Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αντιδήμαρχος κ. Σαμαράς Χρήστος,

Στη συνέχεια προηγουμένων αναρτήσεων   σήμερα     αναφερόμαστε στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:
 κ. Σαμαρά  Χρήστο 

Ο κ. Σαμαράς Χρήστος, Αντιδήμαρχος- με αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα Δυστίων,  και ο Δήμαρχος του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
α) την ευθύνη εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες  στη Δημοτική Ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική  ενότητα σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο.
γ)Επιβλέπει την τήρηση της καθαριότητας στην χωρική έκταση της Δημοτικής Ενότητας, σε  συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο
δ)Μεριμνά για τη καλή κατάσταση του εξοπλισμού και της δημοτικής περιουσίας, που  βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αντιδήμαρχο
ε) Συνεργάζεται με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων για την επίλυση
των προβλημάτων τους και προετοιμάζει τα θέματα που συζητούνται στα Συμβούλια των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
στ) ΄Εχει την ευθύνη για την συγκέντρωση, αξιολόγηση και υλοποίηση των αποφάσεων των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας, καθώς και των σχετικών  αιτημάτων και υπομνημάτων που υποβάλλονται από τους εκπροσώπους τους.
ζ)Την τήρηση των κανονιστικών αποφάσεων που αφορούν στην Δημοτική Ενότητα.
η) Τελεί τους πολιτικούς γάμους στην Δημοτική Ενότητα Δυστίων.
 Εξουσιοδότηση υπογραφών:
Υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα (πλην των εγγράφων που ν αφορούν στο προσωπικό του Δήμου), που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που
λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.


Τον Αντιδήμαρχο Σαμαρά Χρήστο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του, αναπληρώνει ο  Αντιδήμαρχος Μπαράκος Νικόλαος.

                                                            ΣΧΟΛΙΑ

   Τα θέματα που χειρίζεται και είναι στην αρμοδιότητα του κ Σαμαρά και   αφορούν την Κύμη είναι μόνο τα καθήκοντα που προέρχονται από τα καθήκοντα του Προέδρου της Α/θμιας Σχ. Επιτροπής του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και η αντιμετώπιση προβλημάτων τυπική, δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε κάποια ιδιοτελή συμπεριφορά υπέρ ενός ή κατά κάποιου άλλου εδαφικού διαμερίσματος. Φέρει όμως ευθύνη, λόγο της θέσεώς του, για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του 1ου ΔΣ Κύμης . Η συμπεριφορά του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων, κατά την άποψή μου, είναι εριστική και δημιουργεί δυσάρεστη ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ: Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι στις αναφορές και την αξιολόγηση των Αντιδημάρχων, δεν μας ενδιαφέρουν οι επαγγελματικές, οικονομικές, αθλητικές ή άλλες προσωπικές δραστηριότητες, αλλά μόνο αυτές που αφορούν τα αιρετά καθήκοντά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου