Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ανέλαβαν την Ευθύνη!

   Η παρακολούθηση της χθεσινής 12.12.2017 συνεδρίασης του ΔΣ, ήταν μια εφιαλτική βραδιά που πρέπει σύντομα να την βγάλουμε από το μυαλό μας. Δεν θα επαναλάβω αυτά που ακούσθηκαν, αλλά θα αναφέρω τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα.
  Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κλπ, ανέλαβε την ευθύνη έναντι των γονέων και των παιδιών, δλδ αναγνώρισε την αδυναμία του για την θέση που κατέχει. Τα δε σχόλιά του, όπως πχ: " Ποια ήταν η 4η ερώτηση,γιατί δεν τη σημείωσα...", δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετώπιζε την κατάσταση. Ή η φράση του :" Ψέματα μου έλεγαν, ψέματα έλεγα", αναφερόμενος σε όργανα του Δήμου που καθυστερούσαν να προωθήσουν τα διάφορα θέματα.
   Ο     Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Κύμης ανέλαβε την ευθύνη έναντι των γονέων και των παιδιών, δλδ αναγνώρισε την έλλειψη της ανάληψης πρωτοβουλίας για τη λύση του προβλήματος. Δεν ήταν αρμόδιος.
   Τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ, πλην του κ. Πιλάτη, που για μια ακόμα φορά ήταν ουσιαστικός και σαφής, ήταν ανάξια λόγου και έκανε εντύπωση η άνεση του να λένε ψέματα. Ιδιαίτερα η αναφορά ότι η ιδιοκτήτρια του χώρου δεν επέτρεπε στα παιδιά να βγαίνουν στην αυλή είναι παντελώς αναληθείς για τον απλούστατο λόγο  ότι η ιδιοκτήτρια λόγο σοβαρής ασθένειας του συζύγου της και τον θάνατο που ακολούθησε τα τρία τελευταία χρόνια, από τότε δλδ που η Συμπολιτεία είχε αναλάβει τον Δήμο, δεν ζούσε στην Κύμη. Αίσχος και ντροπή.
   Τέλος ουδεμία απάντηση δόθηκε στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης που είχε φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ. Μόνο ΘΑ, ΘΑ και πάλι ΘΑ.
    Συμπέρασμα: Για άλλη μια φορά ο Δήμος δημιούργησε άλλη μια πληγή στην Κύμη. Δεν έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας του νέου χώρου, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η περιοχή είναι εντελώς ακατάλληλη για λειτουργία παιδικού σταθμού λόγο καιρικών συνθηκών και η οργάνωση του ΝΠΔΔ είναι ανεπαρκής και δεν κάνουν και κάτι για να λύσουν το πρόβλημα.
   Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος δήλωσε ότι 08 Ιανουαρίου 2018 τα παιδιά θα είναι στο νέο σταθμό.
   Θα δούμε. Εδώ θα είμαστε.
   8 Ιαν. 2018 : Γεωργίου Χοζεβίτου, Δομνίκης οσ. Αττικού & Κύρου. 

7 σχόλια:

  1. Κύριε Μαργέλη ήσουν Απών στο συμβούλιο. Τον παπαγάλο παριστάνεις;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα έπρεπε να σχολιάζεις ως "Ανώνυμος" αλλά ως "Άσχετος", γιατί δεν ξέρεις ότι η συνεδρίαση μεταδίδεται ηλεκτρονικά με εξαιρετική εικόνα και ήχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να ήσουν εκεί, να τοποθετηθείς όχι μόνο κουτσομπολιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι το θέμα το είχα ανεβάσει στις αρχές του καλοκαιριού, είχα αλληλογραφία με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ και το έθεσα εκ νέου στις 20 Νοέ. 2017 στην Κύμη στη συγκέντρωση του Δημάρχου. Αυτά για την ενημέρωση σου για τώρα. Τα υπόλοιπα άλλη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίονται οι λυγερές σίονται και οι σκουρολεπίδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eviakosmos:Αλέξανδρος Θεοδώρου «Οι παιδικοί σταθμοί να ενταχθούν στο δήμο».
    Σε απόγνωση είναι οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, στους οποίους ο κόσμος «πετάει» το μπαλάκι των ευθυνών ακόμη και για θέματα που αφορούν τα οικονομικά του δήμου.

    Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου στον οποίο «έσκασε» το θέμα της έξωσης του βρεφονηπιακού σταθμού της Κύμης, ξεκαθάρισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήρθε το θέμα προς συζήτηση.

    «Όλο αυτό το διάστημα, το θέμα της πληρωμής των ενοικίων είναι γνωστό. Ο Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να τα πληρώσει και ο δήμος δεν τα πλήρωσε. Ο ιδιοκτήτης έκανε υπομονή, δεν πληρώθηκε και έκανε έξωση. Προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον κ. Παγώνη που φέρει κατεξοχήν την ευθύνη, αφού ο βρεφονηπιακός σταθμός ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου στην εύρεση νέου χώρου για να μεταφερθεί ο σταθμός» είπε ο κ. Θεοδώρου ο οποίος επεσήμανε ό,τι δεν περίμενε ότι η ιδιοκτήτρια του κτιρίου θα προχωρούσε σε έξωση.

    «Μεγάλο αγώνα έκανε ο Αλέξανδρος για τη μεταφορά των πραγμάτων του παιδικού σταθμού με δικά του οχήματα και μηχανήματα» είπε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιώργος Παγώνης, αναφερόμενος στον Αντιδήμαρχο, δηλώνοντας παράλληλα ό,τι αν τα πράγματα πάνε καλά και ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, η διαδικασία μισθώματος του νέου κτιρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή