Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σε ποιους σερβίρετε ο σανός;


    Συνεχίζουν να ταΐζουν τους αναγνώστες τους σανό, γιατί πιστεύουν ότι αυτή είναι η καθημερινή τους τροφή. Επειδή όμως μερικοί από αυτούς, δεν είναι ζώα μας ρώτησαν για ορισμένα θέματα για τα οποία θα τους απαντήσουμε με πάσα ειλικρίνεια και σύμφωνα με τις γνώσεις μας, γιατί σε σύγκριση με άλλους εμείς δεν τα ξέρουμε όλα.

   Η οικονομική υποστήριξη για το Ιστορικό Κέντρο της Κύμης, ήταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από όπου είχε καταφέρει ο τότε Δήμαρχος κ. Δ. Θωμάς να την πάρει  και τα αντίστοιχα χρήματα, αφού προωθούσε ο Δήμος τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει ο εργολάβος    τα έπαιρνε κατευθείαν ο εργολάβος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατ΄ευθείαν και όχι μέσω Δήμου.  
   Το έργο για διαφόρους λόγους, έχασε την οικονομική υποστήριξη και μετά από διάφορες ενέργειες του Δήμου, αφού υπήρχαν και οι σχετικές μελέτες επανεντάχθηκε σε κάποιο φορέα, από τον Ιούνιο του 2016. Από τότε λοιπόν το έργο άρχισε να υλοποιείτε ένα και μισό  χρόνο μετά γιατί η ΔΕΥΑΚΑ δεν είχε εκτελέσει τα έργα της αρμοδιότητά της και τώρα ανέθεσαν στον ίδιο εργολάβο που έχει το έργο του Ιστορικού Κέντρου και καλά έκαναν, να κάνει και τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚΑ μια και δεν είχε τις δυνατότητες, η οποία θα διαθέσει και τα υλικά.
   Για να γίνει δε κατανοητή η αδιαφορία του Δήμου και των λοιπόν τοπικών αιρετών, ο εργολάβος ζήτησε τον Ιανουάριο του 2017 παράταση παράδοσης του έργου κατά 6 μήνες, δλδ μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 και το αίτημα του συζητήθηκε στο συμβούλιο του Σεπτεμβρίου 2017, ένα μήνα πριν την λήξη και τελικά έλαβε παράταση 9 μηνών. Ήταν λέει , λάθος των υπαλλήλων. Έλεος!
    Από εκεί και πέρα μάλλον δεν θα πρέπει να ομιλούν για την υλοποίηση του έργου, γιατί είναι προφανές ότι δεν τους συμφέρει και εκθέτουν Δημάρχους και Αντιδημάρχους. Ως για την διάρκεια των εργασιών είπαν για 20 ημέρες. Θα δούμε, 12 Οκτ. 2017 ξεκίνησαν.
    Τέλος θα πρέπει να κάνουν και κανένα έργο δικό τους, με δική τους σχεδίαση και όραμα γιατί έτσι που το πάνε και με τις καθυστερήσεις ούτε τα έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Δ. Θωμάς δεν θα τελειώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου