Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μήπως Ήρθε η Ώρα να τα παρατήσουμε;

   Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, με θέματα που αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις.

   Τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:
    1ον. Για οποιαδήποτε απόφαση η ευθύνη έχει μεταφερθεί στους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι τοποθετούνται με βάση το κείμενο του Νόμου και όχι το πνεύμα, που σκοπό έχει να διαφυλάξει τα διακαιώματα των πολιτών, αλλά και να δώσει λύσεις.
            Δεν είναι δυνατόν να μη προηγείται σύσκεψη μεταξύ των υπαλλήλων και των αιρετών αρχόντων, ώστε την ώρα της συνεδρίασης να τοποθετείται ο καθένας ανάλογα με την θέση του και να εισηγείται ο Πρόεδρος στο τέλος την πρόταση με την οποία θα δίδεται λύση. Δεν είναι πρόταση η ανάθεση στην υπηρεσία  να εξετάσει το θέμα και από άλλη άποψη π.χ. την νομική.
    2ον. Όλα τα θέματα μεταφέρονται στον Αντιδήμαρχο και ιδιαίτερα αυτά που έχουν κάποιο κόστος, μια και αυτός έχει τον τρόπο να τα επιλύσει και
    3ον. Δεν είναι δυνατόν να ζητάει μέλος του Συμβουλίου αντίγραφο του τεχνικού προγράμματος, το οποίο και αφού εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, υποβλήθηκε στο Δήμο για έγκριση και αφού εγκρίθηκε και τροποποιήθηκε μετά από ανάλογη τροποποίηση του προϋπολογισμού, θα πρέπει να επέστρεψε στην Δ.Κ.Κύμης και να λαμβάνει την απάντηση " Κάνε αίτηση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου".
           Ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει το Συμβούλιο και να επιδώσει και αντίγραφο του τεχνικού προγράμματος, ώστε να γνωρίζουμε τη έργα θα γίνουν, εκτός εάν δεν θέλουν να ξέρουμε για τους δικούς τους λόγους.

    Τέλος όταν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κατ' αρχήν εισηγούμαστε κάποιες εργασίες, αλλά δεν τις ικανοποιούν, μετά την παρέλευση 20-30 ημερών τις δημοσιοποιούμε σε ιστολόγια και μετά τις εκτελούν, δεν το κάνουμε με σκοπό την αντιπολίτευση αλλά να βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή στο έργο της. Δεν το καταλαβαίνουν με αποτέλεσμα θορυβώδης σύμβουλος να φωνάζει " δεν είμαστε φαντάροι να μας διατάζεις να κάνουμε αποψίλωση". Τα είχαν λέει προγραμματίσει, απλά συνέπεσε να τα κάνουν μετά τις δημοσιοποιήσεις. Έστω!
   Την Τετάρτη, 22.07.2015,  κατά την συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι στο Σουτσίνι, όπου καθαρίστηκε ο δρόμος στα επικίνδυνα σημεία, υπάρχουν όμως συγκεντρωμένα φθαρτά υλικά από πεύκα, πιθανά ανάφλεξης με την πρώτη ευκαιρία, στο κάτω μέρος του χώρου στάθμευσης. Η απάντηση ήταν ότι: " Αύριο Πέμπτη, που περνά το ανάλογο όχημα θα τα μαζέψει", τους επισημάνθηκε να το σημειώσουν και η απάντηση ήταν :" Το έχουμε γραμμένο".
   Η παρακάτω φωτογραφία, Παρασκευή 24.07.2015. αποδεικνύει που το έχουν γραμμένο.

   Μετά τα παραπάνω υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου; Μήπως πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν αυτά που έτσι και αλλιώς θα κάνουν; Μήπως όμως η κατάσταση μετά από 4 χρόνια δεν θα είναι αναστρέψιμη;
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου