Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Περί Ποιότητας Νερού πηγής Χωνευτικού Κύμης.

Παραθέτουμε αυτούσια επιστολή την οποία υποβάλαμε προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ και Δήμαρχο κ. Μπουραντα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο εργαστήριο που είχε πραγματοποιήσει τον προηγούμενο έλεγχο και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών  Χαλκίδας και αφορά την ποιότητα του νερού της πηγής του Χωνευτικού Κύμης, προς ενημέρωση των Δημοτών και όχι μόνο, στα πλαίσια της πλήρους διαφάνειας.

Κύριε  Πρόεδρε
                        Μετά την εξέταση του νερού της πηγής του «Χωνευτικού» και της δυσμενούς εξελίξεως, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με τις επόμενες ενέργειες με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να δώσουμε απαντήσεις στους χρήστες και ιδιαίτερα σε αυτούς που λόγο προβλημάτων υγείας είναι μόνιμοι.
                        Η ΔΕΥΑΚΑ και η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ενήργησαν άμεσα για καθαρισμό της πηγής και απολύμανση της, πλην όμως μετά την παρέλευση πλέον περισσότερο  του μηνός δεν έχουμε ενημερωθεί για την ποιότητα του νερού. Εκ τότε οι χρήστες και οι επισκέπτες της περιοχής, αφού κάποιοι κατέστρεψαν τις ανακοινώσεις του Δήμου περί ακαταλληλότητας,  παραλαμβάνουν νερό εκ της πηγής και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει γνώση κάποιον περιστατικών προβλημάτων   υγείας.
                        Μετά τα παραπάνω και εκ της εξελίξεως, θεωρούμε αναγκαίο να μας ενημερώσετε για την καταλληλότητα του νερού της πηγής αλλά και κατά πόσον το δείγμα που είχε ληφθεί και οδήγησε στα δυσμενή αποτελέσματα είχε ληφθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο και ήταν σωστό ως προς τις προϋποθέσεις λήψεως και διατηρήσεως μέχρι της εξετάσεως.
                        Τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών α.ε.» προς τα οποία κοινοποιείτε η παρούσα παρακαλούνται  να μας γνωρίσουν ότι στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους για το δείγμα  με κωδικό 27280872 και αρ. πιστοποιητικού έκδοσης 17-1238-002-0872-01 και ημερομηνία έκδοσης 18.07.2017 .
                        Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας στην οποία κοινοποιείτε το παρόν παρακαλείτε για τις ενέργειες κατά την κρίση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου