Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Θωμάς: ” Όσοι θέλουν την κεφαλή μου επί πίνακι …να παλέψουν να την πάρουν”

SAM_5311         Πραγματοποιήθηκαν εχθές, Κυριακή, το πρωί, στο Δημαρχείο Αλιβερίου, οι εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών σε διάφορες επιτροπές του Δήμου.
Το χαρακτηριστικό στοιχείο της συνεδρίασης ήταν ότι η διάρκειά της δεν ξεπέρασε τις δύο ώρες, σε αντίθεση με το αντίστοιχο συμβούλιο της περασμένης θητείας, το οποίο είχε ξεπεράσει το 8ωρο!!!
Αιτία ήταν ότι, ο συνδυασμός του Δημήτρη Θωμά λειτούργησε ενωτικά και μάλιστα υπερψήφισε τις προτάσεις της πλειοψηφίας όσον αφορά τις θέσεις που της αναλογούν, σε αντίθεση με την περ. θητεία, όπου η σημερινή πλειοψηφία (ως αντιπολίτευση τότε) το μόνο που προσπαθούσε ήταν να τορπιλίσει την διαδικασία.
Ωστόσο, και σε αυτή την συνεδρίαση, φάνηκε καθαρά το πρόβλημα συνοχής της Συμπολιτείας, καθώς, ενώ υπήρχε “γραμμή” από τον επικεφαλής να ψηφιστούν και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για τις δικές της θέσεις, κάτι όμως που δεν έγινε, αφού οι σύμβουλοι του κου Μπουραντά αγνόησαν την προτροπή του επικεφαλής του συνδυασμού τους.
Ανεξάρτητα από την διαδικασία, εκείνο που προκάλεσε αίσθηση στην συνεδρίαση, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Δημήτρη Θωμά που ήταν και η πρώτη του ομιλία ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης:

“Κάποιοι είπαν ότι στόχος των εκλογών ήταν να φύγει ή να μείνει ο Θωμάς. Οι εκλογές όμως τελείωσαν και το μήνυμα είναι ότι οι πολίτες ήθελαν καλύτερη δημοτική αρχή και καλύτερη αντιπολίτευση. Όλοι εκλεγήκαμε για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών” είπε ο Δημήτρης Θωμάς και κατέληξε:
“Εάν ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν την κεφαλή μου επί πίνακι …να παλέψουν να την πάρουν”.
Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε ακόμη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του προκειμένου να σταθεί όρθιος ο Δήμος, σε μια 4ετία που σημαδεύτηκε από μείωση εσόδων κατά 80%. Και παρόλα αυτά, τα χρέη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, που παρελήφθησαν στα 11 εκ ευρώ, μειώθηκαν στα 3 (Δηλαδή αποπληρώθηκαν 8 εκ ευρώ)
Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες κατά τις οποίες ο Γιάννης Μπενάκης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Άγγελος Ποθητάκης αντιπρόεδρος και ο Σταμάτης Χουλιαράς γραμματέας. Ο κος Μπενάκης έλαβε 26 ψήφους (ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση), ο κος Ποθητάκης 24 ψήφους (δύο διαρροές από την συμπολίτεση) και ο κος Χουλιαράς 25 ψήφους.
Ακολούθησαν οι εκλογές μελών στις διάφορες επιτροπές του Δήμου.
Πηγή : Soropoulos's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου