Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του!

    Το 2013, όταν οι αρμοδιότητες της Ναοδομίας πέρασαν στις κατά τόπους πολεοδομίες, δόθηκε στον Δήμο εντολή να κατεδαφίσει άμεσα τον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, στο Σουτσίνι της Κύμης, ο οποίος λόγο κατολισθήσεων είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.
    Έγινε η κατεδάφιση, αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι εκκλησιαστικοί κανόνες και ο μεν Δήμος ανέλαβε την εδραίωση της βάσης, η δε Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου την ανοικοδόμηση και προς τον σκοπό αυτόν "ανοίχθηκε" και λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για την συγκέντρωση χρημάτων.
    Έγιναν οι προβλεπόμενες εργασίες προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση, τοποθετήθηκα τεράστια βράχια αλλά έπρεπε να περάσει ένας χειμώνας προκειμένου να σταθεροποιηθούν, για να υπάρχει συνέχεια.Ο χειμώνας του 2013- 2014  ήταν ήπιος και δεν προέκυψαν οι συνθήκες εκείνες που θα εδραίωναν τη βάση. Τον Μάιο του 2014 έγιναν οι εκλογές και ανέλαβε την υποχρέωση η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία και ενημερώθηκε για την υποχρέωση αυτή, αλλά και κατ΄επανάληψη της έγινε υπενθύμιση. 
    Δεν έγινε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα σήμερα είδη ένας βράχος να έχει αποκολληθεί, ήταν ευτυχώς χαμηλά, αλλά   είναι έτοιμος και άλλος από ψηλά να πάρει την κατηφόρα και τότε ο Θεός να βάλει το Χέρι Του να μην είναι κανένας από κάτω.
     Στις φωτογραφίες που παρατίθενται φαίνεται το μέγεθος του προβλήματος.
     Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και για την προστασία των Δημοτών και λοιπών επισκεπτών της εξαιρετικής αυτής παραλίας, αλλά και για να διαφυλάξει το κόστος των μέχρι τώρα εργασιών .
     Η παρούσα ανάρτηση θα υποβληθεί και στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης, προκειμένου να ενεργήσει κατά την κρίση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου