Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Σχόλια επί της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης 28.08.2018

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018  συνεδρίασε το Συμβούλιο και  σχολιάζουμε  τα παρακάτω θέματα που μας έκαναν εντύπωση:
1.   Τοποθέτηση πινακίδων για την ονοματοθεσία οδών Ναυάρχου Νικολάου Παππά και Δημητρίου (Μίμη) Τρίμμη.
      Η μία πινακίδα έγγραφε λάθος όνομα.
2. Αιτήματα Συμβούλου κ. Άγγελου Μαργέλη για τα παρακάτω θέματα
·         Ποιότητα νερού Δ.Κ. Κύμης και Χωνευτικού και επίδοση των πλέον προσφάτων γνωματεύσεων του ανάλογου εργαστηρίου.
      Δυστυχώς θα μάθουμε την ποιότητα του νερού που πίναμε όλο αυτό τον καιρό και μετά από τις επίμονες πιέσεις μας τώρα, έξη μήνες από τότε που έπρεπε.
·         Αγροτική Οδοποιία
     Διατίθεται από το δήμο δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ για την αγροτική οδοποιία. Εάν φτιαχτεί το μηχάνημα του δήμου που θα διατεθούν τα χρήματα; Και αν δεν φτιαχτεί φτάνουν τα για να γίνει το έργο σε όλο τον Δήμο;
·         Φύλαξη ΣΜΑ – Χώρος απορριμμάτων.
     Τι φυλάνε από 18.00-06.00; Έτσι και αλλιώς η περιοχή , τουλάχιστον της Κύμης , είναι γεμάτη σκουπίδια!
·         Μέτρα ασφαλείας επί οδικού δικτύου επί της διαδρομής Κύμη – Μισόκαμπος – Κάβος-  Σουτσίνη, μετά την αποξήλωση καμένων δένδρων.
     Τώρα θα ληφθούν; Τώρα που δεν θα υπάρχουν παραθεριστές και μάλιστα επισκέπτες της περιοχής;
·         Υλοποίηση παλαιών αποφάσεων Συμβουλίου.
      Τώρα θα τις ψάξουν; Τέσσερα χρόνια τι έκαναν; Που είναι η συνέχεια του Δήμου; Κάθε νέα αρχή αρχίζει από την Αρχή;
·         Τεχνικό πρόγραμμα 2018, υπό μορφή πίνακα.
      Για τελευταία φορά. Το θέμα δεν είναι της Τεχνικής Υπηρεσίας , η οποία μας παραπέμπει στον προϋπολογισμό, ο οποίος κάθε τόσο τροποποιείται. Το τεχνικό πρόγραμμα το συντάσσει η Δημοτική Κοινότητα με βάση τα χρήματα που τις διαθέτει ο Δήμος και βάσει αυτού γίνονται οι διάφορες διαθέσεις χρημάτων. Με τον προϋπολογισμό δεν ξέρει κανένας τι χρήματα έχει, αν και αυτά που του διαθέτουν τα έχει και με το τέλους του χρόνου κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τι έγινε. Μήπως αυτό θέλουν;
·         Παιδική Χαρά Κύμης. (Διόρθωση)
     Τέλος Ιουλίου ήταν να ολοκληρωθεί, εν αναμονή.

     Το γήπεδο ΜΠΆΣΚΕΤ του Γυμνασίου θα ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του τον Οκτώβριο!  

      Οι παρεμβάσεις των Δημοτών απλά επεσήμαναν ότι το βασικό πρόβλημα της Κύμης το καλοκαίρι που πέρασε, ήταν το νερό και τα σκουπίδια

          Η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ ήσυχο κλίμα με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν άπαντες ότι "είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα"

1 σχόλιο:

  1. Είναι γεγονός ότι οι διαπιστώσεις όλων (συμμετασχόντων και θεατών) ήταν κοινές, δηλαδή:
    1. Η έλλειψη νερού στην Κύμη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε την καθημερινότητα, πολιτών, επαγγελματιών και επισκεπτών, ανυπόφορη. Η δε εξέταση της ποιότητάς του εκκρεμεί ακόμη αναίτια.
    2. Πέρασε και το καλοκαίρι και η αγροτική οδοποιία δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθεί με δικά μας μηχανήματα (που είναι χαλασμένα) ή με ιδιωτών!!!
    3.Ο χώρος της παλιάς χωματερής της Κύμης που μόλις πριν ένα μήνα ξεκίνησε η φύλαξή της (!), φυλάσσεται επειδή τόσο οι ιδιώτες όσο και τα αυτοκίνητα του δήμου (κατά ομολογία και του Προέδρου της Δημ.Κοινότητας) εναποθέτουν τα σκουπίδια έξω από το χώρο της χωματερής (!!!).
    4. Η παιδική χαρά της Κύμης είναι σχήμα οξύμωρο αφού ούτε στα παιδιά απευθύνεται ούτε χαρά προσφέρει. Απορία όλων ακόμα και στο χθεσινό συμβούλιο, πώς τοποθετήθηκαν τέτοια όργανα σ΄αυτό το χώρο.
    Το μόνο θετικό από το χθεσινό συμβούλιο είναι η διαπίστωση ότι δεν είμαστε εμείς που ίσως από αντιπολιτευτική διάθεση τα βλέπουμε όλα μαύρα αλλά και κάποιοι άνθρωποι της σημερινής δημοτικής αρχής που παλεύουν με όποιες δυνάμεις έχουν και 4 χρόνια μετά δεν έχουν κατορθώσει να βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών... Τουναντίον θα έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή