Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου Αλέξανδρος.

Στη συνέχεια προηγουμένων αναρτήσεων   σήμερα     αναφερόμαστε στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:
κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο.
(Λόγο ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος θα εφαρμόσουμε διαφορετικό τρόπο αξιολόγησης, ώστε να είναι άμεση και κατανοητή για κάθε αντικείμενο) 

  Αντιδήμαρχος – με αντιμισθία για τη Δημοτική Ενότητα  Κύμης,  που του έχει μεταβιβάσει  ο Δήμαρχος τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) Την ευθύνη εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες  στη Δημοτική Ενότητα.
    Ποιες Δημοτικές Υπηρεσίες; Η ΔΕΥΑΚΑ; Το Δομικό Γραφείο, δλδ Πολεοδομία; Καθαριότητα; Βρεφονηπιακός; Όλα είναι άλλου αρμοδιότητα και όχι του Αντιδημάρχου, αυτή είναι και η απάντηση σε τυχόν ερωτήσεις! Βέβαια ίσως να επεμβαίνει "πίσω από τις κάμερες", αλλά δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Δεν τον υπολογίζουν ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του; Ποιος ξέρει;
          
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική  ενότητα σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο.
     Κανένα έργο δεν εκτελείτε στην Δ.Ε. και ότι εργασία εκτελείτε με τεράστια καθυστέρηση είναι ή συνέχεια έργων του προηγούμενου Δημάρχου  ή αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.  Εκχιονισμού κλπ. Δεν υπάρχει νέο έργο σε εξέλιξη, ούτε οραματισμός για κάτι νέο.

γ) Επιβλέπει την τήρηση της καθαριότητας στην χωρική έκταση της Δημοτικής Ενότητας, σε  συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
         Το θέμα έχει μπέρδεμα, γιατί την ουσία του θέματος την έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για τον οποίο θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα. Πάντως η ύπαρξη χωματερών σε διάφορα σημεία, όπου ο καθένας πετάει τα απορρίμματα του, είναι τοπικό θέμα ευθύνης, δλδ των τοπικών Προέδρων και θέμα ελέγχου.

δ) Μεριμνά για τη καλή κατάσταση του εξοπλισμού και της δημοτικής περιουσίας, που  βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αντιδήμαρχο.
          Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι, γιατί τα οχήματα - μηχανήματα απαιτούν χρήματα και ο Δήμος είναι σε κακή κατάσταση για διάφορους λόγους. Υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και με την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι συνθήκες στέγασης και λειτουργίας των μαθητών στο χώρο του 2ου Δημοτικού είναι άθλιες και εδώ ο Αντιδήμαρχος φέρει σημαντική ευθύνη, γιατί κατά την γνώμη μου δεν έχει πίεση όσο απαιτείτε τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες.Ίσως και ο Δήμος να μην διαθέτει χρόνο και χρήμα για την άντληση πόρων από διάφορες πηγές, που θα έπρεπε, ώστε να υποστηρίξει και την ολοκλήρωση  των υπολοίπων έργων, όπως "Μυλωνοπούλειο" κλπ. Έχουμε ακούσει πολλά, πρόοδο όμως δεν βλέπουμε. 

ε) Συνεργάζεται με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων για την επίλυση
των προβλημάτων τους και προετοιμάζει τα θέματα που συζητούνται στα Συμβούλια των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
          Ούτε η προβλεπόμενη Λαική συνέλευση δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τρία τελευταία χρόνια. 

στ) Έχει την ευθύνη για την συγκέντρωση, αξιολόγηση και υλοποίηση των αποφάσεων των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας, καθώς και των σχετικών  αιτημάτων και υπομνημάτων που υποβάλλονται από τους εκπροσώπους τους.
    Τηρείται κλειστό σύστημα και δεν ενημερωνόμαστε για τυχόν αιτήσεις ή προβλήματα που υπάρχουν.    
  
ζ) Την τήρηση των κανονιστικών αποφάσεων που αφορούν στην Δημοτική Ενότητα.
           Κανένα σχόλιο

η) Τελεί τους πολιτικούς γάμους στην Δημοτική Ενότητα Κύμης.
           Κανένα σχόλιο

θ) Έχει την αρμοδιότητα του Αθλητισμού στον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου.
    Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά θα αρκεστούμε σε μία ερώτηση και ο καθένας θα βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του: Πόσα γήπεδα διαφόρων αθλημάτων υπάρχουν στη Κύμη;
      Πάντως είναι γενικά παραδεκτό ότι οι ομάδες, όχι βέβαια ο ΓΣΚ που είναι ΚΑΕ, που πάνε καλά είναι οι ομάδες από την περιοχή που κατάγεται ο εκάστοτε Δήμαρχος.

 Εξουσιοδότηση υπογραφών:
Υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα (πλην των εγγράφων που  αφορούν στο προσωπικό του Δήμου), που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Συνυπογράφει την εντολή μετακίνησης του οχήματος της Πολεοδομίας'
     Κανένα σχόλιο, πλην της ερώτησης: Τι σχέση έχει ο Αντιδήμαρχος με την πολεοδομία; 
3. Τον Αντιδήμαρχο Θεοδώρου Αλέξανδρο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του,
αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Μούντριχας Δημήτριος.

ΣΧΟΛΙΑ
    Σχετικά με τον Αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι ο μοναδικός Αντιδήμαρχος όπου οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε δεν συμμετέχουν σε καμία δραστηριότητα είτε είναι  ανεξάρτητοι, οπότε και η βοήθεια που του παρέχουν είναι μηδενική. Επίσης άλλοι αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι ΝΠ ή επιτροπών από την Κύμη αυτή την ώρα δεν υπάρχουν, οπότε και η ανάγκη υποστήριξης είναι ανάλογη. Σημαντική βοήθεια του προσφέρει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
   Η συμμετοχή του κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ δεν αντέχει κριτικής.
   Ο κ. Θεοδώρου είναι Πρόεδρος και ιδιοκτήτης   της ομάδος καλαθόσφαιρας της Κύμης , η οποία αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία και συγχρόνως είναι και στέλεχος ιδιωτικής επιχείρησης μεγάλης κλίμακας. Πιστεύει κανείς ότι διαθέτει για την Δ.Ε.Κύμης όσο χρόνο απαιτούν τα αιρετά του καθήκοντα; Το αποτέλεσμα δείχνει ότι όσες δυνατότητες και να έχει δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει και τελικά παρά την καλή του διάθεση θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο λαός λέει ότι δυο καρπούζια δεν χωρούν κάτω από μια μασχάλη, πόσο μάλλον τρία.
    Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι και οι μυστικοσύμβουλοι που τον συμβουλεύουν είναι παλαιοκομματικά στελέχη με βεβαρυμένο παρελθόν και με λανθασμένη νοοτροπία. Οι εποχές έχουν αλλάξει και ως συνεργάτες απαιτούνται άτομα νεαράς ηλικίας με εκπαίδευση και εμπειρία και λόγο εποχής αλλά και λόγο μεγέθους της Δ.Ε.Κύμης.
     Τέλος στερείτε εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτή δεν αποκτάται από την θέση του Αντιδημάρχου.

2 σχόλια: