έπαιρνες γιατί δεν φαίνονται καταγεγραμμένα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου;;;; ¨έχεις δίκαιο αλλά είσαι Θωμάς και στις εκλογές θα ξαναγίνεις και μαύρος
Υ.Γ. Μας επιτρέπει η αντιπολίτευση να έχουμε προσωπικές απόψεις;;; 
Να γράφουμε την αλήθεια;;; 
Να έχουμε μπλοκ ή φέϊσμπουκ;;;; 
Να ψηφίζουμε;;;;¨
η μήπως μόνο ο "δημοσιογράφος "που είχε προσληφθεί στην καθαριότητα επί θωμά για να γράφει ψέματα με τα λεφτά των δημοτών σας άρεσε;;;; 
Μήπως πρέπει να υπογράψουμε καμιά δήλωση μετανοίας για τις προσωπικές μας και τις πολιτικές μας απόψεις;;;; 
Μπορούμε εκτός των υπηρεσιακών μας καθηκόντων να μιλάμε και να εκφραζόμαστε ή πρέπει να πάρουμε άδεια από την Νύφη του πρώην δημάρχου;;;;;;;;;


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου