Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Βρεφονηπιακός Κύμης-Η Συνέχεια και οι Ευθύνες

  Η οικογένεια Τσιμιακάκη με ανοικτή επιστολή ενημερώνει τους κατοίκους της Κύμης για τα γεγονότα που οδήγησαν στην έξωση από την ιδιοκτησία τους του βρεφονηπιακού σταθμού. Δυστυχώς η αλήθεια που φαίνεται μέσα από την επιστολή παρουσιάζει την κατάσταση με λεπτομέρεια, που είναι χειρότερη από ότι νομίζαμε και που δείχνει την αδυναμία διοικήσεως και λύσεως σοβαρών προβλημάτων εκ μέρους του Δήμου   
  Στη συνέχεια παραθέτουμε και την αίτηση προς τον Δήμο της Αντιπολίτευσης για έκτακτο ΔΣ.

 Ανοικτή επιστολή προς τους γονείς και τους κατοίκους της Κύμης

Η έξωση του βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης που έγινε προχθές, 6/12/2017 υπήρξε η δυσάρεστη κατάληξη μιας ανεύθυνης και αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ΝΠΔΔ που είναι υπεύθυνος του Σταθμού και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Θα παραθέσουμε απλά τα στοιχεία της υποθέσεως γιατί η τοπική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και γιατί δεν μπορεί να συκοφαντούμαστε εγώ και η οικογένειά μου για ένα θέμα που με έχει στενοχωρήσει και ζημιώσει και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω με την μεγαλύτερη υπομονή και ανοχή.

Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως ακολούθως:


Από τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησαν να μου καταβάλουν το ενοίκιο για την χρήση του ακινήτου μου.
Για τα οφειλόμενα ενοίκια του 2014 και 2015 εκδόθηκαν δύο αποφάσεις (144/2016 ΜΠρΧαλκ και 67/2017 ΜΠρΧαλκ) που καταδίκαζαν το ΝΠΔΔ να μου καταβάλει οφειλόμενα μισθώματα.
Καμία προσπάθεια δεν έγινε από το ΝΠΔΔ για να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές και να πληρώσει με την θέλησή του.
Συνεχώς παρουσίαζαν προφάσεις όπως ότι δεν έχουν προϋπολογισμό ή ότι το κτίριο μου δεν ήταν καλό ή ότι ήθελαν μείωση του ενοικίου.
Σημειώνω εδώ ότι όλοι όσοι έχουν πάει τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό Κύμης ξέρουν πόση φροντίδα είχαμε δώσει στο κτίριο και την αυλή που χρησιμοποιούσαν τα παιδάκια. Όσο για την μείωση ποτέ δεν αρνήθηκα να την συζητήσω αρκεί προηγουμένως να μου κατέβαλαν αυτά που όφειλαν επί 3 και πλέον έτη.
Μέρος των χρημάτων (λιγότερα από τα μισά) που οφείλονταν από αυτές τις οφειλές τελικώς εισέπραξα με κατάσχεση σε λογαριασμό του ΝΠΔΔ (διαδικασία χρονοβόρα και πολυέξοδη) τον Νοέμβριο που μας πέρασε.
Το 2017 εξαναγκάσθηκα για άλλη μια φορά να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Αφενός για τα πιο πρόσφατα ενοίκια που μου όφειλαν (είχαν ξεπεράσει τον χρόνο και ακόμη δεν είχαν δώσει το παραμικρό και για αυτά που είχαν καταδικασθεί με τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις). Και αφετέρου για να προχωρήσω σε έξωση αφού πλέον δεν είχα άλλο τρόπο για να υπερασπισθώ την ιδιοκτησία μου και το μόνο που έβλεπα ήταν η κοροϊδία εκ μέρους τους.
Παρόλο που μπορούσα να προχωρήσω την έξωση ήδη από τον Μάιο και Ιούνιο όμως και πάλι τους  κάλεσα για άλλη μια φορά -με εξώδικο που επιδόθηκε στις 8 Ιουνίου- να συμμορφωθούν. Καμία ανταπόκριση.
Μετά την έκδοση της εξωστικής αποφάσεως (αρ. Διατ. 113/2017 ΜΠρΧαλκ ) επεδίωξα να κάνω την έξωση εντός του καλοκαιριού, μέσα στον Ιούλιο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού αφού τότε ήταν κλειστός.
Το ΝΠΔΔ έκανε ανακοπή και ανέστειλε την αναγκαστική εκτέλεση. Μάλιστα στην κουβέντα μας ότι εμείς επιδιώκουμε να κάνουμε την έξωση μέσα στο καλοκαίρι για να μην σας δημιουργήσουμε πρόβλημα όταν έχετε τα παιδιά και είστε σε λειτουργία μας απάντησαν: «γιατί ποιος σας εμποδίζει να κάνετε έξωση και όταν λειτουργούμε;».
Από τον Σεπτέμβριο και μετά άρχισε μία συνεχής προσπάθεια από την μεριά μου πίεσης και από την μεριά τους συνεχούς καθυστέρησης με κάθε νόμιμο δικαστικό μέσο.
Εν τέλει μου έδωσαν ενυπόγραφη βεβαίωση (αρ. πρωτ. 5553/25-9-2017) με την υπόσχεση εξόφλησής μου μέχρι την 10η Νοεμβρίου.
Αυτοδεσμεύθηκα να μην κάνω έξωση μέχρι και την ημερομηνία αυτή. Πράγμα που φυσικά τήρησα.
Εννοείτε πως και τότε φυσικά δεν με πλήρωσαν. Εν τω μεταξύ μας είχαν ζητήσει και άλλη προθεσμία μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Τους την δώσαμε. Τίποτε δεν προέκυψε εκτός από τις γνωστές δικαιολογίες και ψεύδη.
Εντός του Νοεμβρίου έμαθα ότι το ΝΠ κάθε μήνα παίρνει μηνιαία επιχορήγηση για την λειτουργία του 30.000 €. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί από αυτό το ποσό δεν αποφάσιζαν να πληρώνουν τα ενοίκια που χρωστούσαν μόνο κλαίγονταν ότι δεν έχουν λεφτά, ότι αυτά που έχουν δεν τους φθάνουν, ότι δεν έχουν προϋπολογισμό κλπ
Φθάσαμε λοιπόν στην σημερινή έξωση. Από την προηγούμενη Πέμπτη που αυτό έγινε γνωστό γιατί ενημερώσαμε σχετικά το ΑΤ Κύμης μας βομβάρδισαν με τηλέφωνα και προτάσεις. Να περιμένουμε 10 μέρες, μετά να περιμένουμε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, μετά να περιμένουμε καλύτερα μέχρι τον Φεβρουάριο και άλλοτε ο ένας άλλοτε ο άλλος από τους εμπλεκόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση (εκλεγμένους, προέδρους ΝΠ ακόμη και υπαλλήλους) προφασιζόταν το ένα ή το άλλο.
Τελικά με εξανάγκασαν στο να ολοκληρώσω την διαδικασία της εξώσεως με αναγκαστικό επιμελητή και κλειδαρά κλπ σα να ήθελαν να με εκδικηθούν.
Γιατί από την Παρασκευή και μετά κρυφά από εμένα (αφού έλειπα στην Αθήνα) και με την βοήθεια φορτηγών ιδιοκτησίας του αντιδημάρχου Κύμης άρχισαν να αδειάζουν τον χώρο και να παίρνουν τα πράγματά τους και να τα πηγαίνουν προς το Χωνευτικό όπου από ότι φαίνεται έχουν προαποφασίσει να πάνε ασχέτως του ότι η προκήρυξη για νέα μίσθωση ακόμη δεν έχει λήξει. Και φυσικά σε εμένα αφήνουν χρέος που ξεπερνά τα 26.000 € χωρίς να υπολογίσουμε επιπλέον τα έξοδα, δαπάνες, τόκους κλπ

Και ερωτώ:
  • Ποιος ευθύνεται για αυτή την έξωση και την διακοπή λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού και τα τεράστια προβλήματα που αυτό γεννά στις οικογένειες της Κύμης;
  • Γιατί ενώ γνώριζαν από την αρχή του καλοκαιριού τον κίνδυνο της έξωσης δεν ενεργούσαν νωρίτερα αλλά μόνο χρονοτριβούσαν και υπόσχονταν ψεύδη ανερυθρίαστα;
  • Γιατί δεν κατέβαλαν εντός του Νοεμβρίου σύμφωνα με την βεβαίωσή τους ….
  • Και εν τέλει αφού αποφάσισαν να φύγουν γιατί φεύγουν «νύκτα» και με δικαστικό επιμελητή αντί να έρθουν να ζητήσουν αξιοπρεπώς να μου παραδώσουν τα κλειδιά, να κάνουν με άνεση την μετακόμιση τους και να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό λήξης-παράδοσης του μισθίου κλπ;

Τελικά ποιος είναι ο ανάλγητος που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κύμης και ποιος είναι αυτός που με την συμπεριφορά του δείχνει ασέβεια προς τα Δικαστήρια, κοροϊδία για τις συμφωνίες και τέλεια αδιαφορία για τους πολίτες της Κύμης, ιδιοκτήτες γονείς και εργαζόμενους;

Για την ιδιοκτήτρια και εκμισθώτρια
Οικογένεια Τσιμιακάκη


Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  κ. ΜΠΕΝΑΚΗ

                                           Κοινοποίηση:   1) Αντιδήμαρχο Κύμης                   
                                                                    2) Τοπικό Συμβούλιο Δημοτική Κοινότητας Κύμης     
                                                                    3) Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  Κύμης.

ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΛΗΣΗ EKTAKTOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

     Παρακαλούμε όπως σύμφωνα με  ν.3852/10 συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα :

«Βρεφονηπιακός Σταθμός Κύμης»  

            Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Βρεφονηπιακό  Σταθμό  Κύμης, την έξωση που πραγματοποιήθηκε και την αναστολή της λειτουργίας του, παρακαλούμε όπως συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της αυξημένης  σοβαρότητας του θέματος .

            Θεωρούμε ότι η έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ είναι απολύτως αναγκαία για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.


            Ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο όπως πραγματοποιηθεί στην Κύμη, για την καλύτερη  παρακολούθησή του από τούς παρισταμένους.
      
Εκ μέρους του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Δημήτρης Γ. Θωμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου