Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κουνηθείτε, το μισό καλοκαίρι πέρασε!

 Είδη διανύουμε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι μαθητές έχουν αφήσει τις αίθουσες και κάνουν διακοπές. Μέσα στις διακοπές είναι και τα θαλάσσια λουτρά.
Μία λοιπόν από τις ωραιότερες, καλύτερες ακτές είναι το Σουτσίνι της Κύμης , η καντίνα της οποίας δημοπρατήθηκε από το Δήμο με ετήσιο τέλος 15.300 ευρώ  το πρόβλημα όμως είναι ο δρόμος.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το ορεινό δρομολόγιο, δηλαδή από Μισόκαμπο.
Καμία εργασία από την αρχή του δρόμου από διασταύρωση από Μισόκαμπο προς Κάβο-Σουτσίνι, μέχρι πέρατος. Μα καμία! Δασοπροστασία μηδέν, καμία ενέργεια, ούτε καν συντήρηση των κάθετων αγροτικών δρόμων!
Ούτε οι χώροι στάθμευσης στο τέλος της διαδρομής, ούτε τα δένδρα και τα κλαδιά σε όλο το μήκος του δρόμου, ούτε η καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου στις τουαλέτες, μία εγκατάλειψη και μια απελπισία.
Το 2013 με προσωπική επέμβαση του Πρόεδρου της Δ.Κ.Κύμης και με την υποστήριξη της τότε Αντιδημάρχου κ. Μπάτσα Αρετής, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και έργων κ. Βασιλείου Παππά και την έγκριση του Δημάρχου κ. Δημηρτίου Θωμά, καθαρίστηκαν τα ρείθρα σε όλο το μήκος του δρόμου, διευθετήθηκε οι χώροι στάθμευσης μετά από έγκριση των ομόρων ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και σε άμεση επικοινωνία οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθάρισαν και περιόρισαν τη βλάστηση που επηρέαζε το οδικό δίκτυο.
Για την αλήθεια του λόγου παραθέτω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.
Έτσι ήταν:


Έτσι είναι σήμερα:

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής ενδιαφερθείτε για τον τόπο μας.





7 σχόλια:

  1. ποιό συνεργείο είχε καθαρίσει τότε, οι ίδιοι δεν μπορούν και τώρα, η είναι απλήρωτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρά του ότι διακρίνω κάποια ειρωνική διάθεση θα πω τα παρακάτω. Αυτοί που γνωρίζουν τον εξοπλισμό του Δήμου θα κατάλαβαν ότι το χωματουργικό μηχάνημα και το φορτηγό που φαίνονται στη φωτογραφία, είναι του Δήμου, καθώς και το προσωπικό που έκανε την χειρωνακτική εργασία.
    Η Δημοτική Κοινότητα προγραμμάτιζε την αγροτική οδοποιία μέσω του Τεχνικού Προγράμματος και σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους τη σειρά εκτελέσεως των εργασιών . Έτσι λοιπόν, μετά από προγραμματισμό του Δήμου, επί μία εβδομάδα τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονταν αποκλειστικά στη περιοχή ευθύνης της Κύμης και έτσι γινόταν η συντήρηση. Τώρα για το συγκεκριμένο τμήμα που απεικονίζεται έξω από το εξοχικό, 'ήρθα σε επαφή προσωπικά με τον ιδιοκτήτη στα γραφεία του Δήμου της Κύμης που είχε έρθει για κάποια υπόθεσή του με την ΔΕΥΑΚΑ και τον ενημέρωσα για τις εργασίες που έπρεπε να κάνει και που έκανε με δικά του έξοδα και μάλιστα με φωτογραφία,έκανα και σχετική ανάρτηση στο intzou την 11 Αυγούστου 2011.
    Αυτά σε απάντηση προς τους διάφορους έξυπνους.
    Σχεδίαση, Προγραμματισμός, Εκτέλεση και επίβλεψη.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ερώτηση του ανώνυμου είναι αν το συνεργείο είναι ακόμα απλήρωτο. Δεν το γνώριζα αυτό. Μπορείτε να μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο συνεργείο; Εγώ ξέρω γιατί ήμουν παρών ότι τα μηχανήματα και το προσωπικό ήταν του Δήμου, μάλιστα σε ένα μηχάνημα , νομίζω το 2012, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί απο την Οκτωνιά που τον έλεγαν Μπάμπη και τις εργασίες στο εξοχικό που εμφανίζεται στις φωτογραφίες τις έκανε με δικά του έξοδα ο ιδιοκτήτης. Για ποια εργασία αναφέρεται ο ¨Ανώνυμος φίλος σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το τρακτέρ με τον καταστροφέα έκανε όλες τις εργασίες στούς αγροτικούς δρόμους και δεν έχει πληρωθεί το ποσό 7000€ για να θυμηθείτε ποιός είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Η Δημοτική Κοινότητα συντάσσει το τεχνικό πρόγραμμα όπου εμπεριέχονται και οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας. Δεν αναθέτει έργο σε κανέναν, δεν συνδιαλέγεται οικονομικά με διάφορους εργολάβους και μόνο που κάνει είναι να συνεργάζεται με τους Αντιδημάρχους για τις ανάγκες χρονικά. Για τις εργασίες που αναφέρομαι στην αρχική ανάρτηση, όπως είδη έχω γράψει, μηχανήματα και προσωπικό ήταν του Δήμου.
    Τώρα είναι γεγονός ότι ο Δήμος συνεργαζόταν με διάφορους εργολάβους για την εκτέλεση κάποιου συγκεκριμένου έργου, όπως η αποψίλωση ρείθρων μέχρι και αγροτικών δρόμων, αλλά δεν γνωρίζω τα οικονομικά στοιχεία. Εμένα με ενδιέφερε η ποιότητα της εργασίας και η εφαρμογή του Τεχνικού Προγράμματος. Άλλος πλήρωνε, άλλος είχε το πρόβλημα.
    Για τον καταστροφέα μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι ήταν του Δήμου και μάλιστα πολλοί είχαν αγανακτήσει με το πραγματικά καταστροφικό του έργο και πιστεύω ότι ήταν του Δήμου.
    Χρωστά ο Δήμος λεφτά σε εργολάβους; Πάντα χρωστούσαν και πάντα θα χρωστάνε, γιατί η εξόφληση ενός έργου έρχεται αργότερα από την εκτέλεση. Η συνέχεια όμως της Δημοτικής Αρχής έχει και αυτά τα τυχερά.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έστω και με καθυστέρηση έγινε στα κρίσιμα σημεία του ορεινού δρόμου Κύμη - Σουτσίνι, αποψίλωση (20/07/2015). Άντε τώρα να συντηρήσουν και τους χώρους στάθμευσης.Πάντως κάλιο αργά παρά ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή