Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Τι θα γινόταν αν.......;

      Σχεδόν καθημερινά οι Δημότες της Κύμης, και όχι μόνο, διαμαρτύρονται για το τι δεν έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα τρία και κάτι χρόνια που έχουν αναλάβει την διοίκηση του Δήμου.
      Ας συλλογιστούμε  τι θα είχε γίνει, εάν είχε εκλεγεί ο Δ. Θωμάς ως Δήμαρχος, λαμβάνοντας ως προϋπόθεση την μέχρι τώρα απόδοσή του, τα προηγούμενα χρόνια που ήταν Δήμαρχος: 
-       Δεν θα είχαν καταστραφεί  τα ανοικτά γήπεδα αθλητισμού και το κλειστό που  έπεσε η σκεπή του λόγο του "χιονιά" θα είχε αποκατασταθεί. 
-   Η Κύμη δεν θα είχε αποκλειστεί από τα χιόνια, για τόσες ημέρες, γιατί θα είχε οργανωθεί καλύτερα η κατάσταση, μετά και από τις τόσες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών. 
-      Η αγροτική οδοποιία είχε τεράστια ανάπτυξη επί Θωμά, με  την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων και η συντήρηση θα ήταν δεδομένη.
-      Δασική οδοποιία και μετά τις πιέσεις της Δ.Κ. Κύμης και παρά την αρνητική συμπεριφορά της τότε υπεύθυνης αρχής, ήταν καλύτερη και σίγουρα καλύτερη από την σημερινή. 
-      Καθαριότητα θα ήταν στα πλαίσια της σοβαρότητας
-      Ο Βιολογικός σταθμός θα λειτουργούσε κανονικά και δεν θα είχαν χαθεί τα εγκριθέντα για τον Β' Βιολογικό Κύμης. 
-      Τα  ρέματα θα ήταν καθαρά.
-      Η Κύμη θα συνέχιζε να είναι ένα εργοτάξιο
-      Τα  ημιτελή έργα θα είχαν ολοκληρωθεί, το Μηλωνοπούλειο θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, το 1ο ΔΣ θα είχε ολοκληρωθεί και το Ιστορικό Κέντρο της Κύμης θα είχε προχωρήσει στη 2η φάση του.

-      Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κοσμούσαν τα καλοκαίρια της Κύμης
-      Ο έλεγχος του νερού θα ήταν τακτικός και όχι μετά από τεράστιες πιέσεις
-      Δεν θα έκλεινε ο  βρεφονηπιακός σταθμός, γιατί δεν θα χρωστούσε ο Δήμος τόσα ενοίκια. Άλλωστε η ιδιοκτησία δεν είχε αυτή την πρόθεση, αλλά οι αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε εκεί την κατάσταση.
-     Η αποκατάσταση βλαβών ύδρευσης δεν γινόταν με  μεγάλη καθυστέρηση, γιατί ο Θωμάς είχε κόσμο που δούλευε.
-      Συντήρηση και λειτουργία Δημοτικού νεκροταφείου έμεινε εκεί που την αφήσαμε.
-      Δεν θα υπήρχαν τόσα χρέη.
-   Και πόσα άλλα θα είχαν γίνει στην καθημερινή ζωή και σε έργα υποδομής. Πόσα;

    Και κάτι που δεν θα γινόταν:
Δεν θα είχαν απολυθεί από τον Δήμο ΑΜΕΑ, με όποιο τρόπο και αν πληρωνόταν

8 σχόλια:

  1. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΞΑΤΕ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΑ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ;
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 25 ΚΑΙ 26 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4440/2016 ΦΕΚ 224Α/02-12-2016 ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΜΕΑ ΜΕΣΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΣΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι προφανές ότι οι προσλήψεις αυτές, που στην ουσία δεν ήταν προσλήψεις, ήταν θα μπορούσαμε να πούμε άψογες ως προς τα καθήκοντα που εκτελούσαν,δεν ήταν νόμιμες αλλά ήταν ηθικές. Και ήταν οι πρώτοι που έφυγαν. Ήταν νόμιμη η αποπομπή, αλλά ρατσιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ακριβώς εννοείται ... ότι η καθένας (και ειδικά οι δημοτικές και κρατικές δομές) μπορεί να πράττει βάσει της ηθικής του??? Σε ποια κοινωνία θέλετε να μας πάτε? Αυτή της αυτοδικίας... Άτοπη η τοποθέτησή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άστοχος ο χαρακτηρισμός περί αυτοδικίας και προφανώς κατευθυνόμενος, γιατί από όλα τα αναφερόμενα αυτό σας μάρανε! Τα άλλα προφανώς τα δέχεστε!Αλλά τη σχέση έχει η ηθική με την αυτοδικία; Με βδελυγμία κάποτε απερίφθεικε η φράση : "Το νόμιμο και ηθικό". Την κοινωνία και την ποιότητα αυτής την καθορίζουν πολλά στοιχεία και ένα από αυτά είναι και η ηθική, είναι δε απαράδεκτο να παραβλέπετε όλα τα άλλα και να σας ενοχλεί η υλοποίηση της ηθικής και της συμπόνιας. Αλλά και το Κράτος δείχνοντας τις ευαισθησίες της κοινωνίας, θεσπίζει νόμους που υλοποιούν την ηθική στην πράξη, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.Μην λοιπόν προσπαθείτε να αποφύγετε την πραγματικότητα με ψευδοφιλοσοφικές τοποθετήσεις.
    Η ανταλλαγή απόψεων είναι πάντα ωφέλιμη.
    Καλή Χρονιά-Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διέγραψα το παραπάνω σχόλιο, ως άκομψο και λόγο των ημερών, θεωρώ δε ότι αυτός ο τύπος σχολιασμού αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης του ανθρώπινου γένους.
    Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά!
    Αλλά και για σας:
    Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή