Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας!


Το αίτημά τους για ένταξη των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου απ ευθείας στο Δήμο, επαναφέρουν με επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, μετά την έξωση του παιδικού σταθμού Κύμης λόγω μη καταβολής των ενοικίων, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Υποστηρίζουν ότι οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ουσιαστικό έργο, χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά το έργο αυτό έχει φτάσει πλέον στο σημείο της υποβάθμισης ώς της εκμηδένισης.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι παιδικοί σταθμοί είναι η μοναδική υπηρεσία του Νομικού Προσώπου, το οποίο έχει έσοδα 90.000 ευρώ περίπου από το ΕΣΠΑ, και 30.000 ευρώ δίδακτρα των γονέων.
Όσον αφορά τους μισθούς των υπαλλήλων, αυτοί πρέπει να πληρώνονται από το Δήμο. Ωστόσο, η τακτική επιχορήγηση είναι 350.000 ευρώ το χρόνο από το Δήμο, ενώ οι μισθοί είναι 450.000 ευρώ. Και το παράδοξο είναι ότι δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση προϋπολογισμού για να δοθούν αυτά τα χρήματα από το Δήμο.
Στην ουσία δηλαδή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το Νομικό Πρόσωπο παίρνει τα χρήματα του ΕΣΠΑκαι τα διαθέτει προς μισθοδοσία, κάτι που είναι παράνομο (πρέπει να αφορούν μόνο λειτουργικά), ενώ θα έπρεπε να πληρώνει τα χρήματα αυτά απ ευθείας ο Δήμος.
Παράλληλα, στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου έχουν ενταχθεί ο παιδικός σταθμός του Καδίουκαι όλα τα αναπηρικά επιδόματα, κάτι που επιβαρύνει την λειτουργία του.
Όσον αφορά τους προϋπολογισμούς του 2016 (εγκρίθηκε τρεις ημέρες πριν το τέλος του 2016) και του 2017(εγκρίθηκε στις 19/9/2017 αλλά δεν υπάρχουν χρήματα στους κωδικούς) οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν χρησιμεύουν σε κάτι.
Επισημαίνουν ακόμη ότι, η υπάλληλος Τράκου Αμέρισα είναι υπάλληλος παιδικού σταθμού αλλά εδώ και χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο. Ωστόσο δεν έχει μεταταχθεί, οπότε πληρώνει τους μισθούς της το Νομικό Πρόσωπο.
Στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι καταλήγουν τονίζοντας ότι το προσωπικό των παιδικών σταθμών είναιμονίμως σε ένταση, ζητούν να περάσουν οι παιδικοί σταθμοί στην ευθύνη του Δήμου, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο.
ΠΗΓΗ:evialead.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου