Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Άκρα του τάφου η σιγή!

  
     
Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 κοινοποίησα στο παρόν ιστολόγιο με σκοπό την ενημέρωση των Δημοτών   επιστολή που κατέθεσα στον Δήμο, με θέματα προκειμένου συζητηθούν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
      Μεταξύ των θεμάτων ήταν και ο προγραμματισμός συνέλευσης των κατοίκων της Κύμης, η οποία βέβαια και ποτέ δεν υλοποιήθηκε, αλλά και σοβαρά θέματα για τον οικισμό της Χιλής, ιδιαίτερα δε θέματα επιβίωσης.     
    
     Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 κοινοποίησα στο παρόν ιστολόγιο με σκοπό την ενημέρωση των Δημοτών δύο (2) επιστολές που κατέθεσα στον Δήμο και έλαβα και τους αντιστοίχους αριθμούς πρωτοκόλλου που απευθύνονταν στον κ. Δήμαρχο, εκ των οποίων η μία αναφερόταν στην ΔΕΥΑΚΑ και ειδικά για την ποιότητα του νερού της πηγής του Χωνευτικού και η άλλη, για μια συγκέντρωση που είχε προτείνει ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, όταν συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 14 Ιουλίου 2017,  όπου και θα συμμετείχαν οι τοπικοί πρόεδροι  και εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, με σκοπό της συζήτηση των  θεμάτων που αφορούν  την περιοχή.

     Ουδεμία απάντηση μέχρι τώρα είχαμε, ούτε για το νερό ούτε για την συγκέντρωση του Δημάρχου ή της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ούτε καν για τα σχέδια εκτάκτων αναγκών. Αλλά   και η Δημοτική Κοινότητα Κύμης δεν συνεδρίασε καθόλου προφανώς για ευνόητους λόγους. 
     Μήπως οι τοπικοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου και τα παρακολουθούμενά των, αφού εμάς τους Δημότες δεν μας λαμβάνουν υπόψη τους, πλην εξαιρέσεων, θα έπρεπε να πιέσουν ώστε να υλοποιηθούν τα προαναφερθέντα; Εκτός αν πιστεύουν ότι ούτε για το νερό ενδιαφέρεται κανείς, ούτε για τα προβλήματα της περιοχής και θεωρούν ότι όλα πάνε καλά.


Υπενθυμίσεις:
          Προς διευκόλυνσή σας,  σας θέτω θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν ώστε ή να δοθούν απαντήσεις ή να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να αναδειχθούν και να προωθηθούν προς προϊστάμενα κλιμάκια.
   1ον. Ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου κ. Μπαράκου, ο οποίος και μετά προηγούμενη έγγραφη πρόσκληση, επικοινώνησε μαζί μας και αποδέχθηκε το αίτημα μας και περιμένει την επίσημη πρόσκληση του Συμβουλίου.
   2ον. Αγροτική Οδοποιία.
   3ον. Σχεδίαση για πυροπροστασία και αποκατάσταση των περιοχών που καταστράφηκαν την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο.
   4ον. Θέματα συνοικισμού Χιλής:
           α. Άμεση απομάκρυνση των βράχων που είναι έτοιμοι να αποκολληθούν πάνω από το δρόμο Κύμη - Χιλή.Υπάρχει σχετική αλληλογραφία που καθορίζει ότι η αρμοδιότητα αντιμετώπισης είναι του Δήμου.
           β. Τοποθέτηση παιδικής χαράς.
           γ. Ψεκασμός για κουνούπια.
           δ. Λάμπες φωτισμού.
           ε. Κάδους Απορριμμάτων.
         στ. Επικάλυψη με μπετόν διαφόρων σημείων του οικισμού.
           ζ. Έλεγχος της ποιότητας του νερού στην απόληξή του.
     5ον. Προγραμματισμός συνέλευσης κατοίκων (Αρθρον 85).

Παραθέτω αυτούσιες δύο επιστολές προς τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ, για την ενημέρωση των αναγνωστών. 

            Κύριε  Πρόεδρε
                 
       Μετά την εξέταση του νερού της πηγής του «Χωνευτικού» και της δυσμενούς εξελίξεως, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με τις επόμενες ενέργειες με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να δώσουμε απαντήσεις στους χρήστες και ιδιαίτερα σε αυτούς που λόγο προβλημάτων υγείας είναι μόνιμοι.
                        Επί πλέον υπάλληλος του δήμου, το όνομά του στη διάθεσή σας, δήλωσε ότι είναι αρμόδιος για τον έλεγχο του νερού της πηγής , ότι έχει πάρει δείγμα και ότι ακόμα δεν έχει πάρει αποτελέσματα. Επίσης δήλωσε ότι η επόμενη δειγματοληψία θα γίνει στις 23.08.2017.
                        Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν τα παραπάνω είναι αληθή, περί της ποιότητας του νερού της πηγής και περί των μελλοντικών ενεργειών σας.

                        Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα ανταπόκριση.

                   
            Κύριες Δήμαρχε

                        Κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης της 14η Ιουλίου 2017, όπου και παρευρεθήκατε και μας ενημερώσατε για τις θέσεις σας σε πολλά θέματα, εκφράσατε την θέση ότι σύντομα θα πραγματοποιήσετε μία συνεδρίαση όλων των τοπικών Προέδρων και Συμβούλων του Δήμου και των τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Κύμης στην Κύμη, προκειμένου συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα της περιοχής.

                        Έκτοτε, προφανώς λόγο φόρτου εργασίας αλλά και των καλοκαιρινών διακοπών όλων, δεν οργανώσατε την προαναφερθείσα συνεδρίαση και λόγο της επερχόμενης φθινοπωρινής περιόδου αλλά και της ανάγκης υλοποίησης των αποφάσεων που θα ληφθούν, ζητάμε την υλοποίηση της προτάσεώς σας μέχρι τέλος Αυγούστου 2017.   
                        Επίσης βλέποντας και τις διάφορες καταστάσεις που δημιουργούνται σε περιπτώσεις κακών καιρικών φαινομένων, θα ήταν σκόπιμο ο αρμόδιος Σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας κ. Δημάς να μας ενημερώσει στην ίδια συνεδρίαση και για τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση σχέδια εκτάκτων αναγκών.

                        Ο  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, στον οποίο κοινοποιείτε το παρόν, παρακαλείτε να ενημερώσει και να προσκαλέσει στην ίδια συνεδρίαση και εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛΑΣ, του Λιμεναρχείου Κύμης, του Δασαρχείου και όποιον κατά την γνώμη του   κρίνει αναγκαίο.

                        Επειδή συμφωνούμε απόλυτα με την πρότασή σας για την υλοποίηση της συνεδρίασης σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υλοποίησή της και είμαστε στη διάθεσή σας για την καταγραφή των θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν.
     


3 σχόλια:

  1. ΑΓΓΕΛΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ 'ΑΦΟΥ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ΄. ΑΠΟ ΤΙΣ 28-7-2017 Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΦΟΡΕΙΣ,ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΑΓΑΝΟ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΥΜΗΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ,
    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΛΠ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ Η ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ. ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Η ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ 31-8-2017.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΌ ΘΑ ΉΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή