Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ενισχύσεις έτους 2014- Αιτήσεις Μέχρι τη 15η Μαΐου του 2014


   Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε με ηλεκτρονική διεύθυνση http://entitlements.opekepe.gr/ για την καταχώριση της αίτησης μεταβίβασης Δ.Ε.Ε( δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης) 2014 θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
           Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να εγγράφονται στη διαδικτυακή εφαρμογή για τη λήψη κωδικού και τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού, προκειμένου να καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μεταβίβασης Δ.Ε.Ε. Για τους χρήστες που είχαν λάβει κωδικό τα έτη 2012, 2013, ισχύει ο παλιός κωδικός και δεν απαιτείται η εγγραφή τους για λήψη νέου κωδικού. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβάζοντες και σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι:

-Τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, που οι παραγωγοί έχουν στην κατοχή τους το 2014 λήγουν την 31.12.2014 και το 2015 θα κατανεμηθούν νέα δικαιώματα ενίσχυσης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις κατανομής. Όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής των νέων κοινοτικών διατάξεων υπόκεινται σε διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

-Οι αιτήσεις μεταβιβάσεων Δ.Ε.Ε 2014 πραγματοποιούνται με ευθύνη των παραγωγών. Η απόκτηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2014 πιθανόν να μην αποτελεί προϋπόθεση κατανομής νέων δικαιωμάτων το 2015.


-Η καταληκτική ημερομηνία  τόσο της ηλεκτρονικής καταχώρισης των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στη διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όσο και της αποστολής τους με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι οποίες θα αποστέλλονται ανάλογα με την κατηγορία μεταβίβασης στην αντίστοιχη ταχυδρομική δ/νση είναι η 15η  Μαΐου του 2014, έπειτα από την παράταση που δίνεται μόνο για το έτος ενίσχυσης 2014. Οι αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται χωρίς να έχει προηγηθεί καταχώριση στην ανωτέρω εφαρμογή απορρίπτονται.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου