Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ερμηνεύοντας μια ανεξαρτητοποίηση!

      Ομολογώ ότι δεν την περίμενα αυτή την " ανεξαρτητοποίηση ", ίσως γιατί περίμενα την " παραίτηση" μετά την δήλωση ότι " έφυγαν οι κλέφτες και ήρθαν οι ανίκανοι". Δηλαδή μπορεί κάποια στιγμή να επανέλθει, όταν οι ανίκανοι γίνουν ικανοί; Τέλος πάντων δικό τους το πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι αυτού του τύπου οι αλλαγές βάλουν στην καρδιά του συστήματος και οδηγούν στο ξετύλιγμα του κουβαριού και όπως φαίνεται άρχισε!
        Ερμηνεύοντας όμως την επιστολή παραίτησης θα πρέπει να επισημάνουμε δύο βασικά θέματα.:
        1ον. Οι αρχές του Ευάγγελου  " δεν μπορούν να υπηρετηθούν ", άρα εξαπατήθηκε και παρέσυρε και αυτούς που τον ψήφισαν και δεν ήταν και λίγοι.
        2ον. '...η υποβάθμιση των εκλεγμένων και η αναβάθμιση των Συμβούλων...", άρα ότι δηλώνει η αντιπολίτευση του Δήμου, περί της δράσεως των συμβούλων του Δημάρχου, είναι αλήθεια και επιβεβαιώνεται.
        Μετά τα παραπάνω παραθέτω αυτούσια την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Ευάγγελου Μπελιά, προς άρση κάθε αμφισβήτησης. 

«Η συμμετοχή μου στην παράταξη της Συμπολιτείας στηρίχτηκε σε συγκεκριμένες αρχές όπως δημοκρατία, διαφάνεια, ανάπτυξη, λογοδοσία και χρηστή διοίκηση.


Η εκλογή μου δε ως δημοτικού συμβούλου αυτής της παράταξης με έκανε να πιστεύω ότι οι αρχές αυτές μπορούν να υπηρετηθούν.
Μετά από (3) και κάτι χρόνια, η διαπίστωση μου είναι ότι αυτές οι αρχές στα πλαίσια αυτής της παράταξης δεν μπορούν να υπηρετηθούν.
Η απραξία δε της Δημοτικής Αρχής σε όλο το Δήμο αλλά ειδικότερα στην περιοχή της Κύμης (την οποία εκπροσωπώ), η απουσία διαλόγου και συνολικών αποφάσεων στη Δημοτική παράταξη, η υποβάθμιση των εκλεγμένων και η αναβάθμιση των Συμβούλων, αλλά και το γεγονός ότι οι προσπάθειές μου για διαφάνεια και λογοδοσία που αφορά το παρελθόν, έπεσαν στο κενό.
Με υποχρεώνουν να δηλώσω ότι από σήμερα ανεξαρτητοποιούμαι απ τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου».

17 σχόλια:

  1. ΑΓΓΕΛΕ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕΣ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ
    'αλλά και το γεγονός ότι οι προσπάθειές μου για διαφάνεια και
    λογοδοσία που αφορά το παρελθόν, έπεσαν στο κενό'.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντινο παρελθον εννοει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχει πολύ βάθος το θέμα. Τι εννοεί; Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.

      Διαγραφή
  3. Μάλλον μιλά για αλλου είδους διαφάνεια που δεν έχετε καταλάβει! Δεν είναι τυχαία η ημέρα παραίτησης του! Ήθελε το κυλικείο για πάρτη του χωρίς νόμιμη οδό με τσαμπουκά αφού δεν το πήρε ούτε η ανεψια του παραιτήθηκε! Κατηγορωντας τους πάντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα δεν ειδατε ποιος πηρε το κυλικειο το μαρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ αρχάς ο διαγωνισμός ήταν νόμιμος και όποιος τον πήρε δικαίως τον πήρε.
    Τώρα τη φράση " έφυγαν οι κλέφτες και ήρθαν οι ανίκανοι" ο Ευάγγελος την είπε πολύ πριν την ανεξαρτητοποίηση, οπότε δεν συνδέονται μεταξύ τους και μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι θα μπορούσε να ξεπερασθεί το σύστημα και να πάρει η σύζυγος πάλι την καντίνα χωρίς διαγωνισμό. Τώρα αυτά που ακούγονται περί διακανονισμών χρεών κλπ, ίσως είναι και κουτσομπολιά και κανένας βέβαια δεν θα τα επιβεβαιώσει.
    Αρκούμε λοιπόν στα της επιστολής, τα οποία δεν είναι και λίγα βέβαια, αλλά είναι και αλήθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΩΤΑΕΙ...
    ΚΑΙ Ο ΠΟΓΚΑΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΚΛΕΒΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΖΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ; ΜΗΝΥΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις 3.
    1η. Σε λάθος άτομο η ερώτηση.
    2η. Η ερώτηση έχει απαντηθεί.
    3η. Οι ερωτήσεις αυτού του τύπου είναι " για κουβέντα να γίνεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ; ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΜΗΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΤΙΖΕΤΕ.ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι σχέση έχει ο κ Μαργέλης; Τα έπαιρνε η ελευθερία και τα έδινε στην αρετή.μετα τον κύριο είδατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Διαγράφηκε το προηγούμενο σχόλιο, λόγο βλακείας του σχολιαστή. Και η βλακεία έχει ταυτότητα.

      Διαγραφή
  10. Προφανώς ο Ανώνυμος των 09.38 μμ, έχει χάσει τεύχη ή " κουβέντα να κάνουμε".Αγαπητέ να πάτε για φροντιστήριο και να επανέλθετε. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΓΕΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΦΥΓΕ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ
    ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΗΔΗ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ 7ο ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 2019 ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ
    ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ; ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ η πρότασή σου και οι οι ερωτήσεις σου αποτελούν σοβαρή βάση προβληματισμού.Έχουμε καιρό και έρχεται και χειμώνας. Πάντως η συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχεδόν στο σύνολό τους δεν με κάνει αισιόδοξο. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ χολή Κώστα Λάμπρου! Να φανταστεί κανείς ότι την έχεις και πελάτισσα στο ηλεκτρολογιο σου! Άρα το έχει δει! Τι κακό σας έχει κάνει η κοπέλα ;μακάρι να της μοιάζατε! Ενδιαφέρεται για την Κύμη και βοηθάει πολλούς που δεν ξέρετε και από ότι μαθαίνω δεν της δίνει η κυρία του διαφάνεια τα κλειδιά να μπει μέσα! Αλλά δεν σκέφτεστε τα παιδακια που χρειάζονται ένα νερό! Αφήστε το κλειστό γιατί το πήρε το μαρακι και όχι η Αννούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε σεις δεν ξέρετε ότι ο ηλεκτρολόγος έχει χολή γιατί ήταν και η ανεψια του με τον άντρα της υποψηφιοι και δεν την πήραν! Για αυτό η χολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή