Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αίτημα Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.

     Δημοσιεύουμε αίτημα της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων για  Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                                          16-4-2016

Κοινοποίηση:  1) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Εφορεία Νεωτέρων  Μνημείων.                                      
                         2) Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
                         3) Αντιδήμαρχο Κύμης                  
                         4) Τοπικό Συμβούλιο Κύμης    
                         5) Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  Κύμης.
                         6) Σύλλογος Διδασκόντων 1ας Εκπαιδευσης Κύμης
                         7)  ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακαλούμε όπως σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.2 του ν.3852/10 συγκαλέσετε το συντομότερο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα :

«Σχετικά με την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης».

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από  την καταστροφική πυρκαγιά στις 4/4/2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
Για την αποκατάσταση του απαιτείτο πρωτίστως, πέραν της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης, η σύνταξη γεωτεχνικής  και  στατικής μελέτης επάρκειας του υφιστάμενου κτιρίου, ώστε να εκτιμηθεί ορθά η κατάσταση τόσο των προβλημάτων του εδάφους, όσο και των επιπτώσεων της πυρκαγιάς στο κτίριο, αλλά και της παρατεταμένης φθοράς που πλέον αυτό υφίσταται αφού παραμένει «απροστάτευτο»  στις καιρικές συνθήκες (βροχές, χιόνια κλπ) όλον αυτό τον καιρό. Προφανώς αυτές οι μελέτες θα οδηγούσαν και στην λήψη κάποιων πρώτων μέτρων προστασίας του απροστάτευτου τόσον καιρό κτιρίου.
Η αρχιτεκτονική, η ηλεκτρομηχανολογική καθώς και οι υπόλοιπες μελέτες, όπως επίσης και οι συντάξεις των προϋπολογισμών του έργου, έπονται των πάρα πάνω.
sxoleioΩς εκ τούτου τα όσα κατά καιρούς διαβάζουμε στο διαδίκτυο και τα οποία είναι προφανές ότι διοχετεύονται από την σημερινή δημοτική αρχή, τα θεωρούμε το λιγότερο παραπλανητικά και ανεύθυνα .
Για το λόγο αυτό αιτούμαστε άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ Κύμης – Αλιβερίου ώστε να υπάρξει υπεύθυνη πληροφόρηση και κάποιος ουσιαστικός επιτέλους προγραμματισμός για το μέλλον.
Στην αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου εγγράφως σας είχαμε ενημερώσει ότι ήταν δεδομένη η  προθυμία  των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού  να συνδράμουν τα μέγιστα στην εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης  και εν συνεχεία να επιβλέψουν την εφαρμογή τους, δεδομένου ότι οι μελέτες που αφορούν μνημεία όπως το 1ο Δημοτικό, επιβάλλεται να  εκπονούνται σε συνεργασία  με  τις Υπηρεσίες  αυτές οι οποίες  είναι τεχνικά και επιστημονικά απόλυτα άρτιες.
Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι όλο αυτόν τον καιρό δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση.



Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο και να συνεργαστεί μαζί του ζητώντας την ανάληψη μεγάλου μέρους  της περαιτέρω διαδικασίας  από τις Υπηρεσίες του.
Η απραξία των είκοσι μηνών πρέπει άμεσα να σταματήσει. Αποσπασματικά εγχειρήματα, από μεμονωμένα άτομα δεν έχουν καμία  πιθανότητα να οδηγήσουν σε λύση το πρόβλημα του 1ου Δημοτικού Κύμης, το οποίο αποτελεί θεσμοθετημένο  μνημείο  και χρήζει εξειδικευμένων μελετών.



Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς δυστυχώς να έχει να γίνει κάτι το σημαντικό.
Η καταστροφή του σχολείου συνεχίζεται, όπως και η ταλαιπωρία των παιδιών, (νηπίων και μαθητών του Δημοτικού), που «στοιβάζονται» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον, στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Κύμης
Είναι τραγικό, ανεύθυνο και καταστροφικό να αφήνεται στην τύχη του κάτι το τόσο σημαντικό για την νεολαία και τον τόπο μας.
Θέτουμε πλέον την Δημοτική αρχή προ των ευθυνών της και επιφυλασσόμαστε για κάθε ενέργειά μας στο άμεσο μέλλον, εφόσον η πρωτοφανής αυτή καταστροφική αδιαφορία συνεχιστεί.  

Ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο όπως πραγματοποιηθεί στην Κύμη, για την καλύτερη  παρακολούθησή του από τούς παρισταμένους.
     


Εκ μέρους του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και πρώην Δήμαρχος
Δημήτρης Γ. Θωμάς

4 σχόλια:

  1. Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ότι και να πει, το σχολείο θα γίνει. Τα όσα λέει περί αδιαφορίας,είναι για τους αφελείς και ο κόσμος θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δια γράψεις ένα σχόλιο πρέπει να ανοίξεις και τον Υπολογιστή και έχω πει ότι δεν κάθομαι από πάνω. Τα είδα τα μηνύματα στο τηλέφωνο, αλλά από το τηλέφωνο δεν γίνονται όλα.
    Αυτά και να ξέρεις ότι εγώ δεν αλλάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή