Είναι ορισμένα πράγματα, τα οποία θα πρέπει να τα βλέπουμε όπως είναι, δλδ την πραγματικότητα. Ας τα πάρουμε από την αρχή, περιληπτικά.
Ο Δημήτρης Θωμάς εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 1998, με Δήμαρχο τον κ. Γ. Σιδεράκη και ορίσθηκε Πρόεδρος του ΔΣ του τότε Δήμου Κύμης, μέχρι το 2000. Το 2002 και το 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο Δήμο Κύμης και το 2010 στον νέο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Γιατί εκλέχθηκε Δήμαρχος Κύμης; ίσως γιατί ήταν καλύτερος από τους άλλους, αλλά σίγουρα γιατί τον ψήφισαν οι δημότες. Γιατί εκλέχθηκε και το 2010 στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου; Γιατί οι δημότες και μάλιστα των άλλων δήμων πλην Κύμης, ψήφισαν για κάτι πλέον αξιόπιστο, με μέλλον και ουσία.
Διαψεύστηκαν και το 2014 δεν τον ψήφισαν ξανά; Όχι! Απλά είχε απέναντί του, κατ΄αρχάς την γενική οικονομική κρίση, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και όπως απεδείχθη και από τα αποτελέσματα της 2ης Κυριακής και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Πως θα έβγαινε;
Τι παρέλαβε σαν Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου; Πέντε Δήμους με διαφορετική κουλτούρα. Κατ΄αρχήν τον Δήμο Κύμης, τον μοναδικό Δήμο με τη δυνατότητα απευθείας ανάληψης έργων από ΕΕ, προσόν που μεταφέρθηκε και στον νέο Δήμο, αλλά και δημότες με πολλές απαιτήσεις. Από τον Δήμο Ταμιναίων, χρέη, από τον Δήμο Δυστίων χωματερές, από τον Δήμο Αυλώνος ένα άθλιο παζάρι και από τον Δήμο Κονιστρών λογαριασμούς ύδρευσης. Σύνολο χρεών πάνω από 8.000.000 ευρώ, κατασχέσεις και απλήρωτους εργαζόμενους στην ύδρευση κλπ.
Τι παρέδωσε; Παρέδωσε ένα Δήμο με πολλά προβλήματα, αλλά ένα ενιαίο Δήμο με τη δυνατότητα να παράγει έργο. Ανοργάνωτο; ίσως, αλλά υπήρχαν τεράστια προβλήματα. Έτσι ήταν το Αλιβέρι πριν τον Θωμά ή η χωματερή των Κριεζών ή το παζάρι του Αυλωναρίου, στην Κύμη το σπίτι του Παπανικολάου , το λιμάνι, το Ιστορικό Κέντρο και τόσα άλλα. Δεν τα έκανε σωστά; Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις
Δεν άφησε χρήματα; Με μείωση 80% μέσα σε 4 χρόνια από τα έσοδα του Δήμου, το ερώτημα δεν είναι αν άφησε χρήματα, αλλά πως επιβίωσε ο Δήμος αυτά τα χρόνια.Να λάβουμε υπόψη ότι δεν έκανε και καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Ας αφήσουν λοιπόν τα μεγάλα λόγια και ας κοιτάξουν να κάνουν δουλειά και να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και που θα γίνουν ακόμα χειρότερα, λόγω της οικονομικής κατάστασης και της ανεργίας, γιατί αρκετοί από τους εκλεγμένους στην Συμπολίτευση, που παρασύρονται, έχουν και πείρα από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και δυνατότητες και μόρφωση να προσφέρουν. Και βασικά πιστεύω ότι έχουν και διάθεση. Βέβαια υπάρχουν και άσχετοι και σκάρτοι, αλλά πάντα θα υπάρχουν και θα δημιουργούν καταστάσεις για να καλύψουν την αδυναμία τους.
Οι καθημερινές ανακοινώσεις και τα σχόλια των φερέφωνων, χρηματοδοτούμενων και μη, τα παπαγαλάκια στη καθομιλουμένη, το μόνο που κάνουν είναι να εδραιώνουν την εντύπωση της δικαιολογίας για αδυναμίες, πράξεις και λάθη.
Εδώ θα είμαστε και θα λέμε ευθαρσώς και τα καλά, αλλά και τα στραβά και ανάποδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου