Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δύο(2) Θέματα - Δύο(2) Αλήθειες!

    

     1ο. Μηνύσεις κατά Δ. Θωμά.
           Είναι γνωστή η υπόθεση με την κατάθεση των μηνύσεων από τον κ. Αθ. Μπουραντά και κάποιους προέδρους τοπικών συμβουλίων κατά του κ. Δ. Θωμά, για έργα που δήθεν πληρώθηκαν αλλα δεν έγιναν.  
            Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε την μήνυση και τις κατηγορίες αβάσιμες και την έθεσε στο αρχείο.
           Το γραφείο τύπου του δήμου εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, όπου  μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι τα θέματα για τα οποία είχαν μηνύσει τον κ Θωμά και τα οποία ο εισαγγελέας τα έθεσε αρχείο ως αβάσιμα, οι μηνυτές με αίτηση τους τα μετέφεραν σε άλλη δικογραφία. 
           Τότε ποιες κατηγορίες έθεσε ως  αβάσιμες ο εισαγγελέας στο αρχείο; Και αν τις έκρινε αβάσιμες στην άλλη δικογραφία θα κριθούν βάσιμες;
           Έχουν πλέον χάσει την ψυχραιμία τους και εκτίθενται.

     2ο. Επανάληψη στην Κύμη της εκδήλωσης προς τιμήν του "Γ.Ν.Παπανικολάου".
          Η εκδήλωση που οργάνωσε το Ε.Κ.Π.Α. στην Αθήνα ήταν μια εκδήλωση όπου πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, η εκπαιδευτική και  επιστημονική κοινότητες και οι Δημότες της Κύμης την τίμησαν με εντυπωσιακή παρουσία. Η εκδήλωση ήταν άριστα προετοιμασμένη και η συμμετοχή σύσσωμη. Τιμήθηκε ο Κυμαίος ευεργέτης της ανθρωπότητας. Το ίδρυμα "ΠΑΠ" αλλά και ο Δήμος συμμετείχαν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και σε όλους όσοι συμμετείχαν αξίζει ο έπαινος.
         Η εκδήλωση όμως της Κύμης είναι άλλο θέμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, παρά τις έντονες ανακοινώσεις και προσπάθειες, οι Κυμαίοι κατάλαβαν ότι η εκδήλωση θα γινόταν μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και μάλιστα έχουμε την άποψη ότι οι κακοί σύμβουλοι εξέθεσαν τους αιρετούς του Δήμου, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη της αποτυχίας γιατί δεν αξιολόγησαν την επανάληψη της εκδήλωσης και το κόστος της αποτυχίας. Εκτέθηκαν, αλλά αμφιβάλω αν το έχουν καταλάβει.  

    Συμπεράσματα:
    Δύο θέματα τα οποία μας οδηγούν σε δύο συμπεράσματα δύο(2) χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου από την "Συμπολιτεία"
    1ο. Σκοπός της "Συμπολιτείας"   είναι να εξουδετερώσουν τον Δ. Θωμά, ώστε να μην τον έχουν αντίπαλο στις εκλογές του 2019 και ασχολούνται μόνο με αυτόν, αντί με τα προβλήματα του Δήμου, που από ότι φαίνεται δεν έχουν τα προσόντα να τα αντιμετωπίσουν. Τα ίδια και χειρότερα οικονομικά προβλήματα είχε ο Δήμος και πριν το 2015.
    2ο. Ας σταματήσουν να πανηγυρίζουν για τα θεάματα   και ας κοιτάξουν τα έργα. Ο Δήμος επί Θωμά  ήταν εργοτάξιο και τώρα έχει καταντήσει κενοτάφιο

   





  

23 σχόλια:

  1. 1. Αυτή η απόφαση είναι παλιά, αρκετών μηνών πριν. Γιατί την εμφανίσετε τωρα;;

    2. Στο αρχείο μπαίνουν και οι υποθέσεις στις οποίες λείπουν τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα αδικήματα, αλλά πολύ εύκολα βγαίνουν οταν τα στοιχεία βρεθούν.

    3. Την εκδήλωση της Κύμης την ζήτησαν οι δημότες, αλλά η αντιπολίτευση την υπονόμευσε για να έρθει μετά και να κατηγορήσει τους τοπικούς άρχοντες που την διοργάνωσαν, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει πολιτικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα
      έχω σταματήσει να σου απαντώ γιατί από ότι κατάλαβα δεν εκπροσωπείς παρά μόνο τον εαυτό σου, πράγμα που το αποδεικνύουν τα σχόλια για το άτομό σου στο ιστολόγιο που διατηρείς.
      Παρά ταύτα όταν ο εισαγγελέας θέτει μια καταγγελία στο αρχείο ως αβάσιμη δεν είναι γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά γιατί είναι αβάσιμη και η έκφραση είναι "κομψή " θα έλεγα.
      Δεν την ζήτησαν οι δημότες την επανάληψη της εκδήλωσης, γιατί η ανακοίνωση της επανάληψης ήταν άμεση και άλλωστε οι απουσία ακροατηρίου αλλά και η εικόνα των παρισταμένων αποδεικνύει ότι κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευθούν το όνομα του Παπανικολάου και εξέθεσαν και τον Πρόεδρο της Δ.Κ.Κύμης, που τρέχει μόνος και έρημος και τα ακούει και από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Για διάβασε καλύτερα την απόφαση.... Δεν λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, λέει ότι δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία, δηλαδή λείπουν μερικά ακόμα από τα υπάρχοντα.

      Διαγραφή
  2. Και τέλος, τα συμπερασματα πρέπει να βγαίνουν από τους αναγνώστες και όχι από εσένα, εκτός αν απευθύνεσαι σε ανθρώπους χωρίς κριτική σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο επώνυμος συντάκτης ενός σχολίου περιγράφει τη σκέψη του και καταλήγει σε συμπεράσματα που αποτελούν το καταστάλαγμα και την ουσία της ανάρτησεις, Οι αναγνώστες κρίνουν αν τα συμπεράσματα είναι σωστά και βασίζονται σε λογικά στοιχεία.
      Η κριτική σκέψη εξετάζει το συμπέρασμα και λαμβάνει θέση για σχολιασμό, λαμβάνοντας δε υπόψη τα μηνύματα των αναγνωστών τολμώ να πω ότι οι Κυμαίοι δεν στερούνται ούτε κρίσης ούτε λογικής.
      Καλό ΣΚ.

      Διαγραφή
  3. Καλό θα είναι να μάθουν οι αναγνώστες σας από πότε εχει βγει η απόφαση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, δεν έχετε ίχνος ντροπής;; Παρουσιάζετε στους δημότες την παλιά απόφαση του Εισαγγελέα σαν να είναι χθεσινή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντυπωσιακή η αγανάκτησή σου, με συγκίνησες! Είχε ανακοινωθεί μέχρι τώρα; Εγώ τώρα την έμαθα! Και έχει καμιά σημασία για τους Δημότες το πότε ο εισαγγελέας έθεσε την καταγγελία στο αρχείο; Τι είναι κουλούρια να τα φας φρέσκα; Αλλά από ότι φαίνεται αν και την ξέρατε δεν την έχετε χωνέψει ακόμα. Βέβαια σας ήρθε και μετά την καταδίκη τους ενός χρόνου, οπότε έκατσε.
    Χωνευτικό νερό και περπάτημα και υπομονή δεν έχουμε πει; Υπομονή και να κρατάμε πισινή που λέει και ο Μίμης.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν λέω για σένα Άγγελε. Εσύ τώρα την έμαθες την απόφαση και προσπαθείς να τους σώσεις. Καλά κάνεις.Δείχνεις ότι είσαι πιστός στρατιώτης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μπουραντάς δικάστηκε γιατί υπόγραψε να μην κλείσει η ΔΕΗ και νιώθουμε υπερήφανοι γι αυτό. Θέλω να σε δω πως θα νιώθεις εσύ, οταν μάθεις τα αποτελέσματα των Επιθεωρητών που ελέγχουν το αφεντικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφεντικά έχουν οι σκύλοι και οι δούλοι.Δεν ξέρω αν κρίνεις από τον εαυτό σου αλλά εγώ ούτε σκύλος είμαι ούτε δούλος κανενός και να προσέχεις τις εκφράσεις σου γιατί ξεφεύγεις στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.Να βγούνε όλα στο φως και θα δεις ότι έκανε ο Θωμάς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι κινήθηκε στα όρια του νόμου, κάνουν και οι σημερινοί και για τον ίδιο λόγο δικάστηκε και καταδικάστηκε και ο σημερινός Δήμαρχος. Τι ψάχνεις; Δεν πάνε να δούνε κανένα αγροτικό δρόμο που ούτε τρακτέρ δεν περνάνε;Οι αποφάσεις των εισαγγελέων τους μάραναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω άρχισες να νιώθεις άβολα που βρέθηκε επικεφαλής της παράταξής σου ο Θωμάς.Ούτε για την απόφαση δεν σε είχε ενημερώσει. Σε έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Κατά βάθος ξέρω πόσο πικρία νιώθεις αλλά ντρέπεσαι να το πεις δημόσια. Μετανόησε όσο είναι νωρίς,διότι σε λίγο καιρό που θα έχουμε εξελίξεις θα νιώθεις πάρα πολύ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τη σχέση μου με τον Δ. Θωμά και το λόγο που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση τα έχω αναφέρει στο παρελθόν και ψάξε να τα βρεις, μπας και καταλάβεις την αλήθεια.
    Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι: Με τα σημερινά δεδομένα ο Δ. Θωμάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου το 2019, από την "Συμπολιτεία" ποιος θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τα σημερινά δεδομένα το Δ. Θωμά τον βλέπω να παραθερίζει στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλλά μέχρι το 2019 δεν μπορεί να προβλέψει ούτε ο Θεός τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή από παλαιότερα σχόλιά σου έχεις δηλώσει ότι δεν έχεις ιδέα για τα οικονομικά της πρώην Δημοτικής Αρχής του Θωμά, καιρός είναι να ασχοληθείς λίγο, γιατί οι δηλώσεις σου περί νέας υποψηφιότητας του Θωμά φαίνονται αστείες και σε εκθέτουν.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ ρε Κώστα που στηρίζεις τα επιχειρήματά σου; Εγώ γράφω με " ...με τα σημερινά δεδομένα...", ξέρεις εσύ καμιά άλλη απόφαση που δεν την ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι;Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα, άμα αλλάξουν το συζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε; Όλη τη νύχτα έγραφες και τα μεσάνυχτα τα έσβησες! Σε μάλωσαν;

      Διαγραφή
  15. Όχι και όλη νύχτα...Ενα τέταρτο κάθησα, αλλά κατάλαβα ότι μιλούσα σε τοίχο αφού δεν έπαιρνα απαντήσεις και τα διέγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή