Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Να διατηρήσεις είναι δυσκολότερο του να κατακτήσεις !

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμός 1981    Τελικά είχα δίκαιο όταν έλεγα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ότι δεν θέλουν, θέλουν, αλλά δεν μπορούν!
    Αναφέρομαι στην σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
    Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από τρεις κατηγορίες συμβούλων:
    1. Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, άνθρωποι μιας άλλης εποχής.
    2. Αποτυχημένοι πρώην τοπικοί άρχοντες που μετά την κατάργηση του Δήμου τους είτε πάτωσαν, είτε κατάφεραν να διασωθούν γιατί δεν υπήρχαν άλλοι χειρότερο  και με την "Συμπολιτεία" επανήλθαν    και
    3. Νέοι στην ηλικία με όνειρα μεν , αλλά άπειροι.
    Ποιοι είναι χειρότεροι; Πιστεύω οι δεύτεροι γιατί παρασύρουν τους πρώτους που δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν και δεν καθοδηγούν σωστά τους τρίτους που τους οδηγούν σε λάθη.Σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες μπορεί να είναι εξαιρετικοί, αλλά είναι σε λάθος θέσεις.
    Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει "όραμα", δεν έχει προοπτική, δεν έχει μέλλον. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν παρελθόν, αλλά είναι άλλης εποχής και γι΄αυτό αποτυγχάνουν. Φίλος επαγγελματίας μου έλεγε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έστελνε τις μελέτες στην περιφέρεια με ταξί και το σχολίαζαν οι παραλαμβάνοντες υπάλληλοι. Τώρα τι  κάνουν οι σημερινοί; Αποδεικνύουν την αλήθεια του τίτλου της ανάρτησης. Ούτε να διατηρήσουν αυτά που τους άφησαν οι προηγούμενοι. Πάλι καλά που προσπαθούν να διατηρήσουν αυτά που η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε και με τη βοήθεια των τοπικών ενώσεων εμπόρων αλλά και των οικογενειών των υλοποιούν κάποια θεάματα και εποχιακά πανηγύρια. Αλλά μέχρι πότε; Στο επίπεδο του Δήμου μηδέν. Ένας Δήμος που ήταν εργοτάξιο έχει μετατραπεί σε κενοτάφιο έγραφα προ καιρού και έχουν βαλθεί να με δικαιώσουν. Τίποτε δεν γίνεται. Τόσα έργα ήταν σε εξέλιξη και τίποτε δεν προχώρησε. Φταίνε οι προηγούμενοι λένε ! Δεν τελειώνει αυτή η καραμέλα, έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα εκεί. Ότι και να ήταν οι προηγούμενοι, τώρα είστε εσείς. Κάντε κάτι! Τουλάχιστον υλοποιείστε τις μελέτες που υπάρχουν. Έλεος! Κάντε κάτι!
    Απογοήτευση!
    Τα Ευβοϊκά ιστολόγια πλέον έχουν αρχίσει να γράφουν για την πραγματικότητα του Δήμου και συνιστούν υπομονή. Υπομονή στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Άραγε όταν θα φύγουν θα είναι ανατρέψιμη η κατάσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου