Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Δικ(χ)αστικός λόγος από την Δημοτική Αρχή – Ακόμη αντιπολιτεύονται τον Θωμά!!

Σημαντικά ζητήματα όσον αφορά την τακτική της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε τον προϋπολογισμό του 2019. 
Το σημαντικότερο είναι ότι, η Δημοτική Αρχή, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές με δικαστικό και διχαστικό λόγο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από την απραξία των 5 τελευταίων ετών. 
Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, επέλεξαν να μετατρέψουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο, με κατηγορούμενο φυσικά τον Δημήτρη Θωμά, ο οποίος, τώρα που απουσιάζει, αποτελεί το μόνιμο αντικείμενο συζήτησης της Δημοτικής Αρχής, η οποία, μην έχοντας αντιληφθεί ακόμη ότι κυβερνά το Δήμο, λειτουργεί ως αντιπολίτευση!!!
Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι για πρώτη φορά προβλέπονται περίπου 28 εκ ευρώ για έργα στο Δήμο (εννοείται ότι τώρα που είναι προεκλογική χρονιά ΘΑ υπάρξει κοσμογονία έργων….), ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Δημήτρη Θωμά αναφερόμενος στη δικαστική υπόθεση, την οποία φυσικά έχει προκαλέσει ο ίδιος. 

Χάνοντας μάλιστα εντελώς την ψυχραιμία του, ο Θανάσης Μπουραντάς, είπε ότι ο Δήμος έχει “λεηλατηθεί”, θέλοντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι “παρέλαβε καμμένη γη”. Παρέλειψε βέβαια να πει ότι η υπόθεση εκκρεμεί προς εκδίκαση, παρέβλεψε το γεγονός ότι ο “κατηγορούμενος” έχει το τεκμήριο της αθωότητας και παρουσίασε την “λεηλασία” ως δεδομένη, χωρίς να έχει εκδικαστεί η υπόθεση και χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση. Προφανώς, στην λογική του, δεν υπάρχει περίπτωση αθώωσης στα δικαστήρια, καθώς όλες οι αποφάσεις που αφορούν το Θωμά πρέπει να είναι καταδικαστικές!!! (μέχρι στιγμής βέβαια ο Θωμάς μετρά 20 αθωώσεις στη βιομηχανία μηνύσεων που έχει στηθεί εναντίον του από την Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της!!!!)

Σε αυτό το σημείο βέβαια, πήρε απάντηση από την Αρετή Μπάτσα, η οποία του υπενθύμισε: “Εσάς σας είχε καταδικάσει σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο για αναθέσεις εκατομμυρίων με προφορικές εντολές. Το ότι κάποιοι είχαν την πολιτική ευθυξία να μην σας στείλουν στα δικαστήρια, δεν πρέπει να το ξεχνάτε” Και η Αρετή Μπάτσα συμπλήρωσε: “Κάποιοι βγάζουν τα εσώψυχα τους εδώ κάθε φορά. Ο Θωμάς είναι ο πρώτος άνθρωπος που σκέπτονται μόλις ξυπνήσουν και ο τελευταίος πριν κοιμηθούν”, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός που παρουσιάζεται είναι απλά προεκλογικός και τίποτα περισσότερο. 
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε κλίμα αντεγκλήσεων, αφού ήταν προφανές ότι, όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, είχαν πάει στο Συμβούλιο, όχι για να συζητήσουν για τον προϋπολογισμό αλλά για να “δικάσουν” τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, κάτι που επισημάνθηκε με κάθε τρόπο. 
Έγινε, για παράδειγμα, αναφορά στο γεγονός ότι ο Δήμος έχει περιορίσει τα έξοδα για καύσιμα, για να απαντήσει ο Αν. Βλάχος ότι στα εργοτάξια δεν υπάρχουν καύσιμα και οι εργαζόμενοι τα μεταφέρουν σε μπιτόνια, οπότε είναι φυσιολογικό να περιοριστεί η κατανάλωσή τους…
Επισημάνθηκε επίσης από την συμπολίτευση ότι “χάθηκαν τα χρήματα που εισπράττονταν από τις λαϊκές αγορές” για να δοθεί η απάντηση: “Τα χρήματα ξέρετε πολύ καλά πού πήγαν. Στα ενοίκια πήγαν, τα οποία εσείς αφήσατε απλήρωτα και σας έκαναν έξωση στον παιδικό σταθμό”
Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ωστόσο, τα συμπεράσματα από την όλη διαδικασία είναι δεδομένα:
Η Δημοτική Αρχή επιμένει στο μοναδικό έργο που έχει κάνει τα 5 χρόνια της θητείας της. Δηλαδή στην προσπάθειά της να στείλει στα δικαστήρια τον Δημήτρη Θωμά.

  1. Βλέποντας ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα υπάρχει απόφαση δικαστηρίου αναφορικά με την δικαστική υπόθεση του Δ. Θωμά, σπεύδει να παρουσιάσει την παραπομπή ως καταδίκη, ενάντια σε κάθε έννοια δεοντολογίας.
  2. Η Δημοτική Αρχή υψώνει τους τόνους – διχάζει και δικάζει – έχοντας υποκαταστήσει όλες τις αρχές αυτού του τόπου, προκειμένου να διασωθεί συσπειρώνοντας όσο το δυνατόν τους ψηφοφόρους της.
  3. Αυτή προφανώς θα είναι και η προεκλογική τακτική του Θανάση Μπουραντά και του συνδυασμού του, αφού, πέραν της δικαστικής ενασχόλησης, έργο δεν υπάρχει προκειμένου να επιδειχθεί! 
  4.  ΠΗΓΗ : evialind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου