Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Παραμονή υπηρεσίας δόμησης του Δ. Κύμης - Αλιβερίου στην Κύμη -Επιστολή Μηχανικών.



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την επιστολή διαμαρτυρίας μηχανικών Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, προς διαφόρους αρμόδιους φορείς με αίτημα  την μεταφορά της υπηρεσία δόμησης στο Αλιβέρι.
Το πρώτο ερώτημα που αυτόματα τίθεται είναι γιατί δεν ενημερώθηκαν οι μηχανικοί της περιοχής Κύμης αλλά και της Σκύρου για αυτή την επιστολή;  η οποία αυθαίρετα υπογράφεται ως επιστολή των μηχανικών του Δήμου μας.
Δηλώνουμε εξοργισμένοι για  την   προσβολή μας από τους συντάξαντες αυθαιρέτως την επιστολή διαμαρτυρίας.
 Επιπρόσθετα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συντάξαντες ότι η Πολεοδομία από την σύσταση της ως υπηρεσία πριν από 30 χρόνια λειτουργεί  στην Κύμη. 
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  εξυπηρετεί και  τη νήσο  Σκύρο (μικρός νησιωτικός Καλλικρατικός Δήμος) με  την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση.                            
Η τυχούσα μεταφορά της Υπηρεσίας στο Αλιβέρι, θα βλάψει κατά πολύ τους μηχανικούς του Δήμου Σκύρου, αλλά κυρίως και τους ΠΟΛΙΤΕΣ της Σκύρου που μεταβαίνουν συχνά για υποθέσεις τους στην Κύμη και θα αναγκαστούν να μετακινούνται περισσότερο προς το Αλιβέρι με όλες τις προκύπτουσες δυσκολίες οικονομικές αλλά και τεχνικού χαρακτήρα λόγω των επιπλέων μετακινήσεων από Σκύρο προς Αλιβέρι και το αντίστροφο.
Ερωτώνται οι συνάδελφοι πως μπορούν να τα παρακάμπτουν αυτά αποσκοπώντας στην ατομική τους εξυπηρέτηση;
Οι 38 υπογράφοντες μηχανικοί και μη  οι οποίοι «κόπτονται» για την προτεινόμενη μεταφορά σαφώς δεν μπορούν να  δεσμεύουν το μέλλον των   μηχανικών που υπογράφουν την παρούσα.
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους.
Είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. 
Είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό   Δημοτική Ενότητα    στην ευρύτερη περιοχή   από την απογραφή του 1879 έως σήμερα και η πλέον μεγαλύτερη σε έκταση και πυκνοκατοικημένη. Είναι ευνόητο ότι εκδίδει πολύ περισσότερες άδειες από την ενότητα Ταμυναίων και χωρίς να συνυπολογιστούν ο Δήμος Σκύρου και οι ενότητες Κονιστρών και Αυλώνος.
Πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψη το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως για τους ΠΟΛΙΤΕΣ διότι περισσότεροι πολίτες θα μετακινούνται προς το Αλιβέρι, εάν μεταφερθεί η Υπηρεσίας δόμησης στο Αλιβέρι, από αυτούς που μετακινούνται τώρα  προς την Υπηρεσίας δόμησης,  που είναι στην  Κύμη.
Η  πολεοδομία Κύμης, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.  
Η παραπάνω πρόταση προκαλεί σοβαρή οικονομική ζημιά στον κλάδο μας, στους συμπολίτες μας  και στα εξαρτώμενα επαγγέλματα.  Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση μας για συνέχιση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης στην Κύμη.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την μεταφορά της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από την Κύμη σε άλλη περιοχή.

                                       Οι Δηλούντες και υπογράφοντες για αυτό
                                       αναγράφονται στις συνημμένες καταστάσεις
                                      

1 σχόλιο: