Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Γιατί απέτυχε να διατηρηθεί στην ηγεσία της "Συμπολιτείας" ο κ. Αμπελιώτης!


      Απέτυχε να διατηρηθεί στην ηγεσία της "Συμπολιτείας" ο κ. Αμπελιώτης! Έκπληξη; Δεν νομίζω. Το περίεργο θα ήταν να να είχε διατηρηθεί.

Παραιτήθηκε οριστικά ο Αμπελιώτης!      Βασικά πιστεύω ότι παραιτήθηκε, αν και δεν έχω δει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, για τρεις λόγους:
      1. Δεν είχε αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο του, στο σύνολό του, υπέρ του Δήμου.
      2. Δεν είχε εμπειρία τοπικής αυτοδιοίκησης.
      3. Δεν είχε καταλάβει ποιο ήταν το σύνολο του προσωπικού που θα ηγείτο.
   
      Ας τα πάρουμε ένα-ένα.



      Δεν είχε αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο του, στο σύνολό του, υπέρ του Δήμου.
          Τον είδα και τον άκουσα σε ένα μέσο κοινωνικής (;) ενημέρωσης της Χαλκίδας και έλεγε ο άνθρωπος για τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και για τους πολύτιμους και άξιους συνεργάτες και κατάλαβα ότι είχε σκοπό να είναι Δήμαρχος με FAX. Δεν γίνονται αυτά. Βλέπω ότι ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμάς, με τεράστια εμπειρία και με στενούς συνεργάτες, τους ίδιους, για πολλά χρόνια, θα ήθελε πολλές φορές το 24ωρο να είχε παραπάνω ώρες. Ο κ. Αμπελιώτης, ο οποίος δεν είναι βέβαια ανόητος, το κατάλαβε.  Και τα παράτησε. Καθόλου περίεργο.
      Δεν είχε εμπειρία τοπικής αυτοδιοίκησης.
          Εμπειρία τοπικής αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι πρέπει να έχεις καταλάβει ποια είναι τα όπλα σου, δλδ εμπειρία και γνώσεις, τα μέσα σου, δλδ προσωπικό και στελέχη και οι δυνατότητές σου, οικονομικές κ.α. Όταν στηρίζεσαι σε άλλους, όσο εμπιστοσύνη και αν έχεις, θα σου πουν κάτι, μια άποψη στην οποία εσύ θα συμφωνήσεις, γιατί πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Δεν θα είναι η δική σου άποψη. Θα είναι η άποψη με την οποία συμφωνείς, χωρίς να γνωρίζεις πως ο άλλος έφθασε σε αυτή την πρόταση.Και προφανώς ο κ. Αμπελιώτης δεν συμφώνησε με την διαδικασία αυτή.
       Δεν είχε καταλάβει ποιο ήταν το σύνολο του προσωπικού που θα ηγείτο.
           Ένα σύνολο ανθρώπων από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με προσφορά, άλλοι με υγιείς απόψεις και με διάθεση προσφοράς, άλλοι περιπλανώμενοι κάθε εκλογές και άλλο συνδυασμό αλλά  και με κοινό σκοπό όχι να φτιάξουν ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, αλλά να θέλει ο καθένας τους να πάρει το κόμμα του τις περισσότερες έδρες στην αντιπολίτευση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί μη μου πείτε ότι κάποιος από όλους αυτούς πίστευε ότι θα χάσει ο Θωμάς; Ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα το καταλάβαινε; Έψαχναν για κάποιο άφθαρτο άτομο με κάποιες γνωριμίες. Αλλά μάλλον έψαχναν για κάποιο ανόητο. Ε, δεν τους έκατσε.
      Λυπάμαι μόνο, γιατί όπως έχω γράψει και άλλη φορά ο κ. Αμπελιώτης μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς. Και εξετέθη πριν εκτεθεί.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου