Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αντιδήμαρχος κ. Μπόκαρης Γεώργιος.

   Στη συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης από σήμερα αρχίζουμε να αναφερόμαστε στους Αντιδημάρχους του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου , αρχής γενομένης από τον κ. Μπόκαρη  Γεώργιο που  απουσιάζοντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Γ. Μπουραντά.  
 Μπόκαρης Γεώργιος.

          Αντιδήμαρχος-χωρίς αντιμισθία αρμόδιος για θέματα  Οικονομίας-Διοίκησης-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Οργάνωσης – Πληροφορικής, στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
α) Για θέματα διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την εφαρμογή συστημάτων και διαδικασιών
β) Την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαιθρίων  εμπορικών δραστηριοτήτων, τον έλεγχο του πλανοδίου εμπορίου και την εν γένει λειτουργία  των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
γ) Για την εύρυθμη λειτουργία και εποπτεία των διοικητικών, οικονομικών υπηρεσιών καθώς  και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
δ) Την τέλεση των Πολιτικών Γάμων της ΔΕ.Ταμυνέων
ε)Την εύρυθμη λειτουργία της Δ.Ε. Ταμυνέων.
 Εξουσιοδότηση Υπογραφών:
1.Υπογράφει τις δηλώσεις τελέσεως πολιτικών γάμων καθώς και τις πράξεις προσδιορισμού  επωνύμου τέκνων,
2.Υπογράφει θέματα για τις πολιτογραφήσεις-ιθαγένειες αλλοδαπών.
3.Υπογράφει τι άδειες καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τις ανακλήσεις αυτών  καθώς και τις αποφάσεις σφραγίσεως και αποσφραγίσεων αυτών.
4.Υπογράφει τις άδειες λαϊκών αγορών και κάθε έγγραφο που αφορά στην άσκηση του  υπαιθρίου εμπορίου.
Ο Αντιδήμαρχος Μπόκαρης Γεώργιος ορίζεται Πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας  Ζωής.


Τον Αντιδήμαρχο κ. Μπόκαρη Γεώργιο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του θα  αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκο Νικόλαο.
Τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Γ.Μπουραντά απουσιάζοντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ο  Αντιδήμαρχος κ. Μπόκαρης Γεώργιος

ΣΧΟΛΙΑ

   Τα θέματα που χειρίζεται χωρίς να φέρει και   την ευθύνη, μια και όλα τελούν υπό τον Δήμαρχο αλλά είναι στην αρμοδιότητα του κ Μπόκαρη και   αφορούν την Κύμη είναι τα παρακάτω:
    Θέματα  Οικονομίας-Διοίκησης-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Οργάνωσης – Πληροφορικής, στον οποίο έχουν μεταβιβασθεί οι παρακάτω αρμοδιότητες :
   1. Θέματα διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την εφαρμογή συστημάτων και διαδικασιών.
     Η έλλειψη προσωπικού στα γραφεία του Δήμου στην Κύμη, δεν δίνει το δικαίωμα αξιολόγησης του Αντικειμένου.
       Είναι χαρακτηριστική η μη λειτουργία των συστημάτων παροχής δωρεάν internet στην πόλη της Κύμης που είχε εγκατασταθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
 2. Την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαιθρίων  εμπορικών δραστηριοτήτων, τον έλεγχο του πλανοδίου εμπορίου και την εν γένει λειτουργία  των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
       Η μη καταβολή στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων όπου διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά της Κύμης για τα έτη 2015 και 2016, καθώς και η παραπομπή του θέματος στα δικαστήρια με κόστος , κόπο και χρόνο για τους ιδιοκτήτες είναι ένα δυσμενές στοιχείο για το οποίο η δικαιολογία της εφαρμογής του νόμου δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών. Επίσης να επισημάνουμε ότι από τα εισπραχθέντα κατά τα έτη αυτά χρήματα από την Λαϊκή Αγορά και δεν δόθηκαν στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, αλλά δεν επέστρεψαν στην Κύμη υπό μορφή έργων.
 3. Για την εύρυθμη λειτουργία και εποπτεία των διοικητικών, οικονομικών υπηρεσιών καθώς  και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
        Το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό είναι ότι το έργο παράγεται λόγο της ικανότητας των ελαχίστων υπαλλήλων και της άοκνης προσπάθειας αυτών.

  Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι παρακολουθώντας την λειτουργία του Δήμου και την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πιστεύω ότι έχει περισσότερες δυνατότητες, αλλά περιορίζεται από την δραστηριότητα των συμβούλων του κ. Δημάρχου, στους οποίους χρεώνονται και οι άστοχες ενέργειες για την μετακίνηση των υπαλλήλων ή των παραιτήσεων ικανών ατόμων , όπως της κ. Ελένης Καλογεροπούλου. Η παρουσία του στα ΔΣ εμπνέει τον σεβασμό.

6 σχόλια:

  1. Kε ΜΑΡΓΕΛΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου
    ΜΠΟΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ
    ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 'ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ' ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ 11-3-2011 ΕΩΣ 13-11-2012 ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17 ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΥΤΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αντε καντε καμια δουλεια βρε σαλιαρη που καθεσε και ασχολησε με το τη εκαναν η προηγουμενοι ΕΣΕΙς ΒΡΕ ΧΑΡΛΑ ΤΗ ΚΑΝΕΤΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα διαγράφω προκειμένου να βλέπουν οι Δημότες με τι έχουμε να κάνουμε, δλδ ως Δημότες. Πανικός γιατί είχαν την εντύπωση ότι είναι υπέρ άνω κριτικής. Αλλά το ωραίο είναι ότι ζητούν από εμάς, την αντιπολίτευση, με την φράση " ...τη κάνετεεε". Εάν τώρα μας πουν ότι είναι συντακτικό λάθος, απλά θα αποδείξουν την ταραχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΓΕΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο 9.51μ.μ. ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
    ΤΟΥ 9.45 π.μ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕΕΕ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΝ ΑΜΠΈΛΙΩΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ Ή ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ; ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή