Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Απορίες και Ερωτήσεις για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κύμης.

    Ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε ότι το ΝΠ στο οποίο υπάγεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κύμης, είχε αντικειμενικούς λόγους και αδυνατούσε να εξοφλήσει τα οφειλόμενα σε όσους οφείλει, γιατί δεν είναι μόνο η ιδιοκτησία του κτιρίου του Σταθμού, αλλά είναι και όλοι οι προμηθευτές υλικών και τροφίμων, στους οποίους υπάρχουν χρέη. Βέβαια οι λόγοι είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών και οι ευθύνες βαρύτατες κατά των επικεφαλής του ΝΠ.
    Η δικαιολογία την οποία ανέφερε ο Πρόεδρος του ΝΠ, για τον λόγο αποχώρησης από το κτίριο όπου στεγαζόταν ο βρεφονηπιακός σταθμός, ήταν ότι υπήρχαν πλακάκια σπασμένα και ότι δεν υπήρχαν παιδικές τουαλέτες, τώρα θα μου πεις γιατί δεν τα έφτιαχναν ή γιατί δεν ζητούσαν από την ιδιοκτησία να τα φτιάξει,  γιατί βέβαια η διάθεση να εγκαταλείψουν το κτίριο ήταν παλαιότερη και αφού η ιδιοκτησία είχε την διάθεση να συζητήσει και το ποσόν του ενοικίου, ο λόγος της απόφασης είναι απροσδιόριστος. 
      Έψαξαν στην περιοχή της Κύμης, έψαξαν σε ακίνητα του Δήμου και της Ι.Μ. Καρυστίας, αλλά κανένα κτίριο δεν είχε τις προϋποθέσεις που ήταν αναγκαίες για το σκοπό που έπρεπε να εξυπηρετήσει. Τελικά ο χώρος τον οποίο είχε προ επιλέξει ο Αντιδήμαρχος Κύμης, ήταν ένα ακίνητο στα μισά περίπου του δρόμου προς το χωνευτικό, φυσικά εκτός Κύμης, χωρίς παιδικές τουαλέτες, χωρίς διαχωριστικά ανάλογα για τις ηλικίες και χωρίς τις αναγκαίες κουζίνες. Με τι χρήματα θα φτιαχτούν αυτά;   Έχουν όλοι οι γονείς οχήματα για να μεταφέρουν τα παιδιά τους; Το προσωπικό πως θα μετακινείται; Πως θα θερμαίνεται ο χώρος; Έχει υπολογίσει κανένας το κόστος λαμβάνοντας υπόψη και την υγρασία της περιοχής; 

    Μετά τα παραπάνω φυσιολογικά οδηγούμε θα στο συμπέρασμα ότι η απόφαση προήλθε από μια αντίδραση προς την ιδιοκτησία του κτιρίου , η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και δεν είχε υποκύψει στις επιθυμίες του Δήμου. 

    Βέβαια κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του τις παράλληλες απώλειες, είτε είναι το κόστος που θα κλιθούν να πληρώσουν οι Δημότες, είτε είναι οι γονείς που πρέπει να υποβληθούν στο κόστος αλλά και στο χρόνο της μεταφοράς και τόσα άλλα προβλήματα που θα υπάρχουν και στο μέλλον. Γιατί μπορεί σήμερα   κάποιος αιρετός να επιλύει τα διάφορα προβλήματα με τα δικά του μέσα, αλλά δεν θα υπάρχει στο μέλλον τουλάχιστον στο απώτερο.

    Και το κακό ακόμα είναι ότι   την 8 Δεκ. 2017   έγινε η συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΠ,
 και έλαβε απόφαση να μην λειτουργήσει ο σταθμός μέχρι τέλους του έτους.
 Τα προερχόμενα από την Κύμη μέλη  του ΔΣ τι υποστήριξαν;
Παρευρέθηκαν;  
Ποιος εκφράζει τους Κυμαίους; 

     Οι Δημότες τις Κύμης για άλλη μια φορά υφίστανται τα κακά αποτελέσματα 
των κακών χειρισμών και της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου